ГоловнаСмачногоІмбирне печиво рецепт до Миколая від Євгена Клопотенко

Імбирне печиво рецепт до Миколая від Євгена Клопотенко

Багато українців полюбили імбир – неймовірне джерело вітамінів і корисних речовин. А ще – це неймовірно смачна і пікантна добавка до різних страв. До уваги імбирне печиво до Миколая й до інших свят, рецепт якого від популярного кухаря Євгена Клопотенко припаде вам до душі.

Імбирне печиво рецепт до Миколая від Євгена Клопотенко, інгредієнти

Євген Клопотенко пропонує приготувати імбирно-медове печиво на Миколая. Щоб отримати печиво у форма «чоловічків» – «миколайчиків», треба заздалегідь потурбуватися і придбати таку формочку. Загалом, можна використовувати різні форми для печива, які подобаються вашим дітям і вам – зірочки, трикутнички, місяці тощо.

Інгредієнти за рецептом імбирного печива

  • борошно – 350 г;
  • цукор – 150 г;
  • мед – 150 г (Євген Клопотенко рекомендує брати гречаний мед);
  • вершкове масло – 75 г;
  • коньяк (або ром) – 1 столова ложка;
  • розпушувач – 1 чайна ложка;
  • какао – 1 столова ложка;
  • імбир мелений– пів чайної ложки;
  • кардамон мелений – пів чайної ложки;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукрова пудра – 1 столова ложка.

Імбирне печиво рецепт до Миколая від Євгена Клопотенко: покрокове приготування випічки

Нагадаємо, що рідкі продукти, які є в рецептах приготування, треба заздалегідь виймати з холодильника, залишаючи їх на деякий час при кімнатній температурі.

  1. У велику миску даємо 75 грамів вершкового масла, 150 г цукру і 150 г меду. Обережно перемішуємо і прогріваємо на водяній бані, щоб всі інгредієнти повністю розчинилися і утворили однорідну масу.
  2. Потім треба додати розпушувач і яйце, ретельно перемішати. Отриману масу слід залишити на 20 хвилин, щоб вона охолола (після водяної бані).
  3. Після чого в цю миску додаємо ложку коньяку або рому (що ви обрали), туди ж висипаємо какао і ретельно, але обережно перемішуємо і відставляємо миску поки в бік.
  4. В іншій сухій ємності треба перемішати сухі інгредієнти в кількості, поданій в рецепті: борошно, мелений імбир і мелений кардамон. Все треба перемішати.
  5. Утворену суміш сухих інгредієнтів додаємо до нашої суміші з вершковим маслом, яйцем, медом, цукром і коньком і замішуємо тісто. Кулінар зазначає, що можливо доведеться додати трохи борошна – залежить від того, яке ви використовуєте (його якість і рівень клейковини).
  6. Далі готове тісто розкатуємо товщиною 0,5 сантиметра. І формочками, які ви обрали, вирізаємо тісто – чоловічків, зірочки, півмісяць тощо.
  7. На деко стелимо пергамент для випічки і викладаємо печиво.
  8. Випікати при температурі +180 градусів приблизно 10-12 хвилин.

Для подачі печиво можна прикрасити цукровою пудрою або будь-якою кулінарною присипкою, яку ви любите.

Смачного!

Ось так просто готувати імбирне печиво, рецепт якого запропонував популярний кулінар Євген Клопотенко.

Рецепт безглютенового імбирного печива від Євгенії Новікової

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст