В сезон збору врожаю дуже важливо розуміти, як краще його зберігати. Є різні варіанти, один з них – зимові заготовки у вигляді консервації. Квашені (мочені) яблука рецепт з медом і базиліком та рецепт з гірчицею і м’ятою допоможуть вирішити питання зберігання. Якщо правильно приготувати, квашені яблука будуть мати насичений смак і приємний аромат, нотки якого відрізняються в залежності від використаних інгредієнтів. Приготування квашених яблук потребує витримувати температурний режим, про секрети квашення і зберігання мочених яблук ми обов’язково розповімо в даній статті
Квашені яблука рецепт з медом і базиліком
Приготування квашених яблук потребує певного часу, але результат вартий докладених зусиль. Даний рецепт квашення цікавий тим, що мед додає солодкого при смаку, а от гілочки базиліку додають пікантний присмак моченим яблукам
Отже
Інгредієнти для квашених яблук
- яблука – 20 кг;
- вода (холодна питна, може бути колодязна або кип’ячена і вже остуджена) – 10 літрів;
- базилік (гілочки) – 100 г;
- листя чорної смородини – 20 шт .;
- мед – 500 г;
- сіль крупна (наприклад «Кам’яна) – 170 г;
- борошно житнє – 150 г.
Рецепт, як приготувати квашені (мочені) яблука з медом і базиліком
- Воду ставимо на вогонь доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
- Охолоджуємо до + 40 ° C і в таку воду додаємо мед, борошно і сіль, і все ретельно перемішуємо, щоб всі компоненти розчинилися без грудочок.
- Яблука слід перебрати, відділити листочки і ретельно помити.
- Листя смородини і гілочки базиліка перебираємо, миємо і кладемо на рушник, щоб вони обсохли.
- Дно підготовленої ємності треба повністю покрити листочками смородини.
- Потім шарами складаємо продукти для квашення, рівномірно розподіляючи їх:
-
- шар яблук,
- шар базиліка,
- знову шар яблук і так далі.
7. Після того, як ємність для квашення яблук буде повна, зверху на яблука викладаємо листочки смородини, які в нас залишилися після накривання дна каструлі.
8. Охолодженим розсолом (вода з медом і борошном) заливаємо яблука і зверху ставимо гніт. Це може бути важкий камінь, або, наприклад, ще одна каструля меншого розміру з водою.
9. Приготовлені яблука в ємності потрібно тримати близько 2 тижнів при температурі +15° C … + 16 ° C.
Після чого квашені яблука прибираємо на тривале зберігання в прохолодне приміщення, наприклад, можна опустити в льох чи поставити на балконі.
Квашені яблука рецепт з гірчицею і м’ятою
Гірчиця, яка використовується в даному рецепті, додає яблука легкої гостроти, а завдяки м’яті, квашені яблука будуть нести свіжість теплого літа.
Інгредієнти за рецептом
- яблука – 20 кг;
- вода – 10 л;
- житнє борошно – 500 г;
- сіль крупна – 100 г;
- гірчиця (порошок) – 150 г;
- листя м’яти – 30 шт.
Рецепт, за яким ми готуємо квашені яблука з гірчицею і м’ятою
- Яблука і м’яту перебираємо і ретельно миємо.
- Житнє борошно треба заварити 2 літрами гарячої води, швидко помішуючи, щоб не було грудочок.
- У невеликій кількості окропу слід розчинити гірчичний порошок і сіль (перевіряємо, щоб ці інгредієнти повністю розчинилися, а не осіли на дні).
- Воду, що залишилася треба закип’ятити, потім остудити.
- Коли вода охолола, додаємо в неї розчин гірчичного порошку і заварене житнє борошно.
- У чисту ємність викладаємо шарами:
-
- на дно кладемо листя м’яти;
- шар яблук;
- знову м’яту
і так до заповнення нашої ємності.
7. Підготовленим розсолом із завареного борошна заливаємо наші яблука, ставим гніт і прибираємо на зберігання в прохолодне приміщення (льох, підвал або на балкон без опалення).
Смачного!
Секрети приготування і зберігання, щоб квашені (мочені) яблука були смачними за будь-яким рецептом
Ці прості поради допоможуть правильно підійти до процесу квашення яблук, щоб результат вам сподобався
- Для кращого і більш тривалого зберігання квашених яблук, треба брати солодкі сорти яблук.
- Щоб квашені (мочені) яблука були вдалими, вкрай важливо притримуватися температурного режиму
- Під час приготування – в період процесу квашення (близько 2 тижнів), температура повітря в приміщенні, де стоять ємності з яблуками повинна бути +15° C … + 22 ° C.
Інакше
-
- якщо в приміщенні буде нижча температура, то це буде сповільняти процес квашення
- якщо буде тепліше, тобто температура в приміщенні буде вище + 22 ° C, то почнуть розвиватися шкідливі бактерії.
Для зберігання вже готових квашених яблук температура повітря в приміщенні буде нижчою. Ідеальною для зберігання мочених яблук вважається температура +4° C … + 6 ° С.