Цей десерт смакує і дорослим, і дітям. Шоколадний мус, який легко готувати за покроковим рецептом, чудово підійде до святкування Дня Святого Валентина й до інших свят. Також, їм можна поласувати всією родиною, коли захочеться смачного і легкого десерту.
Шоколадний мус: інгредієнти
Нагадаємо, що такі інгредієнти, як вершкове масло та яйця потрібно задалегідь вийняти з холодильника на стіл, щоб вони полежали і трохи прогрілися.
- вершкове масло – 65 гр;
- шоколад – 150 гр;
- жовтки – 2 шт.;
- яєчні білки – 5 шт.;
- цукор – 35 гр;
- збиті вершки – 50 гр;
- полуниця, малина чи розтоплений шоколад – за бажанням для прикрашання.
Щоб прикрасити цей школадний мус можна використати ще й цукрову пудру або інші ягоди, які вам подобаються у поєднанні шоколадним смаком.
Шоколадний мус: покроковий рецепт приготування
- На водяній бані потрібно розтопити масло і шоколад. Перемішуємо до однорідної консистенції.
- Додаємо жовтки і ще раз перемішуємо.
- З цукром збиваємо білки до появи піни, потім змішуємо їх з розтопленим шоколадом і маслом.
- Вливаємо вершки і добре перемішуємо.
- Готовий мус викладаємо у ємність (склянки, креманки, чашки) і ставимо у холодильник на 2 години.
Перед подачею можна обережно перекласти мус на тарілку і прикрасити ягодами або шоколадом. Можна подавати у красивих склянках чи інших ємностях, які Вам подобаються.