ГоловнаСмачногоМ'ятний сироп готуємо вдома

М’ятний сироп готуємо вдома

Літній період – час для всіляких заготовок. М’ятний сироп готуємо вдома, щоб потім можна було його застосовувати у різних смачних стравах.

М’ятний сироп готуємо вдома: інгредієнти

Цей сироп можна готувати як з свіжої м’яти, так і з висушеної. Для приготування знадобляться наступні продукти:

  • м’ята свіжа – 200 гр; якщо готуємо з сухої мяти – 50 гр;
  • цукор – 1 кг;
  • вода питна – півлітра – 1 л

Кількість води буде регулювати на скільки густий і насичений сироп Ви хочете отримати.

Важливо: якщо Ви плануєте зберігати м’ятний сироп більше 3 місяців, то рекомендується цукру взяти в півтора рази більше.

М’ятний сироп готуємо вдома: приготування

Сироп із свіжої м’яти краще готувати невеликій кількості, щоб протягом місяця використати. Паралельно насушіть листя м’яти і потім готуйте сироп вдома по мірі необхідності і бажання.

  1. Беремо промиту м’яту, просушуємо і ріжемо стебла і листя ножем чи ножицями. Потім складаємо у каструлю зелену масу. Дрібнити м’яту потрібно так, щоб дати вихід ефірним маслам, Ви одразу відчуєте це. Потім поламайте та потріть рослину.
  2. Залийте м’яту водою, доведіть до кипіння і поваріть буквально пару хвилин. Після чого зніміть з вогню і дайте настоятися 12 годин.
  3. Варим сироп. Настій м’яти треба відфільтрувати, спочатку через дуршлаг. Потім слід віджати зелень, але не викидайте її. Адже заваривши м’яту вдруге, можна зробити ванночки для рук і ніг, полоскати волосся, чи додати при прийомі ванної.
  4. Другий раз проганяємо настій через дрібне сито, щоб не було осаду. За бажанням в цей момент можете додати трохи соку лимона.
  5. В отриманий відвар м’яти без осаду висипаємо 1 кг нашого цукру, розмішуємо і ставимо на вогонь.
  6. Доводимо сироп до кипіння і варимо 5-10 хвилин. Якщо з’явиться пінка, то зніміть її. Деякі варять сироп до загустіння, але можна не дотримуюся цього правила – так більше збережеться вітамінів та інших корисних речовин.
  7. Залишилося тільки злегка остудити м’ятний сироп і розлити по банках. Якщо Ви простерилізуєте посуд і закатаєте м’ятний сироп в банки, то зберігатися заготовка буде до року.

М’ятний сироп, приготовлений вдома, можна додавати в чай, коктейлі та інші напої, він є приємним доповненням до багатьох десертів, морозива і випічки. Їм добре просочувати кекси і бісквіти, додавати в тісто для аромату. Чудово будуть смакувати млинці, оладки і сирники з м’ятним сиропом.

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст