Гарбуз з апельсином на зиму: рецепт без варки та запечений гарбуз в апельсиновому соусі

Гарбузові страви дуже популярні і є безліч рецептів їх приготування, починаючи від запікання, також гарбуз готують супи, пюре, маринують. Пропонуємо 2 рецепти: гарбуз з апельсином на зиму без варки та рецепт, як приготувати запечений гарбуз в апельсиновому соусі – чудовий гарнір на вечерю

Гарбуз з апельсином на зиму: покроковий рецепт без варки

Гарбуз з апельсином на зиму: покроковий рецепт без варки

Сезон гарбузів триває й можемо зробити зимову заготовку. Завдяки особливому маринаду ця заготовка за смаком буде нагадувати манго

Інгредієнти

  • гарбуз – 3 кг (вага очищеного);
  • цукор – 600 г;
  • апельсин – 3 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • лимонна кислота – 15 г;

Покроковий рецепт приготування

Перед приготуванням інгредієнти слід помити та обсушити.

  1. Гарбуз чистимо від насіння та шкірки.
  2. Почищений гарбуз слід нарізати кубиками й скласти в ємність.
  3. Апельсин та лимон треба залити окропом на 30 секунд.
  4. Потім цитрусові дістаємо та нарізаємо кубиками.
  5. Змішуємо гарбуз із цитрусовими, додаємо цукор та лимонну кислоту.
  6. Далі слід все добре, але обережно перемішати та залишити на 3-4 години.
  7. В цей час стерилізуємо банки, після відведеного часу, слід розкласти отриману суміш у півлітрові банки.
  8. Банки слід простерилізувати протягом 30 хвилин.
  9. Після чого банки закатуємо, перевертаємо, накриваємо ковдрою й дамо охолонути.
  10. Далі банки з гарбуза з апельсином слід зберігати в темному прохолодному місці.

Приготовлений за цим рецептом гарбуз буде мати ніжний та соковитий смак, з тонким ароматом. Цю гарбузову закрутку можна використовувати як начинку для пирогів або запікати з нею м’ясо. А модна просто їсти, як смачний і корисний десерт!

Рецепт, як приготувати запечений гарбуз в апельсиновому соусі

Рецепт, як приготувати запечений гарбуз в апельсиновому соусі

Запечений гарбуз з медом та апельсином – це смачний, поживний та безпрограшний варіант для кожної вечері. Цей карамелізований гарбуз можна вживати і як окрему страву. Приготування займає близько 40 хвилин.

Інгредієнти

  • гарбуз – 800 гр (вже почищений);
  • апельсиновий сік – півсклянки;
  • мед – пів або 1 столова ложка (кількість слід брати в залежності від того, як ви любите солодке та від солодкості самого гарбуза);
  • оливкова олія.

Приготування

  1. Почищений гарбуз треба нарізати шматочками товщиною 1,5 см.
  2. Духовку розігріваємо до 180 градусів, скибочки гарбуза викладаємо на деко і змащуємо олією (не багато але, щоб кожен шматочок був вкритий плівкою олії).
  3. Далі треба приправити сіллю та перцем і випікати протягом 25 хвилин.
  4. У невеликій каструлі на середньому вогні виливаємо апельсиновий сік та додаємо мед.
  5. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до 5 хвилин, слідкуючи, щоб мед повністю розчинився.
  6. З духовки треба дістати гарбуз і полити його сумішшю меду та апельсина та знову повернути у духовку ще на 10 хвилин або поки гарбуз не стане золотистим і не карамелізується.

Подавати можна з м’ясом птиці або риби.

Смачного!

Рецепти страв з гарбуза

Гарбузові цукати стануть смачним десертом для дітей та дорослих

Запечений гарбуз в духовці з медом і з соусом з йогурту

Низькокалорійна запіканка з гарбуза і сиру

Гарбузовий десерт, що швидко готуєтся

Рецепт запеченого гарбуза з філе курки

- Advertisment -

Ви не можете копіювати текст