Вже навесні можна починати готувати деякі види варення, наприклад – з м’яти. Навесні листя м’яти ніжне і насичене корисними речовинами, які вона віддасть у це не зовсім звичайне варення. Покроковий рецепт варення з м’яти дуже простий і не забере надто багато сил.
Інгредієнти для приготування м’ятного варення
Для приготування цього м’ятного варення бажано брати молоді листочки м’яти.
- листя свіжої м’яти – 250 г;
- цукор – 1 кг;
- лимон – 2 шт. середнього розміру;
- вода – 500 мл.
Рецепт варення з м’яти буде освіжаючим і корисним: приготування
- М’яту і лимон помити і обсушити рушником.
- Потім порізати і м’яту, і лимон разом з шкіркою, залити водою і поставити на вогонь.
- Довести до кипіння і потім варити 10 хвилин на середньому вогні.
- Знімаємо і залишаємо варення на ніч.
- Вранці треба процідити, додати цукор і знов поставити на вогонь.
- Протягом 2 годин м’ятне варення млоїмо на маленькому вогні.
- Після чого знімаємо і розливаємо по стерилізованим банкам.
Якщо Ви не любите дуже солодкий смак, тоді в інгредієнтах треба вдвічі зменшити кількість цукру: замість кілограма використовується пів кіло. Інші складові варення з м’яти залишаються без змін.
Також, з м’яти можна приготувати смачний і цілющий сироп. Рецепт за посиланням ТУТ
Весняний рецепт варення з кульбаб