Смачний і корисний десерт з груші для тих, хто любить смачні солодкі фрукти. Печена груша з корицею і медом – це надзвичайно ніжний і смачний десерт. На одну порцію входить близько 117 калорій, 22 г вуглеводів, 1 грам білка і 4 г жиру.

Печена груша з корицею і медом: інгредієнти

На 6 порцій знадобляться наступні продукти:

  • груші – 3 шт.;
  • мед – 3 столові ложки;
  • вершкове масло – 2 столові ложки;
  • кориця – 1/2 чайної ложки;
  • ванільний екстракт – 1/2 чайної ложки.

Печена груша з корицею і медом: приготування

  1. Включаємо духовку і розігріваємо до +200 ° C.
  2. Чистимо груші і відрізаємо кінці.
  3. Потім груші розрізаємо навпіл і ложкою виймаємо серцевину.
  4. Потім викладаємо половинки груші пласкою стороною вниз на деко, застелене папером для випічки.
  5. Нагріваємо у невеликій ємності вершкове масло, мед, корицю і ваніль – це буде соус для запікання груші.
  6. Всю суміш тримаємо на вогні, постійно помішуючи, щоб масло повільно тануло.
  7. Як тільки маса розтопиться і соус стане однорідною, обережно щіткою або ложкою виливаємо соус на половинки груш і ставимо у духовку.
  8. Випікати в духовці близько 30 – 35 хвилин, поки груші не стануть м’якими і добре підрум’яняться.
  9. Перед подачею, десерту потрібно дати охолонути 5 хвилин і, якщо є бажання, можна додати трохи більше соусу на груші.

Смачного!