Квашення капусти – це один з варіантів тривалого зберігання цього овочу. Точні дати сприятливих днів за місячним календарем, коли квасити капусту в січні 2022 року допоможуть отримати смачну і корисну закуску.
Місячний календар на січень 2022 назвав точні дати сприятливих днів, щоб квасити і солити капусту
Процес ферментації, що використовується для приготування квашеної капусти, ймовірно, вперше був розроблений багато століть тому просто як засіб збереження овочів для тривалого вживання протягом зими. Користь для здоров’я від маринування овочів була вже добре відома раннім цивілізаціям. А місячний календар визначає найкращі дні для квашення. І багато господинь на власному досвіді пересвідчилися, що поради місячного календаря справді допомагають
Сприятливі дні, щоб квасити і солити капусту в січні 2022:
-
13, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 27, 28, 29, 30, 31 січня
Важливо! Якщо немає змоги квасити капусту в сприятливі дні, можна це робити в інші. Але ні в якому разі не можна на повню солити і квасити овочі за винятком буряка.
Цікаві факти про квашену капусту і процес квашення
Деякі факти можливо були вам відомі, а про дещо буде цікаво дізнатися
- Капустяні рослини гарно ростуть на добре дренованих ґрунтах і в місцях, де багато сонячного світла.
- Рослинам потрібно від 70 до 120 днів для вирощування качанної капусти в залежності від сорту.
- У всьому світі існує понад 100 сортів капусти.
- Загальний обсяг виробництва капусти у всьому світі у 2017 році становив 71,4 мільйона тон. Китай був найбільшим виробником із обсягом виробництва 33,4 мільйона тон. Друге місце посіла Індія з виробництвом 8,8 млн. тон капусти. Росія, Південна Корея та Україна займають третє, четверте та п’яте місця відповідно.
- При правильному зберіганні (наприклад, оптимальна вологість, температура тощо) капуста може зберігатися протягом шести місяців! Навіть якщо таких оптимальних умов не дотримуються, термін їхньої служби становить чотири місяці.
- Розумні перекуси. При 33 калоріях на склянку вам ніколи не доведеться почуватися винним за те, що ви з’їли капусту. Крім того, в ній багато клітковини та мало жиру! Виграшна комбінація.
- Полегшення головного болю. Зменшити головний біль можна, якщо щодня випивати сік сирої капусти або прикладаючи теплий компрес з подрібненою капустою до чола.
- Хімічна сполука, що є в капусті, допомагає запобігти раку. Мало того, це з’єднання також захищає здорові тканини та органи від радіації.
- Антоціани в капусті зберігають здоров’я серця. Вони також допомагають підтримувати кров’яний тиск та зменшують запалення.
- Високий вміст клітковини в капусті зменшує запори. Це навіть допомагає знизити ожиріння, діабет тощо.
- Капуста багата на вітаміни і мінерали. Основні корисні речовини: вітамін Д, магній, фолієва кислота, вітамін B6, калій, кальцій, тіамін тощо.
- У склянці сирої капусти міститься 190% рекомендованої добової норми вітаміну С! У Червоній капусті вдвічі більше вітаміну С, ніж у зеленій. У чашці вареної капусти міститься 91% добової норми вітаміну К, що рекомендується.
Рецепти квашення капусти з різними інгредієнтами
Існує безліч рецетів квашення капусти і у кожної господині є свої секрети. Можливо, вам буде цікаво приготувати за новим рецептом
Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем
Рецепт квашеної капусти швидкої закваски
Квашена капуста хрумка за рецептом з секретним інгредієнтом
Рецепт квашеної капусти з яблуками, кмином і кропом
2 рецепти: як квасити цілий качан капусти і квашена капуста по кавказькі