Існує безліч страв з гарбуза. Зараз зібрано урожай і варто більше вживати цього корисного овочу – гарбуза. Запіканка з гарбуза і сиру без використання яєць буде гарним десертом для тих, хто обмежує себе у кількості калорій. А ще гарбузова запіканка – це смачна і корисна страва, яку нескладно готувати
Запіканка з гарбуза і сиру без використання яєць: інгредієнти
Головна “зірка” страви – наш улюблений пан-гарбуз.
- гарбуз м’якоть – 200 г;
- курага – 100 г;
- сир (не дуже жирний) – 600 г;
- куркума – 1 чайна ложка;
- кукурудзяний крохмаль – 1 чайна ложка;
- цедра апельсину – за смаком;
- цукор – за смаком, але не обов’язково;
- вершкове масло – для змащування форми.
Запіканка з гарбуза і сиру без використання яєць: приготування
І хоча гарбузова запіканка потребує певного часу для приготування, покроковий рецепт покаже, що це не складно робити.
- Гарбуза нарізаємо невеликими шматочками і у каструлі заливаємо водою.
- Готуємо гарбуза на середньому вогні 20-30 хвилин, щоб він став м’яким.
- Відкидаємо на дуршлаг, щоб позбутися зайвої води.
- Поки наш гарбуз вариться, беремо курагу і замочуємо у окропі на кілька хвилин. Потім зливаємо воду і нарізаємо курагу маленькими шматочками.
- Викладаємо у миску сир, цукор (якщо його додаємо), куркуму, цедру апельсина і крохмаль.
- Отриману масу збиваємо міксером до однорідності.
- У суміш додаємо відварений гарбуз і курагу, перемішуємо.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і викладаємо підготовлену сирно-гарбузову суміш, вирівнюємо поверхню.
- Накриваємо форму фольгою і випікаємо у духовці при температурі 180 °C протягом 20 хвилин.
- Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще трохи, поки поверхня запіканки не стане рум’яною.
Перед подачею запіканку охолоджуємо.
Смачного!
Гарбузова запіканка, приготовлена за цим рецептом, може бути в меню людей на дієті.