Високий тиск – поширена проблема у багатьох українців. При постійному високому тиску, лікарі призначають пігулки для його зниження. Якщо це захворювання не перейшло у хронічну стадію, то за допомогою певних продуктів харчування, високий тиск можна регулювати. Адже ці продукти напряму впливають на стан всієї судинної системи, що, безумовно, буде регулювати артеріальний тиск.
Знежирений сир
Цей продукт багате джерело кальцію, магнію і калію. Він зміцнює серце, сприяє розширенню судин. Щоденно потрібно вживати не менше 100 гр знежиреного сиру.
Червоний солодкий (болгарський) перець
Болгарський перець містить величезну кількість вітаміну С. гіпертонікам необхідно ввести цей овоч у щоденне харчування. Науковці стверджують, що 2 солодких червоних перця середнього розміру, з’їдених за день, повністю покривають потреби організму у вітаміні С. Це дозволяє регулювати високий тиск.
Вівсяна каша
Каша, крім надзвичайно позитивного впливу на роботу ШКТ, має позитивний вплив і не судинну систему. Медики радять гіпертонікам щоденно на сніданок вживати вівсяну кашу. Дослідження показали, що овес приносить в організм селен.
Гарбузове насіння
Завдяки гарбузовому насінню, можна живити організм цинком, який запобігає інфаркту. Достатньо з’їдати 20 гр насіння в день замість перекусу.
Високий тиск можна регулювати за допомогою какао
Напій з какао дуже калорійний, але він покращує стан судин. Якщо вживати 1-2 чашки какао на тиждень, це допоможе врегулювати високий тиск.
Знежирене молоко
Цей продукт містить калій, кальцій, магній, вітаміни, що сприятливо впливає на самопочуття гіпертоніків. Можна пити до 3 стаканів знежиреного молока на день.
Гіркий шоколад
Чорний гіркий шоколад зміцнює серцеві м’язи. Він містить антиоксиданти і здатен зменшити високий тиск на 5-10 мм. Але не можна зловживати і їсти гіркий шоколад у великій кількості.
Мигдаль
Горіхи мигдалю містять моно жири і знижують рівень холестерину, що позитивно впливає на судини. У цього горіха є калій. Магній, вітамін Е – все продукти, які допомагають врегулювати високий тиск, понижуючи його.
Ось таким чином продукти допоможуть нормалізувати тиск, а при постійному вживанні – стануть профілактичним засобом.
Продукти можуть покращувати роботу кровоносної системи і стан судин.