ГоловнаСмачногоСироп з м’яти, рецепт на зиму заготовки, яка порадує запашним ароматом

Сироп з м’яти, рецепт на зиму заготовки, яка порадує запашним ароматом

М’ятний сироп краще готувати з  молодої м’яти. Рецепт заготовки на зиму – сироп з м’яти сподобається всім, хто любить насичений аромат та оригінальний смак. М’ятний сироп можна використовувати для приготування напої, додавати до випічки та поливати млинці та сирники.

Сироп з м’яти, покроковий рецепт заготовки на зиму

Цей м’ятний сироп можна готувати як зі свіжої м’яти, так і з сушеної. Якщо ви готуєте зі свіжої м’яти, тоді варто використати сироп протягом місяця. Якщо плануєте зберігати його понад 3 місяці, тоді цукру слід  взяти в півтора раза більш, ніж дано в рецепті. Сушену м’яту зберігати набагато простіше, ніж сироп, і ви завжди із сухих рослин зможете за цим рецептом приготувати ще.

Інгредієнти

  • свіжа м’ята – 200 гр (висушена м’ята – 50 гр);
  • цукор – 1 кг;
  • вода – 0,5 або 1 л (кількість води залежить від того, якої густоти ви хочете отримати сироп).

Приготування м’ятного сиропу

  1. Зелень м’яти треба добре промити та обсушити рушником.
  2. Всю зелену масу треба порізати ножицями чи ножем та скласти в каструлю й залишити на декілька хвилин, пом’яти, перетерти м’яту, щоб дати вихід ефірним маслам.
  3. Потім треба залити м’яту питною водою й поставити на вогонь.
  4. Відвар доводимо до кипіння і варимо 2-3 хвилини.
  5. Знімаємо з вогню й залишаємо настоятися на ніч (на 12 годин).
  6. Після цього м’ятний узвар треба добре процідити через дуршлаг, а потім через дрібне ситечко чи марлю, щоб прибрати всі дрібні частинки.
  7. М’ятний відвар ставимо на вогонь, розігріваємо, додаємо цукор й варимо сироп близько 10 хвилин (якщо з’явиться пінка, її треба зняти) .

В залежності від бажаної густоти, м’ятний сироп можна проварити трошки більше (але не рекомендується надто довго, щоб не втрачати корисні речовини).

Знімаємо з вогню, трохи охолоджуємо й розливаємо по банках. Зберігати в холодильнику чи в льоху.

Смачного!

Рецепт варення з м’яти буде освіжаючим і корисним

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст