ГоловнаСмачногоЗапечений гарбуз в духовці з медом і з соусом з йогурту

Запечений гарбуз в духовці з медом і з соусом з йогурту

В будь-яку пору року фахівці радять вживати сезонні продукти. Дому буде доречно запропонувати покроковий рецепт, який допоможе приготувати смачний запечений гарбуз з медом в духовці. А для подачі буду смакувати соус з йогурту. Ця страва і смачна, і корисна

Інгредієнти, щоб приготувати запечений гарбуз з медом і йогуртом

Активний збір врожаю гарбузів припадає на першу частину осені. Гарбуз добре зберігається тривалий час і з нього можна готувати різноманітні страви, в тому числі й різні запіканки. За даним рецептом знадобляться прості продукти, які або є вдома, або ж їх легко придбати і вони не будуть багато коштувати

Інгредієнти

  • м’якоть гарбуза – 500 г;
  • мед – 2 столові ложки;
  • кориця мелена – 1 чайна ложка;
  • горіхи волоські подрібнені – 2 столові ложки;
  • натуральний йогурт – 150 мл;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • кілька крапель лимонного соку
  • м’ята

Запечений гарбуз в духовці з медом і йогуртом: приготування за покроковим рецептом

Цей запечений гарбуз подається з соусом з натурального йогурту

Запікання гарбуза

  • Духовку включаємо на розігрів до 180 °C.
  • Гарбуз треба вимити, обсушити і порізати на скибочки (приблизно сантиметр завтовшки).
  • Деко застеляємо пергаментним папером і на нього викладаємо гарбузові скибочки.
  • Кожен шматочок гарбуза треба змастити медом і зверху присипати подрібненими горіхами і притрусити корицею.
  • Підготовлений гарбуз ставимо в духовку для запікання на 10-15 хвилин.

В цей час готуємо соус

  • М’яту дрібно ріжемо і змішуємо з йогуртом і цукром, і трохи збиваємо.

Запечений гарбуз з медом подаємо з соусом з йогурту і м’яти.

Смачного!

Рецепти з гарбуза:

Маринований гарбуз

Низькокалорійна запіканка з гарбуза і сиру

Смачні гарбузові цукати

Гарбузовий десерт, що швидко готуєтся

Рецепт запеченого гарбуза з філе курки

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст