Сезон овочів потребує достатньо часу,  щоб зробити зимові заготовки. За  покроковим рецептом легко приготувати помідори на зиму мариновані у яблучному соку. Незвичайне поєднання яблук і томатів дає оригінальний смак. Яблучний сік – чудовий маринад, який проникне у всі помідори і додасть їм пікантності.

Помідори мариновані у яблучному соку: інгредієнти

Приготування даної зимової заготовки помідорів потребує простого набору продуктів. Отже для маринування помідорів на зиму, нам знадобляться:

  • помідори – 1 кг;
  • яблучний сік 1,5 л;
  • сіль – 1 столова ложка.

Помідори мариновані у яблучному соку готуємо за покроковим рецептом

  1. Помідори миємо і біля плодоніжки виделкою (або зубочисткою) робимо кілька проколів.
  2. У стерилізовані банки складаємо помідори і заливаємо їх окропом на 10 хвилин. Потім воду зливаємо.
  3. Поки банки стоять з окропом, яблучний сік доводимо до кипіння і додаємо сіль.
  4. Закипівший яблучний сік заливаємо у банки з помідорами і закатуємо кришками.
  5. Закатані мариновані помідори перевертаємо догори дном і ставимо під тепло ковдру для поступового охолодження.
  6. Помідори мариновані у яблучному соку слід ставити для зберігання на зиму у прохолодному місці.

Смачного!