Смачні, яскраві та чудові гарбузові цукати будуть як смачним частуванням для гостей, так і корисним вітамінним продуктом. Покроковий рецепт приготування допоможе легко зробити цукати з гарбуза на зиму. Гарбузові цукати стануть смачним десертом для дітей та дорослих і гостей, які завітають на чаювання.
Гарбузові цукати: необхідні інгредієнти
Для приготування цього смачного десерту, знадобляться прості інгредієнти, які записано в покроковий рецепт приготуванння цукатів
- 1 кг гарбуза;
- 1 кг цукру;
- 1 л води;
- 1 апельсин
- кориця і гвоздика на смак
Покроковий рцепт, як приготувати цукати з гарбуза
Гарбуз для цукатів треба обирати яскравих сортів, він повинен бути повністю стиглим. Гарбуза почистити та порізати кубиками чи брусочками. Слід пам’ятати, що при висиханні, цукати зменшаться за об’ємом.
- Для пригодовування сиропу необхідно у каструлю налити 1 літр води, додати цукор, добре перемішати, довести до кипіння.
- Апельсин для сиропу. Зняти цедру з апельсину. Також, у сироп можна додати сік апельсину, тоді у цукатів буде більш виражений апельсиновий присмак. Замість апельсину, можна використати цедру лимону.
- Обережно викласти у гарячий сироп шматочки гарбуза й проварити на невеликому вогні ще 5 хвилин, постійно помішуючи, щоб нічого не підгоріло. Через 5 хвилин зняти з вогню й дати охолонути.
- Далі, щоб готувати гарбузові цукати, слід у сироп додати цедру апельсину (чи лимону) та апельсиновий сік (за бажанням зробити більш насиченим апельсиновий відтінок цукату). Також за бажанням, в цукати можна додати гвоздику, але смак може бути трошки різкіше. Гвоздики можна замінити на ванілін.
- Потім знову поставити каструлю з інгредієнтами на вогонь та варити 5 хвилин. Потім зняти з вогню та дати можливість охолонути. Цю процедуру потрібно повторювати 5 разів, завдяки цьому цукати придбають прозорий та бурштиновий колір.
- Злити сироп, викласти цукати за гарбуза в друшляк, щоб позбутися надлишків сиропу.
- На пергаментний або пекарський лист паперу викласти цукати та поставити у духовку, попередньо розігріту до 50 градусів та висушити.
Страви з гарбуза: рецепт основної страви, десерту та випічки
Запечений гарбуз в духовці з медом і з соусом з йогурту
Низькокалорійна запіканка з гарбуза і сиру