Існує безліч рецептів приготування яблучного пирога. Проте, вам може сподобатися даний рецепт з горіховою скоринкою, за яким ваш яблучний пиріг має хрумку скорину, соковиту начинку, а тісто виходить ніжне і м’яке. І готувати його не складно.
Яблучний пиріг рецепт з горіховою скоринкою: інгредієнти
Даний рецепт має свою особливість. Зазвичай, при випіканні, інгредієнти повинні мати кімнатну температуру, тобто масло, яйця викладаються заздалегідь з холодильника. У даному рецепті частину масла потрібно залишити в холодильнику, щоб воно було холодне – його ми використаємо для створення скоринки. Про це далі зможемо дізнатися в рецепті приготування. Яблука краще брати кисло-солодких сортів. Якщо у вас є кислі яблука, можна збільшити кількість цукру. Отже
Інгредієнти для яблучного пирога з горіхами
- яблука – з шт. (великі);
- борошно – 160 гр;
- яйця (великі) – 2 шт.;
- вершкове масло – 200 гр;
- цукор – 150 гр;
- розпушувач – півтори чайних ложки;
- дрібка солі;
- кориця – 1 чайна ложка;
- волоські горіхи (чищені) – 50-80 гр;
- цукрова пудра для прикрашання.
Яблучний пиріг рецепт приготування
Перш, ніж почнемо готувати пиріг, потрібно відкласти шматочок масла в морозилку – приблизно 15-20 гр, щоб воно було холодне. Також, залишимо кілька ложок цукру (2-3 ложки), які ми використаємо для створення хрусткої скоринки. Яблука треба помити, приблрати плодоніжку і покласти на рушник, щоб вони обсухнули.
- Яйця (вони повинні бути кімнатної температури) збиваємо із цукром та дрібкою солі приблизно 3 хвилини.
- Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані (або можна покласти в невелику каструльку і розтопити на мінімальному вогні).
- Розтоплене масло додаємо до яйця і продовжуємо збивати.
- Борошно змішуємо з розпушувачем, поєднуємо зі збитими яйцями і вимішуємо у блендері
- Помиті яблука чистимо від шкірки, вирізаємо серединку, нарізаємо тонкими невеликими скибочками (шматочками).
- Перекладаємо яблука в тісто і перемішуємо ложкою, щоб усі яблука були вкриті тістом.
- Форму для випічки застилаємо пергаментом, змащуємо олією.
- Готове яблучне тісто перекладаємо у форму і верх пирога розрівнюємо ложкою, щоб все розподілилося рівномірно.
- Щоб скоринка вийшла хрумкою потрібно присипати вирівняний шар яблучного тіста цукром.
- На цукор викладаємо волоські горіхи, які попередньо слід подрібнити, щоб вони рівномірно лягли зверху.
- Останній крок – беремо масло з морозилки, ріжемо його на тонкі шматочки і рівномірно висипаємо на товчені горіхи.
- Випікати яблучний пиріг слід в духовці при +180°С приблизно 45 хвилин.
Після приготування, яблучний пиріг можна присипати корицею і цукровою пудрою. Перед подачею можна прикрасити збитими вершками або фруктами, цілими ядрами горішків.