ГоловнаСмачногоРецепт квашеної капусти з солоними огірками

Рецепт квашеної капусти з солоними огірками

Квашена капуста – це неймовірно потужне джерело корисних речовин. Зазвичай, період квашення капусти – холодна пора року. У кожної господині є свої способи квашення капусти. Можливо вам сподобається рецепт квашеної капусти з солоними огірками, тому що вона матиме надзвичайний смак.

Рецепт квашеної капусти з солоними огірками: інгредієнти і приготування

Можна сказати, що в цьому рецепті квашення капусти є секретний інгредієнт. І це квашені огірки.

Інгредієнти

  • 3 кг капусти;
  • 1 морквина;
  • півтори чайні ложки солі;
  • чайна ложка цукру;
  • 2 кг квашених огірків (господині радять брати невеликі огірки).

Покроковий рецепт квашення капусти з огірками

  1. Капусту треба нашаткувати і скласти у велику ємність.
  2. Моркву помити, почистити і натерти.
  3. У ємність з капустою додаємо моркву, сіль, цукор.
  4. Все треба ретельно перемішати і пожмакати, що з капусти пішов сік.
  5. Огірки треба відкинути на друшляк, щоб з них стік розсіл.
  6. Далі у ємність, в якій буде кваситися капуста, складаємо продукти шарами: перший шар капусти, потім викладаємо огірки, далі знову капусту і так, поки не закінчаться продукти. Все треба добре прим’яти, утрамбувати, але не сильно давить, щоб не пошкодити огірки. Останній шар повинен бути з капусти.

Порада: викладені шари капусти повинні бути досить великими, щоб огірки не було видно з-під неї. Зверніть увагу – ємність повинна бути наповнена повністю, тому розраховуйте об’єм і кількість продуктів.

7. Коли ємність заповнена, верхній шар капусти накриваємо тарілкою, трохи меншою за розміром – так залишимо місце для соку, який буде виділятися під час квашення.

8. Зверху ставимо гніт, наприклад можна взяти банку з водою або важкий камінь (помитий) і залишаємо кваситися при кімнатній температурі 3 дні.

9. Періодично потрібно до дна проштрикувати палкою, щоб випустити гази.

10. Через три дні знімаємо гніт, накриваємо ємність кришкою і ставимо для зберігання у холодильнику, на холодній веранді або в льоху.

Ця квашена капуста буде дуже смакувати у салаті, в який додати порізану цибулю і подрібнені огірки, з якими квасилася ця капуста.

Смачного!

Як вибрати капусту для квашення

Чим квашення відрізняється від мочіння та соління?

Рецепти квашення капусти з різними інгредієнтами

Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем

Як квасити капусту з медом

Рецепт квашеної капусти швидкої закваски

Квашена капуста хрумка за рецептом з секретним інгредієнтом

Рецепт квашеної капусти з яблуками, кмином і кропом

2 рецепти: як квасити цілий качан капусти і квашена капуста по кавказькі

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

error: Контент захищений авторським правом!