Зимові заготовки гарбуза на зиму – це справжня комора смачної і корисної їжі. Рецепт зимової заготовки гарбузового пюре з яблуками або сливами, можна використовувати як начинку для пирогів і основу для різних соусів. Також, це пюре можна додавати до каші. Гарбуз на зиму: покроковий рецепт приготування гарбузового пюре з яблуками або сливами
Гарбуз на зиму: рецепт приготування зимової заготовки гарбузового пюре з яблуками або сливами
Даний рецепт може бути у двох варіантах – з додаванням яблук або сливи. Обираємо той варіант, який більш до душі
Гарбузове пюре з яблуками, інгредієнти
- гарбуз (м’якоть) – 1 кг;
- яблука – 0,5 кг;
- цукор – 4 столові ложки;
- лимонна кислота – 1 чайна ложка.
Гарбузове пюре з яблуками: покроковий рецепт приготування гарбузового пюре
- Гарбуз і яблука почистити і видалити насіння.
- Перебити їх через м’ясорубку (попередньо порізати на шматки).
- Перекладаємо отриману масу у каструлю, додаємо цукор і варимо протягом 2 годин на маленькому вогні, помішуючи дерев’яною ложкою.
- Наприкінці приготування додаємо лимонну кислоту.
- Гаряче гарбузово-яблучне пюре розливаємо у стерилізовані банки і закриваємо.
Гарбуз на зиму: рецепт зимової заготовки гарбузового пюре зі сливами
Гарбузово-сливове пюре готується дещо інакше, але це теж просто приготувати за покроковим рецептом.
- Гарбуз і слива чистимо і нарізаємо у рівних пропорціях.
- Потім цю масу треба приварити у невеликій кількості води, щоб всі складові стали м’якими.
- Далі перетираємо через сито, можна перебити у блендері.
- Знову складаємо гарбузово-сливове пюре у каструлю і доводимо до кипіння і одразу розливаємо по банках і закриваємо.
Корисні посилання на зимові заготовки і рецепти страв з гарбузом
Запечений гарбуз з курячим філе
Низькокалорійна запіканка з гарбуза і сиру
Гарбузовий десерт, що швидко готуєтся