В Україні склалася традиція скуповувати багато продуктів, щоб вони завжди були в домі. Можливо, це наслідки пам’яті про дефіцит періоду СРСР. Але далеко не всі звичні нам продукти, можна довго зберігати, як ми помилково вважали.

Соуси

Домашні соуси потрібно готувати під конкретну страви і відразу вживати їх. Термін зберігання у домашніх соусів до 3х днів в закритій ємності і в холодильнику. Магазинні соуси можна використовувати до 1 місяця, якщо вони відкриті. Якщо упакування не відкривалось, зберігати такі соуси можна до півроку.

Горіхи

Здавалося б, що горіхи можуть довго зберігатися і не втрачати своїх корисних властивостей. Частково так воно і є. Волоський горіх і мигдаль можуть зберігатися до півроку. Але у інших видів горіхів термін зберігання менший. Арахіс зберігається 3 місяці, горіхи кеш’ю – до 5 тижнів. Після цих термінів горіхи починають поступово псуватися.

Дріжджі

Зберігання сухих дріжджів у великій кількості не має сенсу, адже після відкриття пачки буквально за пару годин грибок гине на відкритому повітрі. Якщо йдеться про живі дріжджі, то використовувати їх можна протягом місяця.

Кава

Коли кава запечатана у герметичну упаковку, вона може зберігатися більше року. Але після того, як Ви відкрили пачку, то термін зберігання буде зменшено. Щоб кава довше зберігалась після відкриття, її потрібно зберігати в герметичній посуді у прохолодному місці.

Рослинна олія

Рослинна олія дуже чутлива до перепадів температур, тому важливо зберігати її якнайдалі від плити. Можливість використання соняшникової олії в приготуванні їжі може досягати півроку. Говорячи про оливкову олію, даний показник скорочується до 1 місяця з моменту відкорковування пляшки. Після цього терміну вже не варто додавати оливкову олію в салати, а можна застосовувати її для смаження.

Спеції

З усього розмаїття спецій, лише ванілін може довго зберігатися. Інші спеції через півроку втрачають свої смакові якості. Не варто запастися великою кількістю спецій, щоб не викидати напівпорожні упаковки після закінчення терміну придатності.