ГоловнаСмачногоГарбузовий пиріг зі згущеним молоком стане чудовим десертом для всієї родини

Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком стане чудовим десертом для всієї родини

Осінь дарує нам багато продуктів, з яких ми готуємо смачні страви. Першість можна віддати гарбузу. Існує безліч рецептів страв з цим смачним овочем. Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком стане чудовим десертом для всієї родини і гостей, а покроковий рецепт допоможе його легко приготувати.

Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком: інгредієнти

Складові потрібні на три блоки десерту: тісто, начинка і для прикрашання

Інгредієнти для тіста

  1. Борошно – 200 г
  2. Вершкове масло – 130 г
  3. Цукор ванільний – 1 ч. ложка
  4. Цукор – 50 г
  5. Яйце куряче – 2 жовтки
  6. Сіль – щіпка
  7. Вода – 2 ст. ложки

Інгредієнти для начинки

  1. Гарбузове пюре – 450 г
  2. Згущене молоко – 1 банка
  3. Яйце куряче – 2 шт
  4. Кориця мелена – щіпка
  5. Імбир мелений – щіпка
  6. Мускатний горіх – щіпка
  7. Гвоздика мелена – 1/2 щіпки
  8. Ванільний цукор – 2 ч. ложки
  9. Сіль – щіпка
  10. мед трохи.

Інгредієнти для прикрашання (за бажанням)

  • насіння гарбуза
  • ягоди журавлини
  • або збиті вершки.

Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком: покроковий рецепт приготування

Приготування гарбузового пирога проходить у кілька етапів.

Спочатку підготуємо гарбузове пюре

  1. Гарбуз розрізаємо, видаляємо насіння і чистимо.
  2. Порізаний на шматки гарбуз, викладаємо на деко, яке попередньо застеляємо пергаментним папером і трохи змащуємо олією.
  3. Трошки присолюємо і збризкуємо медом (потрібно брати рідкий).
  4. Випікати у духовці 25 хвилин при температурі 180°С.
  5. Виймаємо гарбуз, трохи охолоджуємо і блендером збиваємо у пюре.

Приготування тіста для гарбузового пирога

У борошно треба додати 2 жовтки, вершкове масло, цукор і трошки води, вимішуємо. Скатуємо тісто у колобок, загортаємо у плівку, і кладемо у холодильник на 40 хвилин.

Приготування начинки для гарбузового пирога

  1. В готове гарбузове пюре виливаємо банку згущеного молока і ретельно перемішуємо виделкою, а краще вінчиком.
  2. Додаємо 2 яйця, корицю, мелений імбир, мускатний горіх, гвоздику, ванільний цукор, щіпку солі.
  3. Перемішую все до однорідної маси.
    дістаємо тісто з холодильника

Приготування гарбузового пирога зі згущеним молоком

  1. Виймаємо тісто з холодильнику і розкатуємо його розміром трохи більше, ніж форма для випічки.
  2. Форму для випічки застилаємо пергаментним папером.
  3. Розігріваємо духовку до 190°С.
  4. У форму викладаємо тісто, а зверху виливаємо начинку.
  5. Випікаємо 40 хвилин.
  6. Пиріг охолоджуємо і ставимо на ніч у холодильник – так він буде краще різатися.

За бажанням, можна прикрасити ягодами, гарбузовим насінням або збитими вершками.

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст