ГоловнаСмачногоМаринована капуста з буряком рецепт швидкого приготування

Маринована капуста з буряком рецепт швидкого приготування

Особливого смаку і чудового пурпурового відтінку маринована капуста набуває завдяки додавання буряку і покроковий рецепт швидкого приготування маринованої капусти з буряком дозволить її вживати вже через добу. Готувати мариновану капусту на зиму можна як в банках, так і в каструлі або у відрі.

Маринована капуста з буряком, інгредієнти

Для маринування краще вибирати цупкі качани капусти. Кількість інгредієнтів для маринаду надається з розрахунку на 1 л води

Інгредієнти

  • капуста – 1,5 кг;
  • буряк – 1 шт. (середнього розміру);
  • часник – 7 зубчиків.

Для маринаду потрібні такі продукти з розрахунку на 1л води:

  • оцет 9% – півсклянки;
  • сіль – 3 столові ложки;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • перець духмяний горошком – 2-3 шт.

Маринована капуста з буряком, покроковий рецепт швидкого приготування

Готується така капуста в 2 етапи – підготовка овочів і підготовка маринаду.

  1. Всі овочі треба почистити, вимити.
  2. В капусти зняти верхні листи.
  3. Обрізаємо капусту навколо качана, нарізаємо великими шматками (розміром по кілька сантиметрів).
  4. Буряк нарізаємо тонкими скибками (можна напівскибками) або великою соломкою – як вам більше подобається.
  5. Часник нарізаємо пластинами середніми за товщиною, але не дуже дрібно.
  6. Всі овочі – капусту, буряк і часник, складаємо в ємність і добре перемішуємо.

Необхідно заздалегідь потурбуватися про(ємність) посуд для маринування: не можна брати пластикові ємності, тому шо буде заливатися гарячий маринад. Також, якщо маринована капуста з буряком готується в скляній банці, слід бути обережними при заливанні маринаду.

Тепер готуємо маринад, щоб залити капусту з буряком

  1. В каструлю наливаємо воду і висипаємо необхідні інгредієнти: цукор, сіль, додаємо туди лавровий лист (можна цілий, а можна його подрібнити – за смаком) і горошок перцю.
  2. Воду на маринад доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні до 10 хвилин, щоб сіль і цукор повністю розчинилися.
  3. Після цього знімаємо з вогню і вливаємо оцет і наш маринад готовий.
  4. У підготовлений посуд з овочами треба вливати маринад, який тільки що зняли з вогню. Важливо: заливаючи в скляну банку слід бути обережними, щоб вона не лопнула від гарячого маринаду!
  5. Маринад повинен повністю покрити овочі в вашій посудині.
  6. Зверху кладеться тарілка і ставить ся гніт. Можна як гніт використати банку з водою чи з якоюсь консервацією. Головне, щоб гніт придавлював капусту і на давав їй піднятися.
  7. Якщо готуємо мариновану капусту в скляній банці, тоді накриваємо її кришкою.
  8. Даємо нашій ємності з маринованою капустою охолонути і ставимо в холодильник. Якщо є льох, тоді можна одразу перенести туди ємність.

За добу наша маринована капуста з буряком буде готова до вживання.

Смачного!

Капуста на зиму, маринована холодним способом

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст