Смачний і корисний десерт з груші для тих, хто любить смачні солодкі фрукти. Печена груша з корицею і медом – це надзвичайно ніжний і смачний десерт. На одну порцію входить близько 117 калорій, 22 г вуглеводів, 1 грам білка і 4 г жиру.
Печена груша з корицею і медом: інгредієнти
На 6 порцій знадобляться наступні продукти:
- груші – 3 шт.;
- мед – 3 столові ложки;
- вершкове масло – 2 столові ложки;
- кориця – 1/2 чайної ложки;
- ванільний екстракт – 1/2 чайної ложки.
Печена груша з корицею і медом: приготування
- Включаємо духовку і розігріваємо до +200 ° C.
- Чистимо груші і відрізаємо кінці.
- Потім груші розрізаємо навпіл і ложкою виймаємо серцевину.
- Потім викладаємо половинки груші пласкою стороною вниз на деко, застелене папером для випічки.
- Нагріваємо у невеликій ємності вершкове масло, мед, корицю і ваніль – це буде соус для запікання груші.
- Всю суміш тримаємо на вогні, постійно помішуючи, щоб масло повільно тануло.
- Як тільки маса розтопиться і соус стане однорідною, обережно щіткою або ложкою виливаємо соус на половинки груш і ставимо у духовку.
- Випікати в духовці близько 30 – 35 хвилин, поки груші не стануть м’якими і добре підрум’яняться.
- Перед подачею, десерту потрібно дати охолонути 5 хвилин і, якщо є бажання, можна додати трохи більше соусу на груші.