Багато українців полюбили імбир – неймовірне джерело вітамінів і корисних речовин. А ще – це неймовірно смачна і пікантна добавка до різних страв. До уваги імбирне печиво до Миколая й до інших свят, рецепт якого від популярного кухаря Євгена Клопотенко припаде вам до душі.
Імбирне печиво рецепт до Миколая від Євгена Клопотенко, інгредієнти
Євген Клопотенко пропонує приготувати імбирно-медове печиво на Миколая. Щоб отримати печиво у форма «чоловічків» – «миколайчиків», треба заздалегідь потурбуватися і придбати таку формочку. Загалом, можна використовувати різні форми для печива, які подобаються вашим дітям і вам – зірочки, трикутнички, місяці тощо.
Інгредієнти за рецептом імбирного печива
- борошно – 350 г;
- цукор – 150 г;
- мед – 150 г (Євген Клопотенко рекомендує брати гречаний мед);
- вершкове масло – 75 г;
- коньяк (або ром) – 1 столова ложка;
- розпушувач – 1 чайна ложка;
- какао – 1 столова ложка;
- імбир мелений– пів чайної ложки;
- кардамон мелений – пів чайної ложки;
- яйце – 1 шт.;
- цукрова пудра – 1 столова ложка.
Імбирне печиво рецепт до Миколая від Євгена Клопотенко: покрокове приготування випічки
Нагадаємо, що рідкі продукти, які є в рецептах приготування, треба заздалегідь виймати з холодильника, залишаючи їх на деякий час при кімнатній температурі.
- У велику миску даємо 75 грамів вершкового масла, 150 г цукру і 150 г меду. Обережно перемішуємо і прогріваємо на водяній бані, щоб всі інгредієнти повністю розчинилися і утворили однорідну масу.
- Потім треба додати розпушувач і яйце, ретельно перемішати. Отриману масу слід залишити на 20 хвилин, щоб вона охолола (після водяної бані).
- Після чого в цю миску додаємо ложку коньяку або рому (що ви обрали), туди ж висипаємо какао і ретельно, але обережно перемішуємо і відставляємо миску поки в бік.
- В іншій сухій ємності треба перемішати сухі інгредієнти в кількості, поданій в рецепті: борошно, мелений імбир і мелений кардамон. Все треба перемішати.
- Утворену суміш сухих інгредієнтів додаємо до нашої суміші з вершковим маслом, яйцем, медом, цукром і коньком і замішуємо тісто. Кулінар зазначає, що можливо доведеться додати трохи борошна – залежить від того, яке ви використовуєте (його якість і рівень клейковини).
- Далі готове тісто розкатуємо товщиною 0,5 сантиметра. І формочками, які ви обрали, вирізаємо тісто – чоловічків, зірочки, півмісяць тощо.
- На деко стелимо пергамент для випічки і викладаємо печиво.
- Випікати при температурі +180 градусів приблизно 10-12 хвилин.
Для подачі печиво можна прикрасити цукровою пудрою або будь-якою кулінарною присипкою, яку ви любите.
Смачного!
Ось так просто готувати імбирне печиво, рецепт якого запропонував популярний кулінар Євген Клопотенко.
Рецепт безглютенового імбирного печива від Євгенії Новікової