ГоловнаСмачногоІмбирне печиво рецепт до Миколая від Євгена Клопотенко

Імбирне печиво рецепт до Миколая від Євгена Клопотенко

Багато українців полюбили імбир – неймовірне джерело вітамінів і корисних речовин. А ще – це неймовірно смачна і пікантна добавка до різних страв. До уваги імбирне печиво до Миколая й до інших свят, рецепт якого від популярного кухаря Євгена Клопотенко припаде вам до душі.

Імбирне печиво рецепт до Миколая від Євгена Клопотенко, інгредієнти

Євген Клопотенко пропонує приготувати імбирно-медове печиво на Миколая. Щоб отримати печиво у форма «чоловічків» – «миколайчиків», треба заздалегідь потурбуватися і придбати таку формочку. Загалом, можна використовувати різні форми для печива, які подобаються вашим дітям і вам – зірочки, трикутнички, місяці тощо.

Інгредієнти за рецептом імбирного печива

  • борошно – 350 г;
  • цукор – 150 г;
  • мед – 150 г (Євген Клопотенко рекомендує брати гречаний мед);
  • вершкове масло – 75 г;
  • коньяк (або ром) – 1 столова ложка;
  • розпушувач – 1 чайна ложка;
  • какао – 1 столова ложка;
  • імбир мелений– пів чайної ложки;
  • кардамон мелений – пів чайної ложки;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукрова пудра – 1 столова ложка.

Імбирне печиво рецепт до Миколая від Євгена Клопотенко: покрокове приготування випічки

Нагадаємо, що рідкі продукти, які є в рецептах приготування, треба заздалегідь виймати з холодильника, залишаючи їх на деякий час при кімнатній температурі.

  1. У велику миску даємо 75 грамів вершкового масла, 150 г цукру і 150 г меду. Обережно перемішуємо і прогріваємо на водяній бані, щоб всі інгредієнти повністю розчинилися і утворили однорідну масу.
  2. Потім треба додати розпушувач і яйце, ретельно перемішати. Отриману масу слід залишити на 20 хвилин, щоб вона охолола (після водяної бані).
  3. Після чого в цю миску додаємо ложку коньяку або рому (що ви обрали), туди ж висипаємо какао і ретельно, але обережно перемішуємо і відставляємо миску поки в бік.
  4. В іншій сухій ємності треба перемішати сухі інгредієнти в кількості, поданій в рецепті: борошно, мелений імбир і мелений кардамон. Все треба перемішати.
  5. Утворену суміш сухих інгредієнтів додаємо до нашої суміші з вершковим маслом, яйцем, медом, цукром і коньком і замішуємо тісто. Кулінар зазначає, що можливо доведеться додати трохи борошна – залежить від того, яке ви використовуєте (його якість і рівень клейковини).
  6. Далі готове тісто розкатуємо товщиною 0,5 сантиметра. І формочками, які ви обрали, вирізаємо тісто – чоловічків, зірочки, півмісяць тощо.
  7. На деко стелимо пергамент для випічки і викладаємо печиво.
  8. Випікати при температурі +180 градусів приблизно 10-12 хвилин.

Для подачі печиво можна прикрасити цукровою пудрою або будь-якою кулінарною присипкою, яку ви любите.

Смачного!

Ось так просто готувати імбирне печиво, рецепт якого запропонував популярний кулінар Євген Клопотенко.

Рецепт безглютенового імбирного печива від Євгенії Новікової

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст