ГоловнаСмачногоНоворічні салати: оригінальні рецепти салату з квашеної капусти, Шуба і Олів'є

Новорічні салати: оригінальні рецепти салату з квашеної капусти, Шуба і Олів’є

Новорічні салати – це давня традиція. Щорічно українські господині готують відомі салати Шуба і Олів’є, а ще на стіл обов’язково ставиться квашена капуста. Ці страви ми з дитинства бачимо на святковому столі. Пропонуємо по-новому поглянути на звичні рецепти улюблених страв, щоб урізноманітнити новорічне меню і здивувати сім’ю і друзів. Всього кілька оригінальних інгредієнтів нададуть їм новий смак і нове звучання. Отже, не Шуба, а інтерпретація – Гранатовий браслет. Не просто класичний Олів’є, а Олів’є по-східному. І улюблена квашена капуста у коктейль-салаті з креветками. пропонуємо три цікавих оригінальних рецепта для новорічного меню.

Пікантний новорічний салат Гранатовий браслет замість традиційного салату Шуба

Салат Гранатовий браслет замість традиційного салату Шуба
Новорічні салати: Гранатовий браслет

Оригінальні рецепти салатів вимагають ретельного підбору продуктів. Даний салат готується з простих інгредієнтів, які звичні для салату Шуба. Особливістю є використання янтарно-червоних ягід гранату. Це додає яскравих кольорів і пікантного смаку новорічній страві. Відмінність від класичного приготування салату Шуба полягає у використанні м’яса птиці, замість оселедця, і оригінальній формі подачі

Інгредієнти, необхідні, щоб приготувати новорічний салат Гранатовий браслет замість традиційного салату Шуба

На відміну від класичного салату Шуба, ми додаємо курку, а не оселедець. І з’являється інгредієнт, який і дав назву цьомуц салату – гранат.

  • картопля – 500 гр;
  • гранат – 1 шт.;
  • буряк – 500 гр;
  • філе курки – 500 гр;
  • морква – 500 гр;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • майонез – за смаком;
  • олія – для смаження;
  • зелень для прикрашання за бажанням.

Покроковий рецепт допоможе легко приготувати новорічний салат Гранатовий браслет

Цікавинка цього салату полягає у тому, що він викладається кільцем і центр салату вільний. Деякі оригінальні рецепти салатів дозволяють влаштувати інтерактив з гостями, про це ми розповімо наприкінці рецепту.

Покроковий рецепт приготування салату

  1. Моркву, буряк та картоплю потрібно відварити.
  2. Нарізаємо овочі соломкою.
  3. Цибулю припускаємо на пательні з невеликою кількістю олії.
  4. Куряче м’ясо подрібнюємо невеликими кубиками, підсмажуємо і додаємо до цибулі.
  5. На таріль, на якій буде подаватися салат на новорічний стіл, в центр ставимо склянку.

Навколо склянки шарами викладаємо:

  • картоплю, яку треба змазати майонезом,
  • потім слід викласти моркву і буряк і знову змазати майонезом.
  • останнім шаром потрібно викласти підсмажену курку, замазати майонезом.

Тепер Вам потрібно прикрасити салат зернятками гранату.

Кухарі дали корисну пораду, як легко почистити гранат.

Щоб легше було почистити гранат без спеціальних засобів, Вам необхідно зрізати верхівку, замочити його у льодяній воді на півгодини. Після цього Ви можете розрізати плід – його зернятка випадуть самі.

За бажанням, можете прикрасити салат ще зеленню. Для цього необхідно подрібнити зелень та присипати салат зверху.

Готовий салат, як і класичну Шубу, потрібно охолодити. Для цього ставимо у холодильник на 30 хвилин.

Після цього, виймаємо салат Гранатовий браслет з холодильнику, витягаємо склянку і можна подавати на стіл.

Як вже зазначалося, на місце склянки можна поставити спеціальну підставку, в якій будуть бенгальські вогні, які запалюються при подачі гостям. Після того, як вони перегоріли, їх просто треба прибрати.

Такий варіант подачі, впевнено можна вносити у список меню, де прописані новорічні салати. Адже маленький феєрверк на новорічному столі додасть відчуття свята.

Так, всмі звичний з дитинства салат Шуба замінюється на цікаву інтерпретацію – новорічний салат Гранатовий браслет.

Хіт святкового столу: квашена капуста в поєднанні з креветками

Новорічний салат з квашеної капусти і креветками – хіт новорічного меню
Новорічні салати: квашена капуста з криветками

Українці надзвичайно люблять квашену капусту, яку готують за різними рецептами. Оригінальні рецепти салатів, які можна приготувати з цим інгредієнтом, приємно здивують любителів капусти. Цей новорічний салат, який пропонується приготувати на святковий стіл, поєднує нашу улюблену квашену капусту з морепродуктами – креветками. Отже, цікавий салат, який поєднав квашену капусту, креветки і смачний соус, до Вашої уваги

Продукти, необхідні щоб приготувати салат з квашеної капусти

Рецепт салату з даною кількістю продуктів розраховано на 4 порції. Якщо гостей буде більше, кількість продуктів потрібно пропорційно збільшити.

  • квашена капуста – 500 г;
  • шампанське (сухе) – 200 мл;
  • креветки заморожені (великі) – 8 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вершкове масло – 1 чайна ложка;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • сметана – 100 г;
  • вершки – 100 г;
  • кервель (приправа з анісовими нотками) – 1 пучок. Можна замінити на звичайну петрушку.

Як готувати салат з квашеною капусто і креветками?

Приготування цього салату можна розділити на 2 частини: це сам салат і соус до нього.  Отже

Готуємо основу салату

  1. Цибулю треба почистити, нарізати дрібними кубиками і пасерувати на вершковому маслі в сотейнику.
  2. З квашеної капусти треба прибрати розсіл, для цього відкридаємо її на друшляк. Її можна обережно придавати, щоб позбутися зайвої вологи (Не можна сильно жмакати і м’яти!).
  3. Потім до цибулі треба викласти капусту, посипати її цукровим піском і перемішати
  4. Далі треба влити шампанське, накрити кришкою і тушкувати 10 хв. на слабкому вогні.

Готуємо креветки до салату

  1. У киплячу воду, яку трохи підсолити, викладаємо заморожені креветки і доводимо до кипіння.
  2. Варити креветки слід на слабкому вогні без кришки протягом 5 хвилин.

Підготовка соусу за оригінальним рецептом салату з квашеної капусти

  1. Сметану треба перелити в каструлю. Додати вершки, перемішати і уварити до густої консистенції.
  2. Кервель (або петрушку) вимити й обсушити.
  3. Листочки обірвати, дрібно нарізати і додати в соус.
  4. Соус до смаку можна доводити самостійно регулюючи по солі і гостроті. Тобто додати трошки солі, або перцю – за бажанням.
  5. Все добре збити віночком.

Соус розлити по склянках, зверху покласти квашену капусту і креветки. Салат можна прикрасити скибочками лайму.

Для приготування цього новорічного салат-коктейлю, можна використовувати рецепт, квашаної капусти з гарбузом. Це ще більше розширить смакове різномаїття новорічного салату, завдяки солодкуватому присмаку квашеної капусти.

Всіма улюблений новорічний салат Олів’є заграє новими барвами, якщо додати в нього східні мотиви

салат на Новий рік й на інші свята Олів’є з новим смаком
Новорічні салати: Олів’є з східними мотивами з гранатом

Всі ми знаємо смак класичного варіанту Олів’є. Але існують оригінальні рецепти салату Олів’є, які надають звичній страві зовсім нового звучання.

Рецепт салату Олів’є з баранини з оригінальними інгредієнтами стане цікавинкою для Ваших гостей під час святкування Нового року. Його основні інгредієнти: баранина, гранат, зіра додадуть східних мотивів і тепла в зимову новорічну ніч.

Для приготування салату Олів’є за східними мотивами, знадобляться такі продукти

  • баранина;
  • морква;
  • зіра;
  • зелений горошок;
  • солоні огірки;
  • перець «Цицак»;
  • червона цибуля;
  • оцет;
  • червоний базилік;
  • кріп;
  • майонез;
  • гранат.

Як готувати Олів’є з незвичайними продуктами, підкаже покроковий рецепт салату

Покрокові рекомендації, що за чим іде – в процесі приготування, дуже полегшують роботу і не дадуть заплутатися. Покроковий рецепт дозволить легко приготувати смачний новорічний салат-сюрприз

  1. Відварюємо баранину. Можна взяти баранячу лопатку, видалити всі жирні частинки, поставити на вогонь, довести до кипіння и варити 20 хвилин як звичайне м’ясо.
  2. Відставляємо баранину охолоджуватись.
  3. В цей час нарізаємо кубиками моркву та припускаємо на пательні (щоб була напівсира).
  4. Приправу зіра (пів чайної ложки) треба мілко порубати ножем і додати її до моркви, знятої з вогню. Це дасть змогу нагрітись приправі і додати східного аромату вашій незвичайній страві.
  5. Дрібно ріжемо червону цибулю і маринуємо її. Маринад: трішки оцту та 2 ложки бульйону з баранини.
  6. Червоний базилік та кріп треба дрібно порізати.
  7. Почистити гранат та виокремити його зернятка.
  8. Тепер переходимо до нарізання салату.
  9. Ріжемо відварене м’ясо, солоні огірки, перець Цицак (пару штук), додаємо перемішану з зірою моркву. Після цього у миску додаємо суміш базиліка та укропу. Далі йде замаринована червона цибуля і останній інгредієнт – зелений горошок.
  10. Все обережно перемішуємо та заправляємо майонезом. Смак Олів’є з бараниною, доводимо сіллю та перцем.

Оригінальні рецепти Олів’є допускають варіації заправки. Можна трішки змінити заправку, додавши суміш майонезу та сметани 1 до 1.

Готуючи салати, де за рецептом використовується майонез, можна внести деякі зміни. Наприклад, замість майонезу можна легко і швидко приготувати смачну сметанно-гірчичну заправку. Така заправка зробить салати за оригінальними рецептами ще смачнішими.

Готуючи страви на святковий стіл, необв’язково готувати щось зовсім нове. А новорічні салати не обов’язково готувати за традиційними рецептами. Достатньо використати звичайні рецепти вкашеної капусти, салатів олів’є і шуби, але додати до них щось нове.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст