Головна Блог Сторінка 164

Яблучний пиріг рецепт з горіховою скоринкою, яка смачно хрумтить

Існує безліч рецептів приготування яблучного пирога. Проте, вам може сподобатися даний рецепт з горіховою скоринкою, за яким ваш яблучний пиріг має хрумку скорину, соковиту начинку, а тісто виходить ніжне і м’яке. І готувати його не складно.

Яблучний пиріг рецепт з горіховою скоринкою: інгредієнти

Даний рецепт має свою особливість. Зазвичай, при випіканні, інгредієнти повинні мати кімнатну температуру, тобто масло, яйця викладаються заздалегідь з холодильника. У даному рецепті частину масла потрібно залишити в холодильнику, щоб воно було холодне – його ми використаємо для створення скоринки. Про це далі зможемо дізнатися в рецепті приготування.  Яблука краще брати кисло-солодких сортів. Якщо у вас є кислі яблука, можна збільшити кількість цукру. Отже

Інгредієнти для яблучного пирога з горіхами

  • яблука – з шт. (великі);
  • борошно – 160 гр;
  • яйця (великі) – 2 шт.;
  • вершкове масло – 200 гр;
  • цукор – 150 гр;
  • розпушувач – півтори чайних ложки;
  • дрібка солі;
  • кориця – 1 чайна ложка;
  • волоські горіхи (чищені) – 50-80 гр;
  • цукрова пудра для прикрашання.

Яблучний пиріг рецепт приготування

Перш, ніж почнемо готувати пиріг, потрібно відкласти шматочок масла в морозилку – приблизно 15-20 гр, щоб воно було холодне. Також, залишимо кілька ложок цукру (2-3 ложки), які ми використаємо для створення хрусткої скоринки. Яблука треба помити, приблрати плодоніжку і покласти на рушник, щоб вони обсухнули.

  1. Яйця (вони повинні бути кімнатної температури) збиваємо із цукром та дрібкою солі приблизно 3 хвилини.
  2. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані (або можна покласти в невелику каструльку і розтопити на мінімальному вогні).
  3. Розтоплене масло додаємо до яйця і продовжуємо збивати.
  4. Борошно змішуємо з розпушувачем, поєднуємо зі збитими яйцями і вимішуємо у блендері
  5. Помиті яблука чистимо від шкірки, вирізаємо серединку, нарізаємо тонкими невеликими скибочками (шматочками).
  6. Перекладаємо яблука в тісто і перемішуємо ложкою, щоб усі яблука були вкриті тістом.
  7. Форму для випічки застилаємо пергаментом, змащуємо олією.
  8. Готове яблучне тісто перекладаємо у форму і верх пирога розрівнюємо ложкою, щоб все розподілилося рівномірно.
  9. Щоб скоринка вийшла хрумкою потрібно присипати вирівняний шар яблучного тіста цукром.
  10. На цукор викладаємо волоські горіхи, які попередньо слід подрібнити, щоб вони рівномірно лягли зверху.
  11. Останній крок – беремо масло з морозилки, ріжемо його на тонкі шматочки і рівномірно висипаємо на товчені горіхи.
  12. Випікати яблучний пиріг слід в духовці при +180°С приблизно 45 хвилин.

Після приготування, яблучний пиріг можна присипати корицею і цукровою пудрою. Перед подачею можна прикрасити збитими вершками або фруктами, цілими ядрами горішків.

Смачного!

Оригінальний рецепт пирога з мандаринами

Поради бабусь по вихованню дітей, які можуть провокувати скандали

Поради бабусь часто нам допомагають у повсякденному житті. Проте, іноді ці поради вже застарілі, адже все на світі змінюється, з’являються нові знання і правила. І тоді потрібно відмовитися від того, що не працює, або раніше була невідома причина. Є поради бабусь по вихованню дітей, які можуть провокувати скандали в родині, тому що молоді батьки їх не сприймають. Адже ці поради ґрунтуються на старих уявлення про психологію і фізіологію дитини, або взагалі не враховуючи ці важливі фактори. отже

Поради бабусь по вихованню дітей, які можуть провокувати скандали і від яких краще відмовитися

Не можна носити дитину постійно на руках

Кілька десятиліть тому підхід до виховання малюків був зовсім іншим. Вважалося, досі вважають, що дитині слід дати поплакатись, бо це корисно для легенів. І деякі бабусі до сих пір в це вірять. Насправді, для дитини плач і крик – це величезний стрес, тому дитину треба заспокоювати. Те ж саме стосується і носіння на руках. Часто плач і крик – це єдиний спосіб малюка заявити, що його щось турбує. Сучасні психологи наполягають, що треба проявляти турботу і ласку до дитини, коли поки вона потрібна.

Дати соску, щоб малюк заспокоївся

Прийшовши в гості до молодої сім’ї іноді бабуся думає, що мама спеціально не дає соску, щоб дитина плакала. Це дивно, але так трапляється. Насправді, щоб не було скандалу, бабусі слід спочатку спитати, можливо батьки намагаються відучити дитину від соски. Тому цей період коли доводиться терпіти і адаптуватися.

Спати вдень разом з дитиною

Чудова порада, але дуже рідко здійсненна. Адже часто бабуся не бере до уваги наявність у мами багатьох побутових справ. Час, коли дитина спить, більшість жінок використовує, щоб помити посуд, прибрати в кімнаті, протерти полки, випрати і так далі.

Їй вже рік, пора голити голову

Багато десятиліть існує таке правило, що треба голити голову дитині, коли їй виповнився рочок. А насправді голити дитини голову не потрібно. Фахівці по волоссю навіть з’ясували, що це шкідливо для малюка – страждають волосяні цибулини. Треба пояснити бабусі, що в цей міф вже пора перестати вірити.

Мочені яблука рецепт з медом і капустою у відрі і в банці на зиму

Мочіння яблук – дуже ефективний спосіб зберігання цих фруктів на зиму. Адже яблука набувають нового смаку і служать гарним десертом і використовуються для приготування різних страв. Мочені яблука на зиму, які пропонує рецепт з медом і рецепт з капустою як у відрі, так і в банці, сподобається своїм ніжним смаком. Посуд для мочіння або квашення треба брати нейтральний: дерево, скло, емаль, кераміка.

Мочені яблука рецепт з медомМочені яблука рецепт з медом

Серед різних рецептів мочених яблук особливо виділяється рецепт мочених яблук з медом, які мають надзвичайно ніжний смак з тонким медовим відтінком. Найпростіша м’ясна страва, до якої додати такі мочені яблука, набуде цікавих своєрідних смакових ноток.

Продукти

  • Яблука – закладаємо стільки, скільки поміститься у нашу ємність – відро

Для розсолу:

  • вода (12 л) – 1 відро;
  • мед (650 г) – 2 склянки;
  • сіль 100 г

Рецепт приготування мочених яблук з медом

Мочіння за цим рецептом відбувається дуже просто.

  1. Яблука помити, повидаляти плодоніжки.
  2. Підготовлені яблука складаємо у відро для мочіння.
  3. Розчинити у кип’яченій воді мед і сіль. Вода повинна бути ледь теплою, щоб при розчиненні мед не втратив свої корисні властивості.
  4. Коли розсіл повністю охолов (до кімнатної температури), треба залити цим розсолом яблука.

На відро яблук витрачається приблизно 7 л розсолу, але потрібно зважати на ємність.

Зберігати мочені яблука з медом слід у приміщенні з температурою +5-7 градусів, наприклад, на веранді або на балконі. До вживання вони будуть готові через 45 днів.

Яблука мочені кислі: рецепт приготування в банкахЯблука мочені кислі: рецепт в банках

Приготувати мочені яблука в банках за цим рецептом зовсім нескладно, і без особливих зусиль ви отримаєте чудову закуску. Цей рецепт мочених яблук особливо сподобається тим, хто любить кислинку в стравах. Відповідно, для мочіння треба брати більш кислі сорти яблук.

Продукти

  • яблука – скільки піде

Для заливання:

  • вода – 10 л;
  • цукор – 120 г;
  • сіль – 120 г.

Рецепт приготування кислих мочених яблук

  1. Яблука треба помити, видалити плодоніжку і листя, якщо воно є.
  2. Підготовлені яблука потрібно покласти на дно банки.
  3. Готуємо заливку: у питній воді розчиняємо цукор і сіль, після чого заповнюємо банку з яблуками заливкою та закриваємо звичайними поліетиленовими кришками.
  4. Такі яблука найзручніше готувати у трилітрових банках.
  5. Мочені яблука у банках виходять тверді та гострі, їх використовують у салатах.

Мочені яблука рецепт приготування з капустоюМочені яблука рецепт з капустою

За цим рецептом мочені яблука на зиму виходять цупкі, соковиті, трохи газовані. А капуста набуває додаткового смаку.

Продукти

  • яблука (без дефектів невеликі) – 3 кг;
  • капуста – 4 кг;
  • морква 2-3 шт.;
  • сіль – 3 столові ложки;
  • цукор – 2 столові ложки.

Рецепт приготування мочених яблук з капустою

  1. Підготуємо овочі: капусту треба помити. Моркву почистити та помити і натерти на великій тертці. Яблука миємо і видаляємо плодоніжку.
  2. Капусту нашаткувати, додати до неї терту моркву, цукор, сіль. Капусту трохи «пожмакати» руками, щоби вона дала сік.
  3. Укласти миті яблука в каструлю, перекласти капустою, забиваючи цією капустою всі щілини між яблуками.
  4. Зверху покласти добрий шар капусти приблизно 2-3 см. Добре утрамбувати, вилити сюди ж капустяний сік. Якщо соку мало, зробити заливку. Для цього розвести у 1 склянці холодної кип’яченої води 1 столову ложку солі та 1 столову ложку цукру.
  5. Верхній шар капусти накрити цілими листями капусти, далі ставимо тарілку, а зверху на неї -невеликий гніть, наприклад, літрову банку з водою.

Даний рецепт мочіння яблук з капустою передбачає, що ці яблука треба 2 тижні тримати при кімнатній температурі. Потім ще два тижні на балконі чи веранді, після чого мочені яблука з капустою можна вживати.

Смачного!

Чим квашення відрізняється від мочіння та соління?

Як укрити троянди: підготовка до зими

Зазвичай укриття троянд проводиться у жовтні-листопаді в залежності від погодних умов – з приходом перших заморозків. Перші слабкі заморозки кущовим трояндам не страшні і тільки закаляють їх і готують до холодної пори року. Як укрити кущову троянду на зиму та як її підготувати до зими, поділилися досвідчені садоводи.

Як укрити троянди: попередня підготовка до зими

Перед тим, як укривати троянду на зиму, рослину потрібно підготувати. Для цього потрібно виконати певні дії:

  • вирізати м’які трав’янисті пагони;
  • видалити листя;
  • обрізати кущі на висоту близько 30-40см;
  • обробити кущі протигрибковими препаратами.

Як укрити троянди: підготовка до зими, якщо вона тепла чи як укривати троянди в південних регіонах

Як укрити троянди: підготовка до зими, якщо вона тепла чи як укривати троянди в південних регіонах
Курінь з дощатих панелей – чудовий спосіб укриття на зиму для кущової троянди

Варіант для теплої зими передбачає підгортання нижньої частини трояндового куща землею або мульчею. На горбок, що утворився можна скласти латаття або інші гілки, наприклад, горіху, або сухе листя.

Ще один спосіб укриття кущової троянди на зиму – зробити курінь. Це просто конструкція, яка робиться з двох широких панелей або виставити міцне гілля навколо самого куща троянди у вигляді куреня. Потім треба цю конструкцію огорнути плівкою, яка надійно захистить троянду від холодного вітру і опадів. Такий спосіб досить зручний, тому що під час відлиги, курінь можна провітрювати, відкриваючи плівку з торців.

Знаки Зодіаку з негативною енергетикою

Зустрічаються люди, які несуть негативну енергетику і самі про це не здогадуються. Від спілкування з такими людьми, оточуючи можуть відчувати неприємні почуття, погіршення настрою, а іноді – головний біль чи інші больові синдроми. Астрологи виділяють знаки Зодіаку з негативною енергетикою. Тобто у представників саме цих 5 знаків Зодіаку вона зустрічається частіше, ніж в інших.

Діва – це знак Зодіаку з негативною енергетикою

Знак Діви прийнято вважати спокійним і розважливим. Але при частому спілкуванні вони можуть проявляти не найкращу рису свого характеру. Діва часто не може втриматися від критики, яка іноді згубно позначається на відносинах. Представники Діви можуть проявляти нетактовність, а іноді – говорити дуже жорстокі речі.

Негативна енергетика Діви може впливати не тільки на колег, але й на близьких людей. Їх дрібні ПРИДИРКИ можуть бути дуже болючими, адже під час свого дошкульного монологу, Діва буквально лишає сил співрозмовника. Крім того, частіше за все, Діва – песиміст, який бачить майже все у негативному світлі. Через що вони не довіряють майже нікому. Через таке ставлення, Діви нерідко стають енергетичними вампірами.

Негативна енергетика Рака

Меланхолія часто супроводжує представників Рака все життя, іноді переходячи у депресію. Жалість до себе, сум через несправедливість світу, недовіра до людей – через будь-яке питання, навіть дрібницю, Рак може зіпсувати настрій собі і оточуючим. Тому співрозмовникам складно спілкуватися з Раком, якого може роздратувати невинна фраза і тоді негативна енергетика злості Рака буде змітити все на своєму шляху.

Раки вважають світ жорстоким і несправедливим, тому вважають, що до нього так і потрібно ставитися – з недовірою і злістю. Негативна енергетика Рака схожа на мряку, яка непомітно огортає людину, яка проявила емоції і поспівчувала представнику цього знаку. Рак виплескує свої негативні емоції на інших, щоб вони розділили з ним страждання, тому нерідко астрологи називають їх токсичними людьми.

Негативна енергетика Козерога провокує непорозуміння між близькими

Астрологи вважають знак Козерога людьми, у яких негативна енергетика. Їх егоїзм, впертість, байдужість до потреб оточуючих часто створюють тяжку атмосферу. Козероги нерідко погано і зневажливо говорять на адресу співрозмовника.

Козерог не звик нікому  довіряти, тому підозріло ставляться до порад. Вони недовірливі і вперті, часто розмову зводять до негативу, змушуючи опонента нервувати. Негативна енергетика Козерога часто стає причиною непорозуміння і сварок, що ускладнює спілкування, як з рідними і друзями, так і з колегами по роботі.

Близнюки через свою легковажність можуть негативно впливати на стосунки

Знак Близнюки – активний і рухливий, який весь час кудись поспішає. Це непогана характеристика, але  у гонитві за чимось новим: ідеями, захопленнями, людьми, представники цього знаку можуть нехтувати бажаннями і потребами близьких людей. Їх зневажливість може глибоко ранити рідних і друзів. Близнюкам дуже складно догодити, тому спілкування з ними часто закінчується взаємною неприязню і втратою сил у співрозмовника.

Астрологи відмічають, що через свій гнів Близнюки здатні навести пристріт і, навіть, порчу. Саме це на підсвідомому рівні відлякує від них людей.

Негативна енергетика Скорпіона часто спровокована бажанням маніпулювати

Скорпіона вважають головним маніпулятором серед всіх знаків Зодіаку. Їх неспроста вважають знаком з негативною енергетикою, адже вони постійно перекидаються з крайнощів у крайнощі. Їх всеохоплююча любов і всепоглинаюча ненависть здатні позбавити сил кого завгодно, особливо, якщо об’єкт цих почуттів знаходиться під повним впливом Скорпіона.

Скорпіонам властива мстивість, тому вони часто агресивні і запальні. Гнів Скорпіона може зруйнувати енергетичне поле людини, принести страждання і не тільки емоційні, а й фізичні. Якщо посваритися зі Скорпіоном, то людина може відчути втрату життєвих сил, головний біль і апатію.

Негативна енергетика проявляється не завжди, однак краще не підпадати під її вплив, тому що це може бути небезпечно.

Мариновані печериці (шампіньйони) чудова закуска, яка швидко готується

Зробити наш стіл більш різноманітним і хлібосольним допоможе закуска шампіньйонів. Ці гриби є у продажу у всіх магазинах України. Ці мариновані печериці (шампіньйони) дуже легко і швидко готувати за простим рецептом з мінімальним набором інгредієнтів.

Мариновані печериці (шампіньйони) чудова закуска з простих інгредієнтів

Нам знадобляться наступні продукти

Печериці (шампіньйони) – 500 гр

Краще обирати дрібні гриби. Якщо у продажу тільки великі, потрібно їх розрізати навпіл.

Інгредієнти для маринаду

  • олія рафінована – 80 мл;
  • оцет столовий 6% – 40 мл;
  • сіль – 1 ч. ложка з горою;
  • цукор – 2 ч. ложки;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • чебрець, лавровий лист, коріандр за смаком;
  • зелена цибулю, зелень для прикрашання – за бажанням.

Мариновані печериці (шампіньйони) чудова закуска, яку легко приготувати

  1. Гриби промити і висушити паперовим рушником.
  2. Часник чистимо і ріжемо на пластини середнього розміру.

Готуємо маринад:

  1. У каструлю потрібно вилити олію і оцет, додати сіль, цукор, лавровий лист і коріандр.
  2. Довести до кипіння і варити до розчинення цукру і солі, після цього відразу закинути гриби і варити 7 хвилин на повільному вогні.
  3. Додати порізаний на часточки часник і проварити ще хвилину
  4. Знімаємо з вогню і охолоджуємо, до столу мариновані печериці подаються у холодному вигляді.

Поради любителям гострих страв:

Якщо Ви любите гострі страви, часнику можна взяти трошки більше.

Під час приготування маринаду, потрібно додати чорний перець.

Важливо: воду не додаємо, печериці готуються у власному соку.

Ще один варіант приготування закуски з маринованих шампіньйонів

Маринад готуєте, як вказано вище, замість цукру додаємо мед і червоний гострий перець. Гриби не проварюємо у каструлі, а смажимо 10 хвилин на пательні і заправляємо підготовленим маринадом.

Смачного!

 

Як підібрати головний убір в залежності від кольору волосся?

Багатий асортимент головних уборів – гарантія того, що кожна жінка або дівчина зможе підібрати собі гідний аксесуар. Але не завжди головний убір буде личити. Тому варто прислухатися до рекомендацій модних фахівців, як підібрати головний убір в залежності від кольору волосся? Також, модні стилісти розповіли, які прикраси для жіночих головних уборів будуть в тренді в 2022 році.

Корисні поради, як підібрати головний убір в залежності від кольору волосся?

Вуаль знову в моді 2022
Модні тренди 2022

Різноманіття варіантів, який нам пропонує сучасна індустрія моди, ускладнює вибір головного убору. Адже навколо так багато цікавих за фактурою і кольором шапок, картузів, кепок тощо.

Але невдало підібраний головний убір може повністю зіпсувати образ жінки. Тому такі речі слід вибирати в залежності від кольору вашого волосся та очей. Фахівці назвали базову гаму і ті відтінки, які чудово поєднуються з базовими кольорами головного убору

  • Блондинкам варто віддавати перевагу чорно-білим моделям. У цьому випадку форма виробу залишається на другому плані. Гама кольорів: від рожевих до бузкових та фіолетових відтінків. Елементи декору лише підкреслять оригінальність головного убору.
  • Для шатенок оптимальні капелюхи, кепки та інші моделі темних відтінків. Вигідно виглядатимуть темно-коричневий та чорний варіанти. Горіховий та синій головні убори сьогодні на піку популярності.
  • Руді модниці можуть використовувати аксесуар будь-якого фасону, якщо він виконаний у жовто-коричневій або золотистій гамі. Бірюзовий головний убір вигідно підкреслить контраст з вогняним волоссям.
  • Брюнетки можуть вибрати будь-яку модель яскравих кольорів, щоб доповнити власний образ. У поєднанні з темними кучерями незрівнянно виглядають вироби помаранчевих відтінків.

Звичайно, у світі головних уборів є універсальні моделі. Тому можна комбінувати. Взагалі, модні фахівці вважають, що потрібно мати декілька головних уборів, щоб вони підходили для різного образу і стилю – на різні випадки життя

Прикраси для жіночих головних уборів 2022

які модні прикраси для жіночих головних уборів 2022

Будь-який предмет гардеробу стає оригінальнішим, якщо на ньому присутні елементи декору.

Якщо ви хочете отримати іншу шапку або шапку та виявити свої творчі здібності, спробуйте наступні рішення:

Швацькі кнопки

  • Великі кнопки з’явилися зовсім недавно, але вже знайшли широке застосування.

Вуаль

  • У моду увійшли акуратні витончені капелюшки, прикрашені фатою.

Галька.

  • Викладений на капелюсі один камінь зробить його жіночнішим, а на різні види капелюхів можна викласти невеликі візерунки або логотипи. Головне не переборщити з кількістю каменів, інакше зображення виглядатиме дуже дешево та простувато.

Намистини

  • найкращим рішенням буде розсипати їх по полотну, так виріб виглядатиме цікавіше. Великі перлинні намистини на береті додадуть виробу елегантності.

Аплікації

  • Різні трикотажні оборки. З них зазвичай формують квіти, декоруючи намистинками або камінням.

Вишивка як нитками, так і бісером.

Жіночі головні убори, які модні в 2022 році

Серіал «Кріпосна» 3 сезон: дати виходу серій (трейлер)

Листопад місяць приніс довгоочікуваний початок трансляції улюбленого багатьма українками мелодрами. І тому багатьох цікавить які дати виходу серій серіалу «Кріпосна» 3 сезон. Вже з 1 листопада ми маємо змогу дивитися цю неймовірну історію кохання, дружби, підступу. Офіційний трейлер телесеріалу доступний для перегляду онлайн

Серіал «Кріпосна» 3 сезон: дати виходу серій на телеканалі СТБ

Вже з 1 листопада телеканал СТБ транслює серіал «Кріпосна» у вечірній час о 20-15.

Всього мелодрама в 3 сезоні має 24 серії.

Головна роль в серіалі відійшла російській актрисі Соні Прісс. Щоб вибрати актрису на роль головної героїні Катерини Вербицької, творці серіали провели кастинг серед більш ніж 400 актрис.

Чи вдалося Соні Прісс стати справжньою Катею Вербицькою, ви зможете оцінити самі, передивившись серіал «Кріпосна»

Офіційний трейлер телесеріалу доступний для перегляду онлайн

Отже,

Коли можна дивитися Серіал «Кріпосна» 3 сезон: дати трансляцій

  • 1 і 2 серії ― 1 листопада о 20.15
  • 3 і 4 серії2 листопада о 20.15
  • 5 і 6 серії 3 листопада о 20.15
  • 7 і 8 серії4 листопада о 20.15
  • 9 і 10 серії8 листопада о 20.15
  • 11 і 12 серії9 листопада о 20.15
  • 13 і 14 серії10 листопада о 20.15
  • 15 і 16 серії11 листопада о 20.15
  • 17 і 18 серії15 листопада о 20.15
  • 19 і 20 серії16 листопада о 20.15
  • 21 і 22 серії17 листопада о 20.15
  • 23 і 24 серії18 листопада о 20.15

Приємного перегляду!

Калина: як зберігати і що приготувати, цікаві рецепти

Чудові вітамінні ягоди калини потрібно правильно зберігати і готувати, щоб в них максимально залишилися всі корисні речовини. Як це краще робити, поділилися досвідчені господині.

Калина: коли знімати ягоди і як краще зберігати

Ягоди калини дозрівають наприкінці серпня чи у вересні. Проте збирати калину рекомендують збирати після перших заморозків. Самі ягоди калини трохи гірчать, а після того, як їх прихватить морозцем, смак їх стає більш солодким.

Збирати калину потрібно у суху погоду. Кісті з ягодами обережно зрізають ножицями і обережно складають в тару.

Існує кілька способів, як зберігати ягоди калини: свіжа, заморожена, висушена

Свіжу калину досить довго можна зберігати в свіжому вигляді. Для цього кисті обережно треба розвісити на мотузку у прохолодному приміщенні – у погребі, у підвалі або у повітці.

Зберігання калини у холодильнику

У свіжому вигляді калина може зберігатися у холодильнику. Кісті калини треба скласти у чисту та суху каструлю чи лоток, накрити кришкою і поставити у холодильник на полиці для овочів. Таким чином ягоди можна зберігати до півроку.

Калина: як зберігати ягоди в замороженому вигляді

Для цього виду зберігання, ягоди калини треба зняти з гілочок кисті, розфасувати по пакета з замком або по лоточкам для заморожування. Такий вид зберігання досить зручний, адже у будь-який момент Ви можете взяти необхідну кількість ягоди і приготувати з неї все, що забажаєте, наприклад, чай, морс.

Зберігання сушеної калини

Щоб висушити калину, треба обережно промити ягоди, підсушити на рушнику. На деко застеляємо пергаментним папером та викладаємо кисті калини. Температуру духовки виставляємо на +50°С…60°С і ставимо сушити калину. Дверцята повинні бути трошки відчинені. Коли калина підсохне, ягоди потрібно обірвати з гілочок і скласти у сухий скляний посуд або у полотняні мішечки. Зберігати калину у мішечках треба у приміщенні, що провітрюється.

З калини можна приготувати багато смачних і корисних страв.

Рецепт з калини: калиновий сік

Рецепт з калини: калиновий сік

Інгредієнти:

  • ягоди калини – 2 кг;
  • цукор – 200гр;
  • вода – 500 мл.

Приготування:

  1. Калину (якщо є можливість, краще взяти з заморозки), миють.
  2. Чисті ягоди кладуть в каструлю, заливають водою і, довівши на невеликому вогні до кипіння, проварюють 5 хвилин.
  3. Поітм ягоду слід віджати через марлю, складену в декілька шарів, відвар проціджують.
  4. До отриманого соку додають цукор, варять на повільному вогні до тих пір, поки він не розчиниться повністю.
  5. Гарячим розливають по стерилізованим банкам і закатують.
  6. Банки остудити і потім зберігати в прохолодному приміщенні.
  7. За бажанням, по цьому рецепту цукор можна замінити на 4 столові ложки меду.

Калиновий сік можна пити у чистому вигляді, а також готувати з ним різні страви. З калинового соку виходить смачна пастила.

Рецепт пастила з калини

Рецепт пастили з калини

Інгредієнти:

  • ягоди калини – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • вода – 250 мл

Приготування пастили з калини

  1. Вимиті ягоди калини бланшують 5 хвилин у киплячій воді.
  2. Потім заливають холодною водою і варять на невеликому вогні до тих пір, поки вони не стануть м’якими.
  3. Плоди калини (разом з відваром) протирають через сито.
  4. До отриманого пюре, додають цукор, ставлять на маленький вогонь і уварюють до консистенції густої сметани.
  5. Готову масу тоненьким шаром (буквально в кілька міліметрів) наливають на деко, застелене пергаментним папером і сушать в духовці при температурі +40 … +60 ° С.
  6. Пастила готова, якщо вона легко відстає від пергаментного паперу. Її можна згорнути рулоном або нарізати шматками довільної форми, пересипати цукром. Для зберігання, пастилу з калини складають у картонну коробку і прибирають на зберігання в сухе, прохолодне приміщення, яке провітрюється.

Запіканка з гарбуза і сиру (творога) з яблуками – сезонна страва

Фаворит осінньо-зимового столу – гарбуз. В кожної господині є свої рецепти страв з гарбуза, але, як то кажуть – багато їх не буває. Запіканка з гарбуза і сиру (творога) з яблуками чудово пасує в холодну пору року як сезонна страва, особливо восени, коли ми закінчуємо збір врожаю. Проте і взимку в нас зберігається чимало гарбузів, з яких можна приготувати як таку сирну запіканку, так й інші страви.

Запіканка з гарбуза і сиру (творога) з яблуками: інгредієнти

Особливість цього десерту в тому, що його смак – насиченість і солодкість, залежать від головних інгредієнтів – гарбуза і яблука. Якщо вам подобаються більш солодка сирна запіканка, треба брати солодкі сорти яблук. І, відповідно, навпаки – для не такого солодкого варіанту, беремо яблука з кислинкою. І за цим рецептом ми використовуємо манку, яка додає пухкості нашому гарбузовому десерту

  • гарбуз (м’якоть) – 400 г;
  • яблука – 1 шт. (якщо велике, чи 2 невеличкі);
  • цукор – 5 столових ложок;
  • сир нежирний – 400 г;
  • манка – 2 столові ложки;
  • крохмаль – 1 столова ложка;
  • яйця – 2 шт.;
  • масло вершкове – 30 г;
  • ванілін – 1 г;
  • кориця – за смаком.

Ця запіканка з гарбуза і сиру (творога) з яблуками буде складатися з трьох шарів: гарбуз, яблука і сир. Як готувати ці шари розповідається нижче.

Покроковий рецепт приготування запіканки з гарбуза і сиру (творога) з яблуками

Перш, ніж почати готувати, ми миємо всі овочі і обсушуємо. Такі продукти, як вершкове масло і яйця бажано заздалегідь вийняти з холодильника, щоб вони набули кімнатної температури.

Запіканка з гарбуза і сиру (творога) з яблуками готується в 2 етапи

  • спочатку ми підготуємо яблука на пательні і приварюємо гарбуз;
  • потім вже будемо випікати саму запіканку.

Але нічого складного немає і ви спокійно можете готувати за покроковим рецептом – результат того вартий! Отже

  1. Гарбуз чистимо і нарізаємо кубиками, щоб на виході в нас вийшло 400 г, як вимагає цей рецепт приготування.
  2. В невелику каструлю наливаємо воду, коли вона закипить закладаємо підготовлений гарбуз і варимо до готовності приблизно 7 хвилин.
  3. В цей час, поки гарбуз вариться, чистимо яблука від шкірки і нарізаємо кубиками.
  4. На розігріту пательню даємо вершкове масло, а коли воно розтопиться, додаємо порізане яблуко і обсмажуємо на середньому вогні, щоб вони стали м’якими. Для цього знадобиться приблизно 3-4 хвилини.
  5. Обсмажені яблука присипаємо корицею і поки відставляємо.
  6. В глибоку миску викладаємо сир і перетираємо його.
  7. До сиру треба додати яйця, всипати 2 столові ложки цукру, ванілін і крохмаль – і все ретельно вимішати до однорідної консистенції.
  8. Зварений гарбуз знімаємо, зливаємо зайву воду і перебиваємо в пюре у блендері (якщо не має блендера, можна перебити на м’ясорубку). Якщо пюре вийшло надто рідким, необхідно відкинути його на марлю або сито і дати воді трохи стекти.
  9. В гарбузове пюре додаємо манку і цукор, який залишився – 3 столові ложки і ретельно перемішуємо і залишаємо постояти близько 3 хвилин, щоб манка трошки розбухла.

Другий етап: формуємо запіканку і готуємо її в духовці

  1. Форму для випікання форму викладаємо пергаментним папером для випічки (на дно можна насипати крихти сухарів), мастимо вершковим маслом і викладаємо шарами продукти для запікання.
  2. Перший, нижній шар запіканки – перетертий гарбуз.
  3. Наступний шар – яблука, які ми підготували трохи раніше: треба рівномірно розподіли яблука по гарбузовій основі.
  4. Третій шар – викладаємо сирну масу і рівномірно розподіляємо її зверху по яблуках.
  5. Випікається сирна запіканка з гарбуза і яблук 30-35 хвилин в духовці при +200 ℃.

Перед подачею можна притрусити цукровою пудрою, прикрасити листям м’яти чи викласти ягідки для декору.

Смачного!

Рецепти з гарбуза:

Маринований гарбуз

Низькокалорійна запіканка з гарбуза і сиру

Смачні гарбузові цукати

Гарбузовий десерт, що швидко готуєтся

Оладки на кефірі з гарбуза будуть ніжні, пишні і смачні

Ви не можете копіювати текст