Всі знають про корисні властивості гарбуза і калини. Коли восени збираємо багатий урожай, то важливо правильно зберігати отримані продукти. Гарбуз і калина – цікаве поєднання продуктів і ми можемо приготувати з них смачне і корисне варення на зиму.
Смачне варення на зиму з гарбуза і калини: інгредієнти
Для приготування знадобляться прості продукти
- калина – 0,5 кг;
- гарбуз – 0,5 кг;
- цукор – 1 кг;
- вода – 100 мл.
Гарбуз і калина у смачному варенні на зиму: приготування
- Калину миють, бланшують 5 хвилин у киплячій воді, протирають через сито.
- Гарбуз чистять, видаляють насіння, нарізають маленькими кубиками.
- Подрібнену гарбуз заливають водою і варять до розм’якшення на невеликому вогні.
- Відварену гарбуз подрібнюють блендером або пропускають через м’ясорубку.
- До гарбузовому пюре додають пюре з калини, цукор, все гарненько перемішують і залишають на 5-6 годин.
- Через зазначений час суміш ставлять на слабкий вогонь і треба проварити 30 хвилин після закипання, розливають по стерилізованим банкам і закупорюють.
Зберігають варення в темному прохолодному приміщенні.