ГоловнаСмачногоРецепт Олів'є родом з дитинства або як приготувати салат, «як у мами»

Рецепт Олів’є родом з дитинства або як приготувати салат, «як у мами»

Традиційний рецепт салату Олів’є ніби прийшов з дитинства. Він завжди був присутній на новорічному столі і був гордістю господині. Щоб згадати давно минулі дні і відчути атмосферу дитинства, до новорічного столу можна приготувати Олів’є, «як у мами», використовуючи такі самі продукти.

Олів’є з вареною ковбасою нагадає святкову атмосферу того часу

Цей рецепт добре пам’ятає старше покоління, яке жило за часів Радянського Союзу. На полицях магазинів продукти були майже відсутні і господині прикладали чимало зусиль, щоб зробити по-справжньому святковий стіл. Майже всі продукти потрібно було «діставати» і багато рецептів того часу, підлаштовували під наявність того чи іншого інгредієнту. В магазині можна було купити варену ковбасу, яка і була «королевою» радянського варіанту салату Олів’є. Отже, можна поностальгувати за тими давніми часами, завдяки рецепту Олів’є з вареною ковбасою.

Рецепт салату Олів’є, які продукти необхідно купити

  1. Варена ковбаса (докторська, молочна)
  2. Картопля
  3. Яйця
  4. Солоні огірки
  5. Горошок консервований
  6. Морква
  7. Цибуля

Для заправки використовували магазинний соус «Майонез»

Картоплю у мундирі, моркву та яйця відварюють до готовності. Усі складові салату ріжуться на кубики приблизно однакового розміру. При нарізанні солоних огірків, потрібно звертати увагу, щоб не було багато рідини, інакше салат розмокне. Подрібнені продукти складають в одну велику ємкість, перемішують, трошки додають солі та перцю і заправляють соусом «Майонез».

Перед подачею на стіл перекладають у салатницю і прикрашають зверху гілочками укропу, петрушкою або іншою зеленню. Іноді господин прикрашають фігурно вирізаними шматочками відвареної моркви та жовтками яєць.

Розкішний рецепт Олів’є з куркою і яблуком

Більш модернізований рецепт Олів’є сподобається свіжістю і незвичайністю поєднання яблука та курячого м’яса. В радянські часи використовувати дуже дефіцитне м’ясо курки могли тількі багаті родини. Тому часто про таких казали – розкошують. Звідти в народі і з’явився варіант рецепту Олів’є – «Розкішний»

Отже, якщо є бажання порозкошувати, як в радянські часи, рецепт Олів’є з куркою до Вашої уваги. Головний інгредієнт салату – варена куряча грудка, тому цей рецепт Олів’є з куркою більш дієтичний, ніж класичний рецепт з ковбасою.

Які продукти потребує рецепт розкішного Олів’є

  1. Куряча грудка
  2. Картопля
  3. Яйця
  4. Яблука (тверді)
  5. Горошок консервований
  6. Морква
  7. Цибуля

Для заправки можна використати магазинний «Майонез»,  а можна зробити заправку з сметани та діжонської гірчиці, що придасть додаткової пікантності Вашому святковому салату. Чи приготуйте самостійно домашній майонез – це нескладно.

Готувати салат потрібно за тим самим алгоритмом, що і салат Олів’є з ковбасою.

Приготувавши Олів’є за одним з рецептів радянського часу з ковбасою або з куркою, ми ніби насправді переносимося у дитинство, коли будь-яка річ, страва “як у мами” – дарували відчуття щастя і затишку.

Якщо маєте бажання знати більше про салат Олів’є і цікавлять ріноманітні оригінальні рецепти.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст