Квашення та соління капусти буде більш вдалим, якщо квасити капусту в грудні 2023 в сприятливі дні, дати яких вказує місячний календар господині на грудень. За місячним календарем рекомендується виймати капусту після квашення в той же знак зодіаку, коли квасили. В пригоді може стати покроковий рецепт маринованої капусти
Сприятливі дні, коли найкраще квасити капусту в грудні 2023 за місячним календарем
Отже, дати найкращих днів для квашення, які назвав місячний календар господині на грудень 2023
Коли квасити та солити в грудні 2023:
1, 2, 3, 15, 22, 23, 24, 25, 26, 28, 29, 30, 31 грудня
Езотерики вважають, що Місяць впливає не тільки на зростання рослин, але і на якість домашніх заготовок. І досвідчені господині впевнилися в цьому.
Інколи, заквашена капуста стає м’яка, слизька та має неприємний смак. До цього призводять деякі помилки, про які розповіли досвідчені господині. За цим посиланням можна дізнатися, чому квашена капуста стає слизька.
Сприятливі дні квасити капусту в грудні 2023: рецепт маринованої капусти
Смачний рецепт капусти з розрахунку маринаду на 1 літрову банку, а капусти – на 3 літрову банку
Інгредієнти:
- капуста – 2 кг;
- перець солодкий (болгарський) – 2-3 шт
- морква середнього розміру – 2 шт
- часник – 4-5 зубчика
Маринад з розрахунку на 1 л води
- цукор – 5 столових ложок;
- сіль – 2 столові ложки;
- оцет – 100 мл;
- олія – 100 мл;
- лавровий лист – 1 шт.;
- перець горошок – 10 шт.;
- духм’яний перець – 3 шт.
Маринування капусти
- Капусту слід пошаткувати або порізати ножем.
- Перець ріжемо на шматочки, моркву шаткуємо на крупну тертку, а часник дрібнимо.
- Капусту складаємо у велику миску, додаємо овочі – моркву та перець й перемішуємо.
- Отриману овочеву масу складаємо у 3 літрову банку підтрамбовуючи, а потім відставляємо.
- Готуємо маринад: всі інгредієнти за список вище для маринаду, складаємо в каструлю, заливаємо 1 літром води, додаємо оцет та олію й доводимо до кипіння. Маринад на середньому вогні варимо 2 хвилини і знімаємо з вогню.
- Отриманим маринадом заливаємо капусту в банці поетапно – не треба поспішати: трошки влили і чекаємо, щоб маринад поступово опускався на дно банки. Й так до самого кінця, поки маринад повністю не накриє всю капусту. (Маринад може трошки залишитися).
- Закриваємо банку капроновою кришкою, даємо охолонути й ставимо зберігатися в підвал або на балкон.
Смачного!
Рецепти квашення капусти
Капуста пелюстка з буряком, рецепт квашеної капусти на зиму
Квашена капуста в гарячому маринаді: рецепт на 3 літрову банку, відео
Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем
Рецепт квашеної капусти швидкої закваски
Квашена капуста хрумка за рецептом з секретним інгредієнтом
Рецепт квашеної капусти з яблуками, кмином і кропом
2 рецепти: як квасити цілий качан капусти та квашена капуста по кавказькі