Осінь дарує нам багато продуктів, з яких ми готуємо смачні страви. Першість можна віддати гарбузу. Існує безліч рецептів страв з цим смачним овочем. Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком стане чудовим десертом для всієї родини і гостей, а покроковий рецепт допоможе його легко приготувати.
Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком: інгредієнти
Складові потрібні на три блоки десерту: тісто, начинка і для прикрашання
Інгредієнти для тіста
- Борошно – 200 г
- Вершкове масло – 130 г
- Цукор ванільний – 1 ч. ложка
- Цукор – 50 г
- Яйце куряче – 2 жовтки
- Сіль – щіпка
- Вода – 2 ст. ложки
Інгредієнти для начинки
- Гарбузове пюре – 450 г
- Згущене молоко – 1 банка
- Яйце куряче – 2 шт
- Кориця мелена – щіпка
- Імбир мелений – щіпка
- Мускатний горіх – щіпка
- Гвоздика мелена – 1/2 щіпки
- Ванільний цукор – 2 ч. ложки
- Сіль – щіпка
- мед трохи.
Інгредієнти для прикрашання (за бажанням)
- насіння гарбуза
- ягоди журавлини
- або збиті вершки.
Гарбузовий пиріг зі згущеним молоком: покроковий рецепт приготування
Приготування гарбузового пирога проходить у кілька етапів.
Спочатку підготуємо гарбузове пюре
- Гарбуз розрізаємо, видаляємо насіння і чистимо.
- Порізаний на шматки гарбуз, викладаємо на деко, яке попередньо застеляємо пергаментним папером і трохи змащуємо олією.
- Трошки присолюємо і збризкуємо медом (потрібно брати рідкий).
- Випікати у духовці 25 хвилин при температурі 180°С.
- Виймаємо гарбуз, трохи охолоджуємо і блендером збиваємо у пюре.
Приготування тіста для гарбузового пирога
У борошно треба додати 2 жовтки, вершкове масло, цукор і трошки води, вимішуємо. Скатуємо тісто у колобок, загортаємо у плівку, і кладемо у холодильник на 40 хвилин.
Приготування начинки для гарбузового пирога
- В готове гарбузове пюре виливаємо банку згущеного молока і ретельно перемішуємо виделкою, а краще вінчиком.
- Додаємо 2 яйця, корицю, мелений імбир, мускатний горіх, гвоздику, ванільний цукор, щіпку солі.
- Перемішую все до однорідної маси.
дістаємо тісто з холодильника
Приготування гарбузового пирога зі згущеним молоком
- Виймаємо тісто з холодильнику і розкатуємо його розміром трохи більше, ніж форма для випічки.
- Форму для випічки застилаємо пергаментним папером.
- Розігріваємо духовку до 190°С.
- У форму викладаємо тісто, а зверху виливаємо начинку.
- Випікаємо 40 хвилин.
- Пиріг охолоджуємо і ставимо на ніч у холодильник – так він буде краще різатися.
За бажанням, можна прикрасити ягодами, гарбузовим насінням або збитими вершками.