ГоловнаСмачногоКапуста пелюстка з буряком, рецепт квашеної капусти на зиму

Капуста пелюстка з буряком, рецепт квашеної капусти на зиму

Квашена та маринована капуста не тільки чудово доповнює смак м’ясних страв та гарнірів, але й приносить чималу користь організму, нормалізуючи процес травлення. Пелюстка – смачна квашена капуста з буряком, рецепт якої може відрізнятися в різних господинь своїми додатковими інгредієнтами.

Квашена капуста пелюстка з буряком, інгредієнти для квашення пелюстки

Пелюстка – це квашена капуста, але не пошаткована, а порізана на великі шматки. Осоьбливість цієї квашеної капусти – її яскравий колір, який їй придає буряк.

Інгредієнти на пелюстку

  • 2 кілограми капусти;
  • 400-450 г буряку (бажано брати солодкий і яскравий за кольором буряк);
  • 3-4 столові ложки солі крупного помелу;
  • 2 літри звичайної питної води;
  • 1-2 столові ложки цукру;
  • 1-12 горошин чорного перцю;
  • 2-4 шт. духмяного перцю;
  • 3 лаврових листочки;
  • 3-4 зубки часнику.

За бажанням, можна додати декілька невеликих шматків хрону або кореню імбира. Це додасть пікантності капусті.

Як заквасити капуста пелюстку з буряком: покроковий рецепт квашення

Готувати пелюстку можна в діжці, в емальованому відрі або в каструлі. І ще знадобиться гніт, щоб утримувати пелюстку під час квашення в розсолі

  1. Готуємо розсіл для пелюстки, розчинивши у воді кімнатної температуру сіль та цукор.
  2. Качан капусти розрізається на декілька великих частин – (на чотири частини, а потім кожну ще навпіл).
  3. Помитий та почищений буряк треба нарізати тонкими кільцями або пів кільцями, якщо він великий за розмірами.
  4. Часник можна натерти на дрібній тертці пропустити через прес або дрібно нарізати ножем.
  5. В чисту ємність, в якій буде кваситися пелюстка, потрібно скласти шарами підготовлені овочі – шар капусти, шар буряку, потім знову капуста.
  6. В ці шари додаються спеції – перець, дрібка часнику, лавровий листочок.
  7. Далі капуста заливається розсолом, а зверху накривається тарілкою або іншою пласкою ємністю, щоб вона лежала прямо на овочах.
  8. Далі на таріль ставимо гніт, наприклад, банку з водою, щоб вся пелюстка підчас квашення була занурена в розсіл.
  9. Для квашення ємність з капустою треба поставити на кухні чи в іншому теплому приміщенні на 5 днів.
  10. Після цього часу пелюстка готова і її можна їсти або поставити в холодне місце (у льох або в холодильник) для зберігання.

Пелюстка дуже смакує з відвареною картоплею, з м’ясними стравами і, навіть, просто з чорним хлібом.

Смачного!

Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем – чудове поєднання у простому рецепті

Рецепт квашеної капусти на 3-літрову банку: покроковий рецепт квашення

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст