Всі знають про корисні властивості гарбуза і калини. Коли восени збираємо багатий урожай, то важливо правильно зберігати отримані продукти. Гарбуз і калина у смачному варенні на зиму можна приготувати за покроковим рецептом.

Гарбуз і калина у смачному варенні на зиму: інгредієнти

Для приготування знадобляться прості продукти

  • калина – 0,5 кг;
  • гарбуз – 0,5 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • вода – 100 мл.

Гарбуз і калина у смачному варенні на зиму: приготування

  1. Калину миють, бланшують 5 хвилин у киплячій воді, протирають через сито.
  2. Гарбуз чистять, видаляють насіння, нарізають маленькими кубиками.
  3. Подрібнену гарбуз заливають водою і варять до розм’якшення на невеликому вогні.
  4. Відварену гарбуз подрібнюють блендером або пропускають через м’ясорубку.
  5. До гарбузовому пюре додають пюре з калини, цукор, все гарненько перемішують і залишають на 5-6 годин.
  6. Через зазначений час суміш ставлять на слабкий вогонь і треба проварити 30 хвилин після закипання, розливають по стерилізованим банкам і закупорюють.

Зберігають варення в темному прохолодному приміщенні.

Смачного!