ГоловнаСмачногоКвашена капуста: рецепт, як квасити цілий качан капусти і по кавказькі

Квашена капуста: рецепт, як квасити цілий качан капусти і по кавказькі

Оригінальні рецепти, як квасити капусту на зиму у великій ємності і у звичайній банці, урізноманітнять варіанти зберігання цього овочу. Квашена капуста чудово зберігається і рецепт, як квасити цілий качан капусти і робити квашену капусту по кавказькі, підкажуть нескладний спосіб переробки продукту на зиму.

Покроковий рецепт, як квасити цілий качан капусти, щоб отримати оригінальну квашену капусту

Покроковий рецепт, як квасити цілий качан капусти, щоб отримати оригінальну квашену капусту

Цей рецепт підходить для тих господинь, у кого є можливість квасити капусту в об’ємному посуді. Найкраще для цього підходить діжка. Адже в неї може бути пошаткована і квашена капуста, і там можна заквасити цілий качан чи кілька качанів капусти. Можна також скористатися великим емальованим відром.

Інгредієнти

  • капуста – 10 кг;
  • сіль (крупна – кам’яна) – 320 г;
  • вода – 8 літрів.

Як заквасити капусту у вигляді качана

Для квашення капусти краще вибирати невеликі і щільні головки.

  1. Потрібна зняти з головки капусти зелене листя.
  2. На дно діжки (емальованого відра) треба покласти ці зняті зелені листи капусти.
  3. Зверху на них викладаємо качани (можна їх розрізати навпіл).
  4. Розчинити в холодній воді сіль і залити всю капусту.
  5. Зверху на качани викласти зелене капустяне листя, накрити чистою полотняною серветкою і покласти гніт.

рецепт, як квасити капусту по кавказькіКвашена капуста: рецепт, як квасити капусту по кавказькі

Ця квашена капуста по кавказькі досить гостра за смаком, слід зважати на це, коли ви будете ставити її на стіл.

Інгредієнти, щоб квасити капусту по кавказькі

  • капуста білокачанна – 5 кг;
  • буряк (середнього розміру) – 1 шт.;
  • вишневе листя – 20 г;
  • духмяний перець – 2-3 горошини;
  • гострий перець – 2 стручки (можна для більш гострого смаку використати перець халапеньо);
  • 2 стручки гострого перцю
  • коріння (селера, петрушка, кінза з бадиллям) – 100 г;
  • морква – 300 г;
  • часник – 1 головка;
  • лаврушка – 1-2 листочки;
  • сіль кам’яна – 100 г;
  • шматочок кори кориці;
  • 3 л води.

Як приготувати квашену капусту по кавказькі

  1. Капусту треба почистити від верхніх листків, промити в проточній воді і розрізати навпіл або на 4 частини.
  2. Головку часнику слід поділити на зубочки і замочити у теплій воді на 1,5 год, а потім почистити.
  3. Перець промиваємо і видаляємо плодоніжку; моркву і буряк миємо, чистимо.
  4. Моркву треба нарізати кружальцями.
  5. Буряк нарізаємо тонкими пластинками.
  6. Коріння чистимо від грубої шкірки, миємо, розрізаємо уздовж на 2-4 частини.
  7. Листя вишні промивають.
  8. На дно діжки або емальованої каструлі (відра) викладаємо листя капусти і вишні, а потім щільно шарами нашатковану капусту.
  9. Між капустяними шарами робиться прошарок з овочів (у рівних пропорціях): часник, коріння, кружальця моркви, пластинки буряків, стручки гострого перцю.
  10. Верхній шар овочів накривають капустяним листям, а потім тканиною, зверху кладуть гніт.
  11. Після цього овочі заливають охолодженим маринадом, щоб він бува на 4-5 см вище рівня викладених овочів.

Приготування маринаду.

  • Воду доводимо до кипіння, додаємо спеції і виключаємо.
  • Після охолодження цим маринадом треба залити капусту в діжці.
  • Протягом 5 діб діжка повинна бути при кімнатній температурі, поки не почнеться бродіння, а потім її слід переставити у льох (тримати в прохолодному місці).

Смачного!

Як квасити капусту: рецепти квашення з різними інгредієнтами

Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем

Як квасити капусту з медом

Рецепт квашеної капусти швидкої закваски

Квашена капуста хрумка за рецептом з секретним інгредієнтом

Рецепт квашеної капусти з яблуками, кмином і кропом

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст