Головна Блог Сторінка 121

Швидко жирніє волосся: поради, як впоратися з проблемою

Бувають ситуації, коли ви зранку помили волосся, а надвечір воно вже таке сальне? Тоді варто почитати поради косметологів і трихологів, як впоратися з проблемою, коли волосся швидко жирніє. Ці поради дуже прості і їх легко виконувати. В результаті, ви отримаєте  значно краще волосся, яке має здоровий вигляд

Щоб пасма волосся менше жирніли, не треба його чіпати

Якщо ваше волосся швидко жирніє, треба позбутися звички постійно торкатися його пальцями. Якщо просто провести руками по волоссю, вони стануть жирнішими. Відбувається це не тільки через бруд та олію, яка є на руках, а й через те, що шкіра голови починає виділяти більше шкірного сала при дотику. Те ж саме стосується волосся, яке постійно падає на обличчя.

Коли волосся швидко жирніє, треба правильно підібрати шампунь

Шампунь, звичайно, гарантує, що ваше волосся знову буде повністю свіжим. Але при неправильному використанні воно можуть швидше стати жирними. Насамперед важливо не використовувати занадто багато шампуню і добре змивати. Решта продукту прискорює жирність волосся. Вибирайте шампунь спеціально для свого типу волосся.

Використовуйте менше засобів для волосся

Звичайно, шампунь і хороший кондиціонер необхідні, але намагайтеся, щоб догляд за волоссям був мінімальним. Косметичні продукти, такі як сироватки, гель, віск, лак для волосся та мус, роблять волосся жирним. Тому зведіть їхнє використання до мінімуму.

Поради, як впоратися з проблемою, коли волосся швидко жирніє – заміна наволочки

Прописна істина, але нагадаємо – коли ми спимо, то наша голова лежить на подушці з наволочкою. На наволочці можуть бути залишки макіяжу, доглядові засоби для волосся, яке ми наносили звечора. Також наволочка брудниться жирами, які виділяє шкіра голови та обличчя. Свій «внесок» в забруднення наволочки вносить і піт. І ось вся ця маса може негативно впливати, через що волосся швидко жирніє. Тому слід регулярно міняти наволочку. А при найменших ознаках забруднення, її слід замінити, не чекаючи планової зміни постілі.

Мийте голову рідше

Такий варіант не завжди прийнятний, але за можливості варто скористатися ним, тому що він у більшості випадків допомагає. Мова йде про те, що треба рідше мити волосся, якщо воно швидко жирніє. Якщо мити голову часто, волосся звикне, і станеться зворотний ефект. Крім того, не так часто миючи голову, ми зменшуємо контакт волосся і шкіри голови з шампунями та рідинами по догляду за волосся . Тому, за можливості, відтягуйте цей момент або використовуйте хороший сухий шампунь.

Догляд за волоссям восени, корисні поради фахівців

Як правильно доглядати хлорофітум, щоб рослина була здоровою

Догляд за кімнатними рослинами, крім часу та зусиль, потребує ще й певних знань. Адже наші кімнатні рослини мають свої потреби. Поради флористів, як правильно доглядати хлорофітум, щоб рослина була здоровою. Коли краще поливати, яке місце і освітлення для хлорофілітуму буде найвдалішим

Як правильно доглядати хлорофітум, корисні поради – полив, освітлення, місце

Як правильно доглядати хлорофітум, корисні поради – полив, освітлення, місце

Хлорофітум – розповсюджена рослина і є практично в кожній домівці, де господиня виррощує кімнатні рослини. Він чудово виглядає в будь-якому інтер’єрі і, що важливо, не потребує надзусиль по вирощуванню. Але все ж таки, хлорофітум, як й інші кімнатні рослини, потребує певних правил по догляду

Освітлення для хлорофітуму

Дуже часто всі наше підвіконня заставлені горщиками з квітами, адже вони потребують багато сонячного світла. Але хлорофітум не відноситься до них. Якщо хлорофітум буде стояти під прямими сонячними променями, його листя назавжди змінить колір. Тому краще не робити цього. Ця рослина потребує менше сонячних променів, тому їй достатньо розсіяного освітлення. Що дуже спрощує місце вибору, де встановити цю квітку.

Крім того, хлорофітуми добре очищають повітря, і тому обов’язково один-два вазони варто розмістити на кухні.

Вдале місце для хлорофітуму

Досвідчені господині, які знаються на кімнатних рослинах, часто горщики з хлорофітумом підвішують у кашпо чи в спеціальних кріпленнях. Справа в тому, що ця рослина любить контактувати з повітрям. Також вдала ідея ставити горщики на полиці чи тумби, щоб листя звисало і не було обмежене з боків різними предметами. Крім того, хлорофітум не дуже любить сусідів, особливо в тому випадку, якщо вони знаходяться занадто близько. Тому для кращого зростання хлоррофітуму, його треба дещо відокремлювати від інших кімнатних рослин. Тобто варто виділяти хлорофітуму “особистий простір”.

Як правильно поливати хлорофітум

Часто помилка, яка допускається при вирощуванні хлорофітуму – неправильний полив. Чимало господинь «заливають» рослину і вона хворіє, а інколи і гине. Ця кімнатна рослина потребує помірного зволоження. Полив проводять тільки в тих випадках, коли ґрунт встиг висохнути на пару сантиметрів вглиб. Обприскування допускається лише у сильну спеку.

Кімнатні рослини необхідно підготувати до зими

Коли поливати кімнатні рослини взимку, а коли влітку та які правила поливу

Запечений гарбуз в духовці з медом і з соусом з йогурту

В будь-яку пору року фахівці радять вживати сезонні продукти. Дому буде доречно запропонувати покроковий рецепт, який допоможе приготувати смачний запечений гарбуз з медом в духовці. А для подачі буду смакувати соус з йогурту. Ця страва і смачна, і корисна

Інгредієнти, щоб приготувати запечений гарбуз з медом і йогуртом

Активний збір врожаю гарбузів припадає на першу частину осені. Гарбуз добре зберігається тривалий час і з нього можна готувати різноманітні страви, в тому числі й різні запіканки. За даним рецептом знадобляться прості продукти, які або є вдома, або ж їх легко придбати і вони не будуть багато коштувати

Інгредієнти

  • м’якоть гарбуза – 500 г;
  • мед – 2 столові ложки;
  • кориця мелена – 1 чайна ложка;
  • горіхи волоські подрібнені – 2 столові ложки;
  • натуральний йогурт – 150 мл;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • кілька крапель лимонного соку
  • м’ята

Запечений гарбуз в духовці з медом і йогуртом: приготування за покроковим рецептом

Цей запечений гарбуз подається з соусом з натурального йогурту

Запікання гарбуза

  • Духовку включаємо на розігрів до 180 °C.
  • Гарбуз треба вимити, обсушити і порізати на скибочки (приблизно сантиметр завтовшки).
  • Деко застеляємо пергаментним папером і на нього викладаємо гарбузові скибочки.
  • Кожен шматочок гарбуза треба змастити медом і зверху присипати подрібненими горіхами і притрусити корицею.
  • Підготовлений гарбуз ставимо в духовку для запікання на 10-15 хвилин.

В цей час готуємо соус

  • М’яту дрібно ріжемо і змішуємо з йогуртом і цукром, і трохи збиваємо.

Запечений гарбуз з медом подаємо з соусом з йогурту і м’яти.

Смачного!

Рецепти з гарбуза:

Маринований гарбуз

Низькокалорійна запіканка з гарбуза і сиру

Смачні гарбузові цукати

Гарбузовий десерт, що швидко готуєтся

Рецепт запеченого гарбуза з філе курки

Маски для молодості рук

Завжди вважалось, що руки – це друге обличчя жінки. За тим, як виглядають руки, можна судити про саму жінку. Маски для молодості рук не потребують дорогих інгредієнтів, а зробити їх допоможуть прості рецепти для домашнього догляду за руками

Маски для молодості рук з яєчного білку

Ця маска поверне шкірі пружність та еластичність. Для її приготування необхідно білок змішати з ложкою меду і нанести на руки. Потримайте маску поки вона висохне і потім змийте теплою водою. Після цього нанесіть на чисту шкіру крем чи масло кокоса.

Рецепт маски рук з картоплі

Картопляна маска для рук поверне шкірі гладкість і шовковистість. Щоб зробити цю маску, потрібно відварити 2 картоплини, розім’яти їх та додати 2 столові ложки молока, меду та рослинної олії. Готову маску можна тримати у скляній банці у холодильнику. Маску з картоплі потрібно робити 2 рази на тиждень, наносячи на руки на 15 хвилин, попередньо злегка підігрівши.

Маски для молодості рук з маслом шипшини та мигдалю

Живильна маска з шипшини допоможе зробити шкіру рук бархатистою і поверне їх молодість. Масло шипшини необхідно втирати кожен вечір, при цьому його не потрібно змивати.

Маска з мигдалевої олії для шкіри рук

Маску з мигдалю потрібно наносити ввечері. Масло мигдалю потрібно нанести на чисту шкіру рук і потім на декілька хвилин опустити в холодну воду. Коли Ви проведете цю процедуру, нанесіть дуже поживний крем на руки і надіньте вовняні рукавички на всю ніч.

Маски для молодості рук з цукром і лимоном

Візьміть у рівних пропорціях і змішайте цукор і лимон і нанесіть на руки. Потім змийте суміш теплою, а далі – холодною водою. Це буде легкий скраб для шкіри рук з насиченням шкіри вітамінами. Після процедури нанесіть на шкіру рук живильний крем.

Догляд за сухою шкірою рук, яка потерпає від частої дезінфекції і миття

Маски для рук зроблять шкіру ніжною і руки матимуть доглянутий вигляд

Запечений гарбуз з курячим філе

Осінь принесла багато смачних овочів й іншої городини. Гарбуз має чудовий смак і безліч корисних речовин. З нього можна приготувати безліч чудових страв. Куряче філе добре поєднується з цим овочем і тому запечений гарбуз з курячим філе стане окрасою сімейної вечері. Цей рецепт за бажанням можна доповнити за смаком: грибами, беконом, сиром.

Запечений гарбуз з курячим філе: інгредієнти

Запечений гарбуз з курячим філе
До рецепту запеченого гарбуза з курячим філе можна додати гриби, шинку або бекон, твердий сир

Для приготування цієї страви необхідно мати наступні продукти:

  • гарбуз – 450 г;
  • куряче філе – 250 г;
  • масло вершкове – 20 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • мед – 1 ч. ложка;
  • сік лимону – 2 ст. ложки;
  • сіль, чорний молотий перець – за смаком;
  • олія для смаження.

Запечений гарбуз з курячим філе, покрокове приготування

Запечений гарбуз з курячим філе
Порізаний гарбуз і куряче філе потірбно обсмажити, а потім закпікати у духовці 20-30 хвилин
  1. Гарбуз потрібно помити та почистити від шкірки.
  2. Нарізати гарбуз невеликим кубиками.
  3. Куряче філе помити, висушити паперовими рушниками і нарізати шматочками.
  4. Нарізаний гарбуз і куряче філе скласти в миску, посолити і поперчити за смаком.
  5. Додаємо 1 зубок часнику, вичавлений через прес.
  6. Потім потрібно додати лимонний сік і мед, перемішати і залишити на 20 хвилин.
  7. Ставимо пательню на вогонь і змащуємо олією.
  8. Викладаємо гарбуз і куряче філе; обсмажуємо, постійно перемішуючи, поки м’ясо не побіліє.
  9. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо підсмажений гарбуз і філе.
  10. Запечений гарбуз з курячим філе готуєму в духовці 20-30 хвилин при температурі +180°C.
  11. Якщо Ви любите бекон, можна під кінець запікання додати до курячого філе і гарбуза. Також можна притрусити тертим сиром.
  12. Поки гарбуз з курячим філе запікається, готуємо заправку з масла і часнику. У м’яке вершкове масло додаємо вичавлений часник. Можна додати петрушку.

Готове куряче філе з запеченим гарбузом викладаємо на тарілку, а зверху додаємо ароматне вершкове масло. Масло з часником розтане і надасть страві неймовірний аромат.

Смачного!

Гарбуз – це чудовий інгредієнт для приготування безлічі страв. Він добре зберігається майже до весни і ми можемо всю зиму ласувати смачними і корисними стравами з гарбуза.

Рецепти страв з гарбуза:

Маринований гарбуз

Низькокалорійна запіканка з гарбуза і сиру

Смачні гарбузові цукати

Гарбузовий десерт, що швидко готуєтся

Маринована капуста з буряком рецепт швидкого приготування

Особливого смаку і чудового пурпурового відтінку маринована капуста набуває завдяки додавання буряку і покроковий рецепт швидкого приготування маринованої капусти з буряком дозволить її вживати вже через добу. Готувати мариновану капусту на зиму можна як в банках, так і в каструлі або у відрі.

Маринована капуста з буряком, інгредієнти

Для маринування краще вибирати цупкі качани капусти. Кількість інгредієнтів для маринаду надається з розрахунку на 1 л води

Інгредієнти

  • капуста – 1,5 кг;
  • буряк – 1 шт. (середнього розміру);
  • часник – 7 зубчиків.

Для маринаду потрібні такі продукти з розрахунку на 1л води:

  • оцет 9% – півсклянки;
  • сіль – 3 столові ложки;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • перець духмяний горошком – 2-3 шт.

Маринована капуста з буряком, покроковий рецепт швидкого приготування

Готується така капуста в 2 етапи – підготовка овочів і підготовка маринаду.

  1. Всі овочі треба почистити, вимити.
  2. В капусти зняти верхні листи.
  3. Обрізаємо капусту навколо качана, нарізаємо великими шматками (розміром по кілька сантиметрів).
  4. Буряк нарізаємо тонкими скибками (можна напівскибками) або великою соломкою – як вам більше подобається.
  5. Часник нарізаємо пластинами середніми за товщиною, але не дуже дрібно.
  6. Всі овочі – капусту, буряк і часник, складаємо в ємність і добре перемішуємо.

Необхідно заздалегідь потурбуватися про(ємність) посуд для маринування: не можна брати пластикові ємності, тому шо буде заливатися гарячий маринад. Також, якщо маринована капуста з буряком готується в скляній банці, слід бути обережними при заливанні маринаду.

Тепер готуємо маринад, щоб залити капусту з буряком

  1. В каструлю наливаємо воду і висипаємо необхідні інгредієнти: цукор, сіль, додаємо туди лавровий лист (можна цілий, а можна його подрібнити – за смаком) і горошок перцю.
  2. Воду на маринад доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні до 10 хвилин, щоб сіль і цукор повністю розчинилися.
  3. Після цього знімаємо з вогню і вливаємо оцет і наш маринад готовий.
  4. У підготовлений посуд з овочами треба вливати маринад, який тільки що зняли з вогню. Важливо: заливаючи в скляну банку слід бути обережними, щоб вона не лопнула від гарячого маринаду!
  5. Маринад повинен повністю покрити овочі в вашій посудині.
  6. Зверху кладеться тарілка і ставить ся гніт. Можна як гніт використати банку з водою чи з якоюсь консервацією. Головне, щоб гніт придавлював капусту і на давав їй піднятися.
  7. Якщо готуємо мариновану капусту в скляній банці, тоді накриваємо її кришкою.
  8. Даємо нашій ємності з маринованою капустою охолонути і ставимо в холодильник. Якщо є льох, тоді можна одразу перенести туди ємність.

За добу наша маринована капуста з буряком буде готова до вживання.

Смачного!

Капуста на зиму, маринована холодним способом

Що робить Терези унікальними? Які риси характеру Терезів вказують на їх унікальність?

Астрологи вважають, що знак зодіаку Терези — один із найнезвичайніших знаків, а що ж робить Терези унікальними? Цікаво буде дізнатися, які ж риси характеру вказують на унікальність цього знаку зодіаку

Які риси характеру Терезів вказують на їх унікальність?

Знак зодіаку Терези розташовується в період з 23 вересня по 22 жовтня, тому люди, народжені під час цього сонячного транзиту, асоціюються з осіннім сонцестоянням. Осіннє сонцестояння – це баланс між гарячим і холодним, к і знак Терези, який тримає баланс. Астрологи кажуть, що Терези – прекрасні, як їх правляча планета Венера.

Унікальність Терезів починається з того, що їх графічний символ – ваги, це неживий предмет на відміну від інших представників зодіакального кола. Як і символ ваги, цей знак зодіаку залишається збалансованим.

Емоції Терезів добре контролюються. Насправді, саме їхня особистість робить їх одними з найкрасивіших з усіх. В добрі або погані часи, Терези люблять і цінують красу – улюблені риси кожного. Однак згідно з астрологією, екзотичні Терези — це щось більше.

Що робить Терези унікальними?

Астрологи виділили основні риси характеру, які вказують на унікальність людей цього знаку зодіаку. Нижче наведена ця цікава інформація

Знак зодіаку Терези – врівноважені

Символ Терезів – терези правосуддя, що демонструють їхню увагу до рівноваги. Ви ніколи не зустрінете людину, яка йде по життю з такою зрілістю та врівноваженістю, як Терези. Вони тримають все під контролем і не дозволяють своїм емоціям взяти над собою гору. Представники цього знаку зодіаку ніколи не візьмуть на себе більше, ніж можуть винести, і приділятимуть однакову увагу всім сферам свого життя.

Цей рівень балансу допомагає Терезам процвітати та жити здоровим життям.

Представники Терезів можуть давати поради, не залучаючись емоційно

Цілком зрозуміло, що люди, які живуть збалансованим життям, дають найкращі поради. Вони люблять використовувати свої сили на благо і допомагати своїм друзям, коли вони у безвихідному становищі. Терези ЗАВЖДИ дадуть вам слушну пораду, якій ви можете довіряти.

Вони залишать будь-яку упередженість за дверима і зосередяться на тому, що справді корисно для вашого добробуту.

Одна з яскравих рис Терезів – справедливість

Говорячи про неупередженість, Терези також неймовірно справедливі у всьому. Вони визнають, коли припустилися помилки або щось сталося з їхньої вини. Вони врівноважують своєю справедливістю і ніколи не змусять своїх друзів докладати всіх зусиль. З Терезами ви завжди отримаєте натомість стільки ж зусиль, скільки доклали.

Вірність Терезів

Чи зустрічаєтеся ви з Терезами або просто дружите, вам ніколи не доведеться сумніватися в їхній чесності. Вони будуть підтримувати свого друга, незважаючи ні на що. Терези ніколи не чинитимуть за вашою спиною і не матимуть для вас нічого, крім добрих намірів. Їм подобається бачити, як процвітають люди з їхнього кола, і вони зроблять все можливе, щоб допомогти вам здійснити ваші мрії.

Знак зодіаку Терези емоційно інтелектуальні

Терези дуже розумні люди. Ймовірно, вони були найкращими у своєму класі та могли бути найкращими з багатьох предметів. Це не означає, що всі Терези будуть вченими, проте  вони дуже інтуїтивно розуміють усе, що їх оточує. Це ставить Терези на крок попереду від багатьох інших.

Інтелект Терезів допомагає їм вирішувати проблеми до того, як вони стануть проблемою, і відчувати токсичних людей, перш ніж впускати їх у своє життя.

Знак зодіаку Терези має ще певні риси, які роблять їх унікальними

Такі риси характеру притаманні й іншим знакам зодіаку, але у Терезів ці риси проявляються більш яскраво

Отже, Терези

  • романтичні, але практичні;
  • інтуїтивні;
  • чарівні;
  • вони мають почуття стилю.

Цікаві факти про Терези: позитивні і негативні риси характеру

Гадання на рівнодення: стихії дадуть відповіді на ваші питання

Рівнодення – важлива астрономічна і астрологічна подія, коли ніч зрівняється з днем і ми остаточно попрощаємося з літом і будемо зустрічати осінь. Гадання на рівнодення можуть бути дуже правдивими, майже – передбачення, і стихії дадуть відповіді на питання, яке вас хвилює, тому що день осіннього рівнодення енергетично неймовірно потужний

Осіннє рівнодення – у чому його сила?

День осіннього рівнодення має надзвичайно потужну енергетику і тому гадання в цей день дуже ефективні. У чому ж сила цього дня? На це питання відповіли астрологи і езотерики. Отже

В день осіннього рівнодення 23 вересня надзвичайно активізуються інформаційні потоки, ніби Всесвіт захотів нам відкрити таємниці. На рівнодення цього року вплине і те, що напередодні буде Повня, коли висвічуються всі таємниці, відкриваються секрети і те, що довго приховувалося. Тому вплив Повні буде потужним і на осіннє рівнодення.

Небесні світила будуть налаштовані давати відповіді на питання які нас хвилюють. Щоб дізнатися відповіді, потрібно задати свої питання Всесвіту і гадання допоможуть в цьому.

Крім потужного впливу Повні, в день осіннього рівнодення буде гармонізації всіх чотирьох елементів (стихій). Повітря, Вогонь, Вода і Земля призупинять своє одвічне протистояння, щоб донести передбачення ймовірних подій. Звичайно, така гармонія стихій дає силу в день осіннього рівнодення.

Гадання на осіннє рівнодення: стихії дадуть відповіді на питання

Який би варіант гадання ви не обрали, потрібно заздалегідь підготуватися. Мається на увазі, що ви повинні ретельно продумати питання, яке по-справжньому вас хвилює. Щоб отримати відповідь від Всесвіту, потрібно чітко і зрозуміло сформулювати питання, щоб відповідь на нього була однозначна – так чи ні. Наприклад: «Чи вийду я заміж цього року?», «Я знайду нову роботу в найближчі два місяці?», «Чи куплю я будинок до весни?», «Чи допоможуть мені курси з іноземної мови отримати кращу роботу?».

Гадання на осіннє рівнодення на стихії повітря

Фахівці зазначають, що гадання на стихію повітря найпростіше. І це так. Потрібно зосередитися, подумки проговорити питання, щоб нічого не переплутати. Після чого вийти на вулицю і пошепки проговорити питання з однозначним варіантом відповіді. Вийшовши на вулицю потрібно з’ясувати, з якого боку дме вітер.

  • Якщо вітер дме зліва, то відповідь на ваше питання – «так». Якщо вітер дме з правого боку, тоді, відповідно, Всесвіт вам каже – «ні».
  • В разі, коли вітер задуває прямо в обличчя, тоді це означає, що відповідь поки отримати неможливо.
  • Якщо ж на дворі вітру взагалі немає, то це означає, що в ситуації, питання по якій ви задали питання – залежить лише від вас самих.

Як гадати на стихії вогню в день осіннього рівнодення

Перед тим, як гадати, крім формулювання питання, потрібно підготувати сухий листок, який вже злетів з дерева. Листок потрібен бути великого розміру, наприклад, кленовий.

  • Для ворожіння слід дочекатися настання ночі. Опівночі подумки проговорюємо питання і за допомогою запальнички підпалюємо сухий листок. Важливо, щоб полум’я, коли ви будете підпалювати, було по центру листка. Слідкуємо, як згорає листок
  • Якщо листок горить весь рівномірно, тоді відповідь на ваше питання – «ні».
  • В разі, коли полум’я перекидається більше на один бік листка, тоді ви отримали позитивну відповідь від небесних світил.

Гадання на осіннє рівнодення на стихії води

Це гадання більш складне і потребує певних підготовки. Заздалегідь треба знайти кілька свічок, чисту воду – джерельну або з водойми. З крану чи з пляшок вода не підходить, майте на увазі. Також нам знадобляться дзеркало і сіль.

Це гадання на водну стихію проводиться в день осіннього рівнодення після того, як сонце впаде за обрій. Ритуал проводиться в повній тиші і потрібно бути наодинці.

Як проводити ритуал

  • Виключаємо електричне світло і запалюємо кілька свічок.
  • Кладемо дзеркальце, зверху ставимо склянку.
  • У прозору склянку наливаємо воду і додаємо сіль, але не перемішуємо!
  • І в цей момент проговорюємо змову: «Вода-вода, скажи, де ” ні “, скажи, де ” так “. Скажи, де щастя, де біда ».
  • Після чого треба одразу подивитися в глиб склянки, щоб через воду побачити дзеркало.
  • Свічки треба присунути ближче до склянки і задати питання, яке вас хвилює і чекати.
  • Через деякий час через воду ви зможете побачити відповідь на ваше запитання. Не поспішайте.
  • Якщо ніякі картинки, тіні, символи ви не побачили, це вказує на те, що Всесвіт поки немає для вас відповіді. Або ж – питання було задано не коректно.

Гадання на осіннє рівнодення на стихії землі

Для цього гадання необхідно підготувати ємність з землею, наприклад, набрати на городі або придбати в магазині. Також нам знадобиться 6 листочків паперу. Заздалегідь для цього гадання потрібно продумати три питання.

  • На кожному листочку паперу пишемо по три варіанти «так» і три варіанти «ні».
  • Ці папірці жмакаємо, робимо з них невеликі кульки і складаємо їх в землю і все перемішуємо.
  • Потім читаємо замовляння: «Матінка-Земля, на питання дай відповіді. Хочу знати я всі твої секрети».
  • Далі задаємо питання, опускаємо руку в ємність і шукаємо відповіді на своє питання (ніби зачерпуємо землю з папірцями, не дивлячись на ємність).
  • Якщо опустивши руку ви не зачерпнули папірець, землю знову викладаєте в ємність і пробуємо ще раз.
  • Якщо ви витягли один папірець, тоді треба його розгорнути і подивитися, яка буде відповідь на питання.
  • Якщо ви витягли два або більше папірців, то відповідь на питання буде на тому папірці, який ви відкрили першим.
  • Папірці, які вдалося дістати, назад в землю класти не можна.
  • Ось такі гадання на рівнодення можуть стати передбаченням майбутніх подій.

Є справи, які слід владнати до настання осіннього рівнодення, щоб завершити один життєвий етап і розпочати наступний.

Квашені яблука рецепт з медом і базиліком та рецепт з гірчицею

В сезон збору врожаю дуже важливо розуміти, як краще його зберігати. Є різні варіанти, один з них – зимові заготовки у вигляді консервації. Квашені (мочені) яблука рецепт з медом і базиліком та рецепт з гірчицею і м’ятою допоможуть вирішити питання зберігання. Якщо правильно приготувати, квашені яблука будуть мати насичений смак і приємний аромат, нотки якого відрізняються в залежності від використаних інгредієнтів. Приготування квашених яблук потребує витримувати температурний режим, про секрети квашення і зберігання мочених яблук ми обов’язково розповімо в даній статті

Квашені яблука рецепт з медом і базилікомКвашені яблука рецепт з медом і базиліком

Приготування квашених яблук потребує певного часу, але результат вартий докладених зусиль. Даний рецепт квашення цікавий тим, що мед додає солодкого при смаку, а от гілочки базиліку додають пікантний присмак моченим яблукам

Отже

Інгредієнти для квашених яблук

  • яблука – 20 кг;
  • вода (холодна питна, може бути колодязна або кип’ячена і вже остуджена) – 10 літрів;
  • базилік (гілочки) – 100 г;
  • листя чорної смородини – 20 шт .;
  • мед – 500 г;
  • сіль крупна (наприклад «Кам’яна) – 170 г;
  • борошно житнє – 150 г.

Рецепт, як приготувати квашені (мочені) яблука з медом і базиліком

  1. Воду ставимо на вогонь доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
  2. Охолоджуємо до + 40 ° C і в таку воду додаємо мед, борошно і сіль, і все ретельно перемішуємо, щоб всі компоненти розчинилися без грудочок.
  3. Яблука слід перебрати, відділити листочки і ретельно помити.
  4. Листя смородини і гілочки базиліка перебираємо, миємо і кладемо на рушник, щоб вони обсохли.
  5. Дно підготовленої ємності треба повністю покрити листочками смородини.
  6. Потім шарами складаємо продукти для квашення, рівномірно розподіляючи їх:
    • шар яблук,
    • шар базиліка,
    • знову шар яблук і так далі.

7. Після того, як ємність для квашення яблук буде повна, зверху на яблука викладаємо листочки смородини, які в нас залишилися після накривання дна каструлі.

8. Охолодженим розсолом (вода з медом і борошном) заливаємо яблука і зверху ставимо гніт. Це може бути важкий камінь, або, наприклад, ще одна каструля меншого розміру з водою.

9. Приготовлені яблука в ємності потрібно тримати близько 2 тижнів при температурі +15° C … + 16 ° C.

Після чого квашені яблука прибираємо на тривале зберігання в прохолодне приміщення, наприклад, можна опустити в льох чи поставити на балконі.

Квашені яблука рецепт з гірчицею і м’ятоюКвашені яблука рецепт з гірчицею і м’ятою

Гірчиця, яка використовується в даному рецепті, додає яблука легкої гостроти, а завдяки м’яті, квашені яблука будуть нести свіжість теплого літа.

Інгредієнти за рецептом

  • яблука – 20 кг;
  • вода – 10 л;
  • житнє борошно – 500 г;
  • сіль крупна – 100 г;
  • гірчиця (порошок) – 150 г;
  • листя м’яти – 30 шт.

Рецепт, за яким ми готуємо квашені яблука з гірчицею і м’ятою

  1. Яблука і м’яту перебираємо і ретельно миємо.
  2. Житнє борошно треба заварити 2 літрами гарячої води, швидко помішуючи, щоб не було грудочок.
  3. У невеликій кількості окропу слід розчинити гірчичний порошок і сіль (перевіряємо, щоб ці інгредієнти повністю розчинилися, а не осіли на дні).
  4. Воду, що залишилася треба закип’ятити, потім остудити.
  5. Коли вода охолола, додаємо в неї розчин гірчичного порошку і заварене житнє борошно.
  6. У чисту ємність викладаємо шарами:
    • на дно кладемо листя м’яти;
    • шар яблук;
    • знову м’яту

і так до заповнення нашої ємності.

7. Підготовленим розсолом із завареного борошна заливаємо наші яблука, ставим гніт і прибираємо на зберігання в прохолодне приміщення (льох, підвал або на балкон без опалення).

Смачного!

Секрети приготування і зберігання, щоб квашені (мочені) яблука були смачними за будь-яким рецептомСекрети приготування і зберігання, щоб квашені (мочені) яблука були смачними за будь-яким рецептом

Ці прості поради допоможуть правильно підійти до процесу квашення яблук, щоб результат вам сподобався

  • Для кращого і більш тривалого зберігання квашених яблук, треба брати солодкі сорти яблук.
  • Щоб квашені (мочені) яблука були вдалими, вкрай важливо притримуватися температурного режиму
  • Під час приготування – в період процесу квашення (близько 2 тижнів), температура повітря в приміщенні, де стоять ємності з яблуками повинна бути +15° C … + 22 ° C.

Інакше

    • якщо в приміщенні буде нижча температура, то це буде сповільняти процес квашення
    • якщо буде тепліше, тобто температура в приміщенні буде вище + 22 ° C, то почнуть розвиватися шкідливі бактерії.

Для зберігання вже готових квашених яблук температура повітря в приміщенні буде нижчою. Ідеальною для зберігання мочених яблук вважається температура +4° C … + 6 ° С.

Чому темніє срібло, яке Ви носите?

Іноді буває, що срібло, з яких зроблені прикраси, тьмяніє. Можливо, це через неправильний догляд, тому важливо слідкувати за прикрасами. Чому темніє срібло, яке Ви носите з точки зору езотерики і з точки зору науки? Про це розповіли езотерики і науковці та поділилися своїми думками на цю тему.

Чому темніє срібло, яке Ви носите з точки зору народних прикмет?

На думку езотериків, срібло може темніти через наведену порчу.

Якщо потемніла срібна каблучка, яку Ви носите постійно, то вам скажуть, що на Вас вінець безшлюбності (порча на самотність).

Якщо чорніють сережки, то це свідчить про сильний пристріт.

А ось натільний хрестик змінюється зовсім не до добра.

Чому темніє срібло, яке Ви носите з точки зору науки?

Науковці розповіли, що більшість срібних виробів містять добавку з міді, яка під впливом вологи і свіжого повітря, окислюється. На зовнішній вигляд прикрас впливають також внутрішні процеси організму.

Зміни кольору срібла, як потемніння, так і посвітління, може вказувати на порушення роботи нирок і на проблеми з нервовою системою людини.

Часом можуть потемніти не всі срібні прикраси, які Ви регулярно носите. Якщо темніють не всі прикраси, а тільки певні, то це являється свідченням того, що є локальні збої в ендокринній системі.

Також варто перевірити гормональний баланс. Обдумуючи, чому чорніє срібло, згадайте, не відчували ви недавно сильний стрес, чи не приймали новий лікарський препарат з вмістом сірки, чи не було інтенсивного фізичного навантаження. Можливо, причина саме в цьому.

Не варто панікувати чому темніє срібло, а спочатку треба почистити свою прикрасу і слідкувати за зміною її кольору. В цей час не варто надягати срібло під час походу в спортзал, сауну або лазню, в басейн.

Якщо срібний виріб продовжує темніти, то потрібно зробити комплексне обстеження організму.

Ви не можете копіювати текст