В будь-яку пору року фахівці радять вживати сезонні продукти. Дому буде доречно запропонувати покроковий рецепт, який допоможе приготувати смачний запечений гарбуз з медом в духовці. А для подачі буду смакувати соус з йогурту. Ця страва і смачна, і корисна
Інгредієнти, щоб приготувати запечений гарбуз з медом і йогуртом
Активний збір врожаю гарбузів припадає на першу частину осені. Гарбуз добре зберігається тривалий час і з нього можна готувати різноманітні страви, в тому числі й різні запіканки. За даним рецептом знадобляться прості продукти, які або є вдома, або ж їх легко придбати і вони не будуть багато коштувати
Інгредієнти
- м’якоть гарбуза – 500 г;
- мед – 2 столові ложки;
- кориця мелена – 1 чайна ложка;
- горіхи волоські подрібнені – 2 столові ложки;
- натуральний йогурт – 150 мл;
- цукор – 1 столова ложка;
- кілька крапель лимонного соку
- м’ята
Запечений гарбуз в духовці з медом і йогуртом: приготування за покроковим рецептом
Цей запечений гарбуз подається з соусом з натурального йогурту
Запікання гарбуза
- Духовку включаємо на розігрів до 180 °C.
- Гарбуз треба вимити, обсушити і порізати на скибочки (приблизно сантиметр завтовшки).
- Деко застеляємо пергаментним папером і на нього викладаємо гарбузові скибочки.
- Кожен шматочок гарбуза треба змастити медом і зверху присипати подрібненими горіхами і притрусити корицею.
- Підготовлений гарбуз ставимо в духовку для запікання на 10-15 хвилин.
В цей час готуємо соус
- М’яту дрібно ріжемо і змішуємо з йогуртом і цукром, і трохи збиваємо.
Запечений гарбуз з медом подаємо з соусом з йогурту і м’яти.
Смачного!
Рецепти з гарбуза:
Низькокалорійна запіканка з гарбуза і сиру