ГоловнаГосподиняКвашення капусти буде вдалим, якщо вибрати правильний сорт і качан капусти

Квашення капусти буде вдалим, якщо вибрати правильний сорт і качан капусти

Щоб наші заготовки на зиму були смачні і корисні, потрібно правильно вибирати для них інгредієнти – щоб вони відповідали вимогам за рецептом. Квашення капусти буде вдалим, якщо вибрати правильний сорт і качан капусти, які радять досвідчені господині, у яких виходить смачна квашена капуста.

Яку брати капусту для квашення і соління

Для квашення і соління підходить не вся капуста. Щоб квашена капуста вийшла смачною, хрумкою, потрібно брати сорти середньостиглі і пізньостиглі. А з капусти ранніх сортів можна робити салати, готувати страви, які будуть одразу вживатися.

Більш пізні за дозріванням сорти капусти вирощують для тривалого зберігання і, щоб квасити і солити.

Запропоновані сорти капусти мають свої особливості. Тому варто звернути увагу. Якщо їх використовувати, то у вас буде капуста і для вживання, і для квашення аж до середини весни наступного року

Квашення капусти буде вдалим, якщо вибрати правильний сорт

Фахівці назвали найпопулярнішні сорти капусти, які найкраще підходять для квашення і соління. Отже, крім порад, які дає місячний календар господині, коли краще квасити і солити капусту за фазами Місяця, важливо брати правильну капусту.

Сорт капусти Харківська

Цей сорт капусти один з найкращих для соління. Цю капусту зазвичай збирають пізньої осені. Її велика перевага в тому, що «Харківська» капуста може зберігатися практично до середини весни наступного року. Для соління цей сорт капусти краще використовувати після збору врожаю, тоді вона виходить надзвичайно смачна.

Сорт капусти Тюркіз

Тюркіз підходить для квашення. Але на відміну від «Харківської», цю капусту краще квасити вже після новорічних свят. А до цього вона буде чудово зберігатися у льоху.

Сорт капусти Женева F1

Ця капуста гарно зберігається майже до нового врожаю. Квасити її можна починати вже під кінець зими і на початку весни.

Коли зберетеся квасити капусту або солити її, зверніть увагу ще на такі сорти:

  • Амагер
  • Валентина F1
  • Колобок.

Отже, знаючи, як правильно вибрати качан капусти для квашення та сорти, які краще використовувати, щоб квасити капусту і солити, ви зможете отримати смачну і корисну закуску, як восени, всю зиму і весною.

Рецепти квашення капусти з різними інгредієнтами

Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем

Рецепт, як квасити цілий качан капусти і як заквасити капусту по кавказькі

Як квасити капусту з медом

Рецепт квашеної капусти швидкої закваски

Квашена капуста хрумка за рецептом з секретним інгредієнтом

Рецепт квашеної капусти з яблуками, кмином і кропом

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст