Квашена капуста – це неймовірно потужне джерело корисних речовин. Зазвичай, період квашення капусти – холодна пора року. У кожної господині є свої способи квашення капусти. Можливо вам сподобається рецепт квашеної капусти з солоними огірками, тому що вона матиме надзвичайний смак.
Рецепт квашеної капусти з солоними огірками: інгредієнти і приготування
Можна сказати, що в цьому рецепті квашення капусти є секретний інгредієнт. І це квашені огірки.
Інгредієнти
- 3 кг капусти;
- 1 морквина;
- півтори чайні ложки солі;
- чайна ложка цукру;
- 2 кг квашених огірків (господині радять брати невеликі огірки).
Покроковий рецепт квашення капусти з огірками
- Капусту треба нашаткувати і скласти у велику ємність.
- Моркву помити, почистити і натерти.
- У ємність з капустою додаємо моркву, сіль, цукор.
- Все треба ретельно перемішати і пожмакати, що з капусти пішов сік.
- Огірки треба відкинути на друшляк, щоб з них стік розсіл.
- Далі у ємність, в якій буде кваситися капуста, складаємо продукти шарами: перший шар капусти, потім викладаємо огірки, далі знову капусту і так, поки не закінчаться продукти. Все треба добре прим’яти, утрамбувати, але не сильно давить, щоб не пошкодити огірки. Останній шар повинен бути з капусти.
Порада: викладені шари капусти повинні бути досить великими, щоб огірки не було видно з-під неї. Зверніть увагу – ємність повинна бути наповнена повністю, тому розраховуйте об’єм і кількість продуктів.
7. Коли ємність заповнена, верхній шар капусти накриваємо тарілкою, трохи меншою за розміром – так залишимо місце для соку, який буде виділятися під час квашення.
8. Зверху ставимо гніт, наприклад можна взяти банку з водою або важкий камінь (помитий) і залишаємо кваситися при кімнатній температурі 3 дні.
9. Періодично потрібно до дна проштрикувати палкою, щоб випустити гази.
10. Через три дні знімаємо гніт, накриваємо ємність кришкою і ставимо для зберігання у холодильнику, на холодній веранді або в льоху.
Ця квашена капуста буде дуже смакувати у салаті, в який додати порізану цибулю і подрібнені огірки, з якими квасилася ця капуста.
Смачного!
Як вибрати капусту для квашення
Чим квашення відрізняється від мочіння та соління?
Рецепти квашення капусти з різними інгредієнтами
Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем
Рецепт квашеної капусти швидкої закваски
Квашена капуста хрумка за рецептом з секретним інгредієнтом
Рецепт квашеної капусти з яблуками, кмином і кропом
2 рецепти: як квасити цілий качан капусти і квашена капуста по кавказькі