ГоловнаСмачногоМочені яблука рецепт з медом і капустою у відрі і в банці...

Мочені яблука рецепт з медом і капустою у відрі і в банці на зиму

Мочіння яблук – дуже ефективний спосіб зберігання цих фруктів на зиму. Адже яблука набувають нового смаку і служать гарним десертом і використовуються для приготування різних страв. Мочені яблука на зиму, які пропонує рецепт з медом і рецепт з капустою як у відрі, так і в банці, сподобається своїм ніжним смаком. Посуд для мочіння або квашення треба брати нейтральний: дерево, скло, емаль, кераміка.

Мочені яблука рецепт з медомМочені яблука рецепт з медом

Серед різних рецептів мочених яблук особливо виділяється рецепт мочених яблук з медом, які мають надзвичайно ніжний смак з тонким медовим відтінком. Найпростіша м’ясна страва, до якої додати такі мочені яблука, набуде цікавих своєрідних смакових ноток.

Продукти

  • Яблука – закладаємо стільки, скільки поміститься у нашу ємність — відро

Для розсолу:

  • вода (12 л) — 1 відро;
  • мед (650 г) — 2 склянки;
  • сіль 100 г

Рецепт приготування мочених яблук з медом

Мочіння за цим рецептом відбувається дуже просто.

  1. Яблука помити, повидаляти плодоніжки.
  2. Підготовлені яблука складаємо у відро для мочіння.
  3. Розчинити у кип’яченій воді мед і сіль. Вода повинна бути ледь теплою, щоб при розчиненні мед не втратив свої корисні властивості.
  4. Коли розсіл повністю охолов (до кімнатної температури), треба залити цим розсолом яблука.

На відро яблук витрачається приблизно 7 л розсолу, але потрібно зважати на ємність.

Зберігати мочені яблука з медом слід у приміщенні з температурою +5-7 градусів, наприклад, на веранді або на балконі. До вживання вони будуть готові через 45 днів.

Яблука мочені кислі: рецепт приготування в банкахЯблука мочені кислі: рецепт в банках

Приготувати мочені яблука в банках за цим рецептом зовсім нескладно, і без особливих зусиль ви отримаєте чудову закуску. Цей рецепт мочених яблук особливо сподобається тим, хто любить кислинку в стравах. Відповідно, для мочіння треба брати більш кислі сорти яблук.

Продукти

  • яблука — скільки піде

Для заливання:

  • вода — 10 л;
  • цукор — 120 г;
  • сіль — 120 г.

Рецепт приготування кислих мочених яблук

  1. Яблука треба помити, видалити плодоніжку і листя, якщо воно є.
  2. Підготовлені яблука потрібно покласти на дно банки.
  3. Готуємо заливку: у питній воді розчиняємо цукор і сіль, після чого заповнюємо банку з яблуками заливкою та закриваємо звичайними поліетиленовими кришками.
  4. Такі яблука найзручніше готувати у трилітрових банках.
  5. Мочені яблука у банках виходять тверді та гострі, їх використовують у салатах.

Мочені яблука рецепт приготування з капустоюМочені яблука рецепт з капустою

За цим рецептом мочені яблука на зиму виходять цупкі, соковиті, трохи газовані. А капуста набуває додаткового смаку.

Продукти

  • яблука (без дефектів невеликі) – 3 кг;
  • капуста – 4 кг;
  • морква 2-3 шт.;
  • сіль – 3 столові ложки;
  • цукор – 2 столові ложки.

Рецепт приготування мочених яблук з капустою

  1. Підготуємо овочі: капусту треба помити. Моркву почистити та помити і натерти на великій тертці. Яблука миємо і видаляємо плодоніжку.
  2. Капусту нашаткувати, додати до неї терту моркву, цукор, сіль. Капусту трохи «пожмакати» руками, щоби вона дала сік.
  3. Укласти миті яблука в каструлю, перекласти капустою, забиваючи цією капустою всі щілини між яблуками.
  4. Зверху покласти добрий шар капусти приблизно 2-3 см. Добре утрамбувати, вилити сюди ж капустяний сік. Якщо соку мало, зробити заливку. Для цього розвести у 1 склянці холодної кип’яченої води 1 столову ложку солі та 1 столову ложку цукру.
  5. Верхній шар капусти накрити цілими листями капусти, далі ставимо тарілку, а зверху на неї -невеликий гніть, наприклад, літрову банку з водою.

Даний рецепт мочіння яблук з капустою передбачає, що ці яблука треба 2 тижні тримати при кімнатній температурі. Потім ще два тижні на балконі чи веранді, після чого мочені яблука з капустою можна вживати.

Смачного!

Чим квашення відрізняється від мочіння та соління?

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

error: Контент захищений авторським правом!