В сезон яблук як ніколи актуальні рецепти смаколиків, хоча випікати різноманітні страви з яблуками можна весь рік. За покроковим рецептом буде легко приготувати яблучний насипний пиріг «3 склянки» – без яєць, без застосування міксера – легко і швидко.
Яблучний насипний пиріг “Три склянки”: інгредієнти і знаряддя
Цей рецепт цікавий тим, що його може приготувати навіть той, хто не має особливого хисту до випічку. Адже продукти найпростіші, а їх «міксування» – легке та доступне. Отже
Інгредієнти для яблучного насипного пирога
- борошно – 1 склянка (130 г);
- манка – 1 склянка (160 г);
- цукор – 1 склянка (180 г);
- розпушувач – 1,5 чайні ложки;
- масло вершкове – 50 г;
- молоко – 1 склянка (200 мл);
- яблука – 6-7 шт.
Як можна побачити, в репеті пишеться склянка, але вага різна, адже продукти мають різну щільність
Як виміряти продукти склянкою та ложкою
Приладдя, яке знадобиться для приготування насипного пирога з яблуками «3 склянки»
- Форма для випікання, діаметром 20 см.
- Склянка для вимірювання кількість продуктів 200 мл або інше приладдя, яким можна заміряти об’єм продуктів. Головне правило цього рецепту – всі три основні сипучі продукти беруться в рівних пропорціях.
- Тертка для натирання яблук.
- Пергаментний папір для випічки.
Яблучний насипний пиріг “3 склянки” легко готуємо за покроковим рецептом
Отже, для підготовки пирога знадобиться близько 10-15 хвилин
- Беремо велику миску і змішуємо всі інгредієнти 3 склянки (міряємо склянкою або за вагою): цукор, манку, борошно. Потім додаємо півтори чайні ложки розпушувача і ретельно перемішуємо.
- Помиті яблука треба почистити, видалити насіння і натерти на великій тертці. Щоб яблука не темніли, можна збризнути лимонним соком, але це не завжди допомагає, тому шо залежить від сорту яблук.
- Форму для запікання застилаємо пергаментом.
- Суху суміш для випічки ділимо приблизно на чотири частини.
- Натерті яблука треба розділити на 3 частини.
І нарешті збираємо насипний яблучний пиріг «Три склянки» в форму для випікання
- На дно форми для випікання треба висипати 1 частину сухої суміші.
- На неї зверху викладається третина тертих яблук.
- Потім знову шар сухої суміші, на яку треба викладати другий шар тертих яблук – і так чергуємо інгредієнти, поки вони не закінчаться. Верхній шар насипного пирога повинна бути суха суміш.
- Далі беремо склянку молока (200 мл) кладемо до нього 50 г вершкового масла та розігріваємо на плиті або в мікрохвильовці.
- Гарячим молоком з маслом треба залити весь пиріг. За бажанням кожен шар пирога можна заливати окремо. Важливо: треба паличкою або виделкою проштрикувати пиріг до самого, щоб молочна заливка просочилася в отвори і добре просочила весь пиріг.
Випікати насипний яблучний пиріг слід 50-60 хлини в духовці, розігрітій до 180 º C .