ГоловнаСмачногоМаринована капуста холодним способом на зиму

Маринована капуста холодним способом на зиму

Крім квашеної капусти на зиму можна зробити ще один вид зимової заготовки з цього овочу. Маринована капуста холодним способом на зиму, завдяки такому способу приготування, залишиться хрусткою. Простий рецепт маринування дозволить легко і швидко приготувати цю страву. Капуста це дуже корисний і смачний овоч,  маринована капуста буде чудовою закускою на зимовий стіл. Якщо захочеться смакового різноманіття, можна додати ще інгредієнти, які не входять за даним рецептом. Наприклад, можна додати скибочки солодкого перцю. За смаком маринована капуста відрізняється від квашеної. Адже до її складу входить кислота – оцет або лимонна кислота.

Маринована капуста на зиму, приготовлена холодним способом в банках

Даний спосіб приготування не займає багато часу. В основнуму він витрачається поки охолоне маринад, та ми в цей час готуємо інгредієнти для маринування. Отже

Інгредієнти

  • капуста – 2 кг;
  • морква – 2 шт .;
  • часник – 3 зубчики.

Для маринаду нам знадобляться такі продукти:

  • вода – 1 л;
  • олія – 1 склянка (не повна);
  • цукор – півсклянки;
  • сіль – 1,5-2 столові ложки;
  • лавровий лист – 2 шт .;
  • перець горошком – 10 шт.;
  • духмяний перець (горошок) – 5 шт.;
  • гвоздика – 5 шт .;
  • яблучний оцет – 0,5 склянки.

Рецепт приготування маринованої капусти на зиму холодним способом

Щоб зекономити час, розпочинаємо приготування з маринаду. Потім, поки він буде охолоджуватися, ми підготуємо банку з капустою до заливання.

  1. В каструлю виливаємо воду, прянощі, спеції, олію і цій суміші дати закипіти.
  2. Після закипання слід додати оцет і прибрати з вогню. Відставляємо каструлю, щоб маринад охолоджувався
  3. А поки шаткуємо капусту, моркву натираємо на крупну тертку (можна натерти, як на корейську моркву), часник дрібно нарізаємо.
  4. Всі інгредієнти перемішуємо і складаємо в стерилізовану банку.
  5. Маринадом (перевіримо, щоб він вже охолонув) заливаємо капусту.

Банку з маринованою капустою на кілька годин залишаємо при кімнатній температурі, щоб вона ввібрала аромат спецій. Потім на зберігання її треба поставити в прохолодне місце – опустити в льох чи поставити банку в холодильник або на балкон.

Кислоту – оцет, за бажанням можна замінити лимонною кислотою і за цим рецептом її потрібно взяти 1 чайну ложку. Мені подобається додавати чайну ложку бальзамічного оцту – він додає капусті незвичайні нотки

Смачного!

Чим квашення, соління відрізняється від маринування

Як стерилізувати банки різними способами

Рецепти маринованих помідорів

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст