ГоловнаСмачногоРецепт варення з м’яти буде освіжаючим і корисним

Рецепт варення з м’яти буде освіжаючим і корисним

Вже навесні можна починати готувати деякі види варення, наприклад – з м’яти. Навесні листя м’яти ніжне і насичене корисними речовинами, які вона віддасть у це не зовсім звичайне варення. Покроковий рецепт варення з м’яти дуже простий і не забере надто багато сил.

Інгредієнти для приготування м’ятного варення

Для приготування цього м’ятного варення бажано брати молоді листочки м’яти.

  • листя свіжої м’яти – 250 г;
  • цукор – 1 кг;
  • лимон – 2 шт. середнього розміру;
  • вода – 500 мл.

Рецепт варення з м’яти буде освіжаючим і корисним: приготування

  1. М’яту і лимон помити і обсушити рушником.
  2. Потім порізати і м’яту, і лимон разом з шкіркою, залити водою і поставити на вогонь.
  3. Довести до кипіння і потім варити 10 хвилин на середньому вогні.
  4. Знімаємо і залишаємо варення на ніч.
  5. Вранці треба процідити, додати цукор і знов поставити на вогонь.
  6. Протягом 2 годин м’ятне варення млоїмо на маленькому вогні.
  7. Після чого знімаємо і розливаємо по стерилізованим банкам.

Якщо Ви не любите дуже солодкий смак, тоді в інгредієнтах треба вдвічі зменшити кількість цукру: замість кілограма використовується пів кіло. Інші складові варення з м’яти залишаються без змін.

Також, з м’яти можна приготувати смачний і цілющий сироп. Рецепт за посиланням ТУТ

Весняний рецепт варення з кульбаб

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст