Осінь принесла багато смачних овочів й іншої городини. Гарбуз має чудовий смак і безліч корисних речовин. З нього можна приготувати безліч чудових страв. Куряче філе добре поєднується з цим овочем і тому запечений гарбуз з курячим філе стане окрасою сімейної вечері. Цей рецепт за бажанням можна доповнити за смаком: грибами, беконом, сиром.
Запечений гарбуз з курячим філе: інгредієнти
Для приготування цієї страви необхідно мати наступні продукти:
- гарбуз – 450 г;
- куряче філе – 250 г;
- масло вершкове – 20 г;
- часник – 2 зубчики;
- мед – 1 ч. ложка;
- сік лимону – 2 ст. ложки;
- сіль, чорний молотий перець – за смаком;
- олія для смаження.
Запечений гарбуз з курячим філе, покрокове приготування
- Гарбуз потрібно помити та почистити від шкірки.
- Нарізати гарбуз невеликим кубиками.
- Куряче філе помити, висушити паперовими рушниками і нарізати шматочками.
- Нарізаний гарбуз і куряче філе скласти в миску, посолити і поперчити за смаком.
- Додаємо 1 зубок часнику, вичавлений через прес.
- Потім потрібно додати лимонний сік і мед, перемішати і залишити на 20 хвилин.
- Ставимо пательню на вогонь і змащуємо олією.
- Викладаємо гарбуз і куряче філе; обсмажуємо, постійно перемішуючи, поки м’ясо не побіліє.
- Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо підсмажений гарбуз і філе.
- Запечений гарбуз з курячим філе готуєму в духовці 20-30 хвилин при температурі +180°C.
- Якщо Ви любите бекон, можна під кінець запікання додати до курячого філе і гарбуза. Також можна притрусити тертим сиром.
- Поки гарбуз з курячим філе запікається, готуємо заправку з масла і часнику. У м’яке вершкове масло додаємо вичавлений часник. Можна додати петрушку.
Готове куряче філе з запеченим гарбузом викладаємо на тарілку, а зверху додаємо ароматне вершкове масло. Масло з часником розтане і надасть страві неймовірний аромат.
Смачного!
Гарбуз – це чудовий інгредієнт для приготування безлічі страв. Він добре зберігається майже до весни і ми можемо всю зиму ласувати смачними і корисними стравами з гарбуза.