ГоловнаСмачногоЗапечений гарбуз з курячим філе

Запечений гарбуз з курячим філе

Осінь принесла багато смачних овочів й іншої городини. Гарбуз має чудовий смак і безліч корисних речовин. З нього можна приготувати безліч чудових страв. Куряче філе добре поєднується з цим овочем і тому запечений гарбуз з курячим філе стане окрасою сімейної вечері. Цей рецепт за бажанням можна доповнити за смаком: грибами, беконом, сиром.

Запечений гарбуз з курячим філе: інгредієнти

Запечений гарбуз з курячим філе
До рецепту запеченого гарбуза з курячим філе можна додати гриби, шинку або бекон, твердий сир

Для приготування цієї страви необхідно мати наступні продукти:

  • гарбуз – 450 г;
  • куряче філе – 250 г;
  • масло вершкове – 20 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • мед – 1 ч. ложка;
  • сік лимону – 2 ст. ложки;
  • сіль, чорний молотий перець – за смаком;
  • олія для смаження.

Запечений гарбуз з курячим філе, покрокове приготування

Запечений гарбуз з курячим філе
Порізаний гарбуз і куряче філе потірбно обсмажити, а потім закпікати у духовці 20-30 хвилин
  1. Гарбуз потрібно помити та почистити від шкірки.
  2. Нарізати гарбуз невеликим кубиками.
  3. Куряче філе помити, висушити паперовими рушниками і нарізати шматочками.
  4. Нарізаний гарбуз і куряче філе скласти в миску, посолити і поперчити за смаком.
  5. Додаємо 1 зубок часнику, вичавлений через прес.
  6. Потім потрібно додати лимонний сік і мед, перемішати і залишити на 20 хвилин.
  7. Ставимо пательню на вогонь і змащуємо олією.
  8. Викладаємо гарбуз і куряче філе; обсмажуємо, постійно перемішуючи, поки м’ясо не побіліє.
  9. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо підсмажений гарбуз і філе.
  10. Запечений гарбуз з курячим філе готуєму в духовці 20-30 хвилин при температурі +180°C.
  11. Якщо Ви любите бекон, можна під кінець запікання додати до курячого філе і гарбуза. Також можна притрусити тертим сиром.
  12. Поки гарбуз з курячим філе запікається, готуємо заправку з масла і часнику. У м’яке вершкове масло додаємо вичавлений часник. Можна додати петрушку.

Готове куряче філе з запеченим гарбузом викладаємо на тарілку, а зверху додаємо ароматне вершкове масло. Масло з часником розтане і надасть страві неймовірний аромат.

Смачного!

Гарбуз – це чудовий інгредієнт для приготування безлічі страв. Він добре зберігається майже до весни і ми можемо всю зиму ласувати смачними і корисними стравами з гарбуза.

Рецепти страв з гарбуза:

Маринований гарбуз

Низькокалорійна запіканка з гарбуза і сиру

Смачні гарбузові цукати

Гарбузовий десерт, що швидко готуєтся

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст