ГоловнаСмачногоЯблучний насипний пиріг "3 склянки" легко готувати за покроковим рецептом

Яблучний насипний пиріг “3 склянки” легко готувати за покроковим рецептом

В сезон яблук як ніколи актуальні рецепти смаколиків, хоча випікати різноманітні страви з яблуками можна весь рік. За покроковим рецептом буде легко приготувати яблучний насипний пиріг «3 склянки» – без яєць, без застосування міксера – легко і швидко.

Яблучний насипний пиріг “Три склянки”: інгредієнти і знаряддя

Цей рецепт цікавий тим, що його може приготувати навіть той, хто не має особливого хисту до випічку. Адже продукти найпростіші, а їх «міксування» – легке та доступне. Отже

Інгредієнти для яблучного насипного пирога

  • борошно – 1 склянка (130 г);
  • манка – 1 склянка (160 г);
  • цукор –  1 склянка (180 г);
  • розпушувач – 1,5 чайні ложки;
  • масло вершкове –  50 г;
  • молоко – 1 склянка (200 мл);
  • яблука – 6-7 шт.

Як можна побачити, в репеті пишеться склянка, але вага різна, адже продукти мають різну щільність

Як виміряти продукти склянкою та ложкою

Приладдя, яке знадобиться для приготування насипного пирога з яблуками «3 склянки»

  • Форма для випікання, діаметром 20 см.
  • Склянка для вимірювання кількість продуктів 200 мл або інше приладдя,  яким можна заміряти об’єм продуктів. Головне правило цього рецепту – всі три основні сипучі продукти беруться в рівних пропорціях.
  • Тертка для натирання яблук.
  • Пергаментний папір для випічки.

Яблучний насипний пиріг “3 склянки” легко готуємо за покроковим рецептом

Яблучний насипний пиріг "3 склянки" легко готуємо за покроковим рецептом

Отже, для підготовки пирога знадобиться близько 10-15 хвилин

  • Беремо велику миску і змішуємо всі інгредієнти 3 склянки (міряємо склянкою або за вагою): цукор, манку, борошно. Потім додаємо півтори чайні ложки розпушувача і ретельно перемішуємо.
  • Помиті яблука треба почистити, видалити насіння і натерти на великій тертці. Щоб яблука не темніли, можна збризнути лимонним соком, але це не завжди допомагає, тому шо залежить від сорту яблук.
  • Форму для запікання застилаємо пергаментом.
  • Суху суміш для випічки ділимо приблизно на чотири частини.
  • Натерті яблука треба розділити на 3 частини.

І нарешті збираємо насипний яблучний пиріг «Три склянки» в форму для випікання

  • На дно форми для випікання треба висипати 1 частину сухої суміші.
  • На неї зверху викладається третина тертих яблук.
  • Потім знову шар сухої суміші, на яку треба викладати другий шар тертих яблук – і так чергуємо інгредієнти, поки вони не закінчаться. Верхній шар насипного пирога повинна бути суха суміш.
  • Далі беремо склянку молока (200 мл) кладемо до нього 50 г вершкового масла та розігріваємо на плиті або в мікрохвильовці.
  • Гарячим молоком з маслом треба залити весь пиріг. За бажанням кожен шар пирога можна заливати окремо. Важливо: треба паличкою або виделкою проштрикувати пиріг до самого, щоб молочна заливка просочилася в отвори і добре просочила весь пиріг.

Випікати насипний яблучний пиріг слід 50-60 хлини в духовці, розігрітій до 180 º C .

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст