ГоловнаСмачногоОладки на кефірі з гарбуза будуть ніжні, пишні і смачні

Оладки на кефірі з гарбуза будуть ніжні, пишні і смачні

Гарбуз – сезонна страва осені і на зиму. Страви з гарбуза дуже корисні і смачні й існує безліч рецептів з гарбуза. Можна приготувати оладки на кефірі з гарбуза і вони будуть ніжні, пишні на смак та стануть чудовою і корисною стравою для всієї родини і їх легко готувати за покроковим рецептом. Тісто на гарбузові оладки на кефірі за консистенцією повинно бути подібним, як на звичайні оладки

Оладки на кефірі з гарбуза будуть ніжні, пишні і смачні стануть чудовою і корисною стравою для родини і легко готувати за покроковим рецептомІнгредієнти, щоб приготувати оладки з гарбуза на кефірі

Всі продукти прості і недорогі. Гарбуз краще вибирати з солодкою м’якоттю

  • м’якоть гарбуза – 0,5 кг;
  • кефір будь-якої жирності – 0, 5 л;
  • борошно – 200 грам (просіяного);
  • цукор – 50 грам;
  • вершкове масло -20 грам;
  • яйця – 2 шт.;
  • сода – половина чайної ложки;
  • сіль – половина чайної ложки;
  • олія для смаження.

Оладки на кефірі з гарбуза будуть ніжні, пишні і смачні стануть чудовою і корисною стравою для родини і легко готувати за покроковим рецептом : тісто як на звичайні оладки за консистенцієюГотуємо оладки на кефірі з гарбуза за покроковим рецептом

Трохи заздалегідь вершкове масло треба вийняти з холодильника, щоб воно постояло в кімнаті і стало м’яким. Кефір також повинен бути кімнатної температури.

  1. Спочатку замішуємо тісто:
    • кефір виливаємо в миску і вбиваємо туди яйця. Потім додаємо туди м’яке вершкове масло і цукор. В просіяне борошно додаємо соду і сіль, перемішуємо і висипаємо у миску до кефірної суміші.
  2. Гарбуз чистимо і натираємо на тертці (маса м’якоті гарбуза повинна бути за об’ємом, як замішане тісто).
  3. М’якоть гарбуза додаємо в тісто і ретельно вимішуємо, щоб всі інгредієнти розподілилися рівномірно.
  4. Розігріваємо пательню з олією і ложкою викладаємо тісто, як завжди робимо, коли смажимо оладки.
  5. Смажимо до золотавого кольору, перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
Порада: для того, щоб перевірити рівень готовності гарбузових оладок, їх потрібно проткнути виделкою. Якщо оладки ще не готові, зсередини при натисканні вилізатиме непропечене тісто.

Подавати оладки можна з медом, сметаною, джемом або просто посипати цукровою пудрою або меленою корицею.

За бажанням можна додати в оладки терте яблуко, але це вже інший рецепт, за яким також можна приготувати смачні оладки з гарбуза і яблук.

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст