Незвичайний рецепт заготовки гарбуза на зиму, заправленого смачним маринадом, дасть заряд бадьорості і літнього настрою у похмурі дні. За цим рецептом, гарбуз буде зі смаком манго, тому що заправлений смачним, «секретним» маринадом. Варто скоштувати такий незвичайний спосіб зберігання гарбуза взимку.
Гарбуз зі смаком манго: покроковий рецепт заготовки гарбуза на зиму, інгредієнти
Гарбуз, приготовлений за цим рецептом, зручніше закривати у півлітрові банки.
Отже, для приготування смакоти, нам знадобляться наступні продукти:
- гарбуз – 3 кг;
- цукор – 600 г;
- апельсин – 3 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- лимонна кислота – 15 г.
Гарбуз зі смаком манго: покроковий рецепт приготування заготовки гарбуза на зиму
- Чистимо гарбуз від шкірки, видаляємо насіння.
- Очищений гарбуз нарізаємо кубиками.
- Апельсини і лимон миємо, заливаємо окропом на 1 хвилину.
- Потім цитрусові також ріжемо на кубики (разом зі шкіркою).
- Беремо кубики гарбуза і цитрусових, додаємо цукор і лимонну кислоту.
- Все потрібно обережно перемішати і залишити на добу у прохолодному місці, щоб маса настоялася. В цей час виділяється багато соку, який буде нам «секретним» маринадом.
- Наступного дня, розкладаємо отриману суміш у стерилізовані півлітрові банки.
- Простерилізуємо суміш у банках протягом 30-35 хвилин і накриваємо банки кришками.
Порада: на дно ємності, в якій будемо стерилізувати нашу заготовку, слід покласти серветку, щоб банка не лопнула.
9. Банки з гарбузом і апельсинами перевертаємо, накриваємо теплою ковдрою (старою курткою тощо) і залишаємо так на добу до повного охолодження.
Зберігати такий гарбуз слід у темному, прохолодному місці.
Наш незвичайний гарбуз з цитрусовими фруктами готовий! Його мождна їсти просто, як десерт, можна додавати як начинку до пирогів, додавати при запіканні м’яса.