ГоловнаСмачногоЯблучний пиріг рецепт з горіховою скоринкою, яка смачно хрумтить

Яблучний пиріг рецепт з горіховою скоринкою, яка смачно хрумтить

Існує безліч рецептів приготування яблучного пирога. Проте, вам може сподобатися даний рецепт з горіховою скоринкою, за яким ваш яблучний пиріг має хрумку скорину, соковиту начинку, а тісто виходить ніжне і м’яке. І готувати його не складно.

Яблучний пиріг рецепт з горіховою скоринкою: інгредієнти

Даний рецепт має свою особливість. Зазвичай, при випіканні, інгредієнти повинні мати кімнатну температуру, тобто масло, яйця викладаються заздалегідь з холодильника. У даному рецепті частину масла потрібно залишити в холодильнику, щоб воно було холодне – його ми використаємо для створення скоринки. Про це далі зможемо дізнатися в рецепті приготування.  Яблука краще брати кисло-солодких сортів. Якщо у вас є кислі яблука, можна збільшити кількість цукру. Отже

Інгредієнти для яблучного пирога з горіхами

  • яблука – з шт. (великі);
  • борошно – 160 гр;
  • яйця (великі) – 2 шт.;
  • вершкове масло – 200 гр;
  • цукор – 150 гр;
  • розпушувач – півтори чайних ложки;
  • дрібка солі;
  • кориця – 1 чайна ложка;
  • волоські горіхи (чищені) – 50-80 гр;
  • цукрова пудра для прикрашання.

Яблучний пиріг рецепт приготування

Перш, ніж почнемо готувати пиріг, потрібно відкласти шматочок масла в морозилку – приблизно 15-20 гр, щоб воно було холодне. Також, залишимо кілька ложок цукру (2-3 ложки), які ми використаємо для створення хрусткої скоринки. Яблука треба помити, приблрати плодоніжку і покласти на рушник, щоб вони обсухнули.

  1. Яйця (вони повинні бути кімнатної температури) збиваємо із цукром та дрібкою солі приблизно 3 хвилини.
  2. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані (або можна покласти в невелику каструльку і розтопити на мінімальному вогні).
  3. Розтоплене масло додаємо до яйця і продовжуємо збивати.
  4. Борошно змішуємо з розпушувачем, поєднуємо зі збитими яйцями і вимішуємо у блендері
  5. Помиті яблука чистимо від шкірки, вирізаємо серединку, нарізаємо тонкими невеликими скибочками (шматочками).
  6. Перекладаємо яблука в тісто і перемішуємо ложкою, щоб усі яблука були вкриті тістом.
  7. Форму для випічки застилаємо пергаментом, змащуємо олією.
  8. Готове яблучне тісто перекладаємо у форму і верх пирога розрівнюємо ложкою, щоб все розподілилося рівномірно.
  9. Щоб скоринка вийшла хрумкою потрібно присипати вирівняний шар яблучного тіста цукром.
  10. На цукор викладаємо волоські горіхи, які попередньо слід подрібнити, щоб вони рівномірно лягли зверху.
  11. Останній крок – беремо масло з морозилки, ріжемо його на тонкі шматочки і рівномірно висипаємо на товчені горіхи.
  12. Випікати яблучний пиріг слід в духовці при +180°С приблизно 45 хвилин.

Після приготування, яблучний пиріг можна присипати корицею і цукровою пудрою. Перед подачею можна прикрасити збитими вершками або фруктами, цілими ядрами горішків.

Смачного!

Оригінальний рецепт пирога з мандаринами

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст