Покроковий рецепт, допоможе приготувати салат з грушею, волоськими горіхами і виноградом, який корисний за складом і має витончений смак. Грушу, як основний інгредієнт, не дуже часто використовують у салатах. Проте поєднання груші з виноградом, горіхами і руколою, має надзвичайний ніжний смак.

Салат з грушею, волоськими горіхами і виноградом, інгредієнти

Складові салату

  • рукола – 150 гр;
  • груша середнього розміру – 3-4 шт.;
  • виноград 250-270 гр;
  • смажене насіння (чищене) – 2 ст. ложки;
  • волоські горіхи (ядра) – 180 гр;
  • сир пармезан або дор блю – 100гр;
  • сіль, чорний молотий перець за смаком.
  • Інгредієнти для заправки
  • оливкова олія – 3-4 ст. ложки;
  • мед – 1,5- 2 ч. ложки;
  • гірчиця (бажано діжонська, але можна за смаком) – 1,5-2 ч. ложки;
  • лимонний сік – 1 ст. ложка (але можна за смаком).

Салат з грушею, волоськими горіхами і виноградом, покроковий рецепт приготування

Приготування заправки.

Заправку готуємо в першу чергу, щоб вона добре настоялась і всі компоненти добре перемішалися.

  1. В зручній ємності змішуємо гірчицю, мед і сік лимону і потім все ретельно перемішуємо.
  2. До суміші добавляємо оливкову олію і добре перемішуємо до однорідної консистенції.

Смак заправки завжди можна регулювати за допомогою її складових та їх кількості. Якщо до вподоби більш солодкий смак, то можна додати більшу кількість меду. Смак заправки залежить і від виду гірчиці.

Покроковий рецепт приготування салату з грушею.

  1. Листя уколи помити, просушити і порвати на шматки. Якщо Вам не подобається смак руколи, її можна замінити на базилік (буде більш пряно-гостри смак), шпинат або латук.
  2. Ягоди винограду помити і просушити. В салат їх можна додавати як цілими, так і розрізаними навпіл.
  3. Груши миємо, просушуємо, видаляємо плодоніжку і насіння. Потім ріжемо не надто товстими шматочками. В цей салат грушу можна використовувати разом зі шкіркою. Також, для приготування, краще брати груші середнього розміру, достатньо тверді, соковиті і солодкі.
  4. Ядра горіхів (можна не дрібнити) і разом з насінням, потрібно обсмажити на пательні протягом 5-7 хвилин на середньому вогні без додавання олії.
  5. Сир пармезан потрібно натерти на крупній терці чи нарізати тонкими слайдами. Якщо буде використовуватися дор блю, то потрібно порізати його шматочками.
  6. В досить великій ємності змішайте листя руколи, грушу, виноград та обсмажені горіхи і насіння. Трошки присоліть і додайте молотий перець і ретельно вимішайте.
  7. Отриману масу перекладіть у салатник і полийте підготовленою заправкою, а зверху покладіть сир і легенько струсіть салат.

Салат з грушею, волоськими горіхами і виноградом буде чудово виглядати у прозорій посуді. Пікантність і ніжність цього салату, буде смакувати як для членів родини, так і запрошеним гостям.

Смачного!