ГоловнаСмачногоІмбирне печиво рецепт без глютену чудово смакує в холодну пору року

Імбирне печиво рецепт без глютену чудово смакує в холодну пору року

Імбирне печиво, рецепт без глютену від Євгенії Новікової, має чудовий смак і вигляд. Смачне, хрустке імбирне печиво легко готувати і, навіть через тиждень, імбирне печиво не втрачає крихкості!

Які інгредієнти знадобляться, щоб готувати імбирне печиво без глютену:

Тісто для печива можна приготувати як з борошна без глютену (я використовую вівсяну з універсальною сумішшю на основі рисової муки), так само і зі звичайного пшеничного борошна або борошна твердих сортів. Для діток, можна додати трохи менше спецій, воно все одно буде дуже смачним і ароматним!

Отже, для приготування імбирного печива нам знадобляться такі продукти:

  • вівсяне борошно – 200 г;
  • універсальна суміш на основі рисової муки – 200 г (для безглютенового варіанту випічки)

або

  • пшеничне борошно – 300 г
  • розпушувач – 1 чайна ложка;
  • сода – 1/2 чайної ложки;
  • сіль – 1/2 чайної ложки;
  • ванільний цукор – 2 чайні ложки;
  • імбир сушений молотий – 2 чайні ложки;
  • кориця молота – 1 чайна ложка;
  • мускатний горіх – 1 чайна ложка;
  • кардамон – 1 чайна ложка;
  • гвоздика мелена – 1/2 чайної ложки;
  • чорний перець молотий – 1/4 чайної ложки;
  • цукор коричневий – 3 столові ложки;
  • вода – 1 столова ложка;
  • яйце – 1 шт.;
  • олія рослинна – 2 столові ложки. Можна брати як звичайну, в даному рецепті – олія з виноградних кісточок);
  • мед – 2 столові ложки;
  • вершкове масло – 100 гр.

Рецепт, як приготувати імбирне печиво без глютену

Приготування цього десерту – імбирного печива, не займає багато часу. Його можна робити всією родино. Нагадаємо, якщо дітям не подобається багато спецій (кардамон, гвоздика, перець), їх кількість можна зменшити. Отже, кулінарний блогер Євгенія Новікова ділиться як швидко і легко готувати імбирне печиво.

  1. Муку просіяли у ємність і всипаємо до неї розпушувач і соду, перемішуємо.
  2. Далі додаємо всі спеції, які зазначені у списку інгредієнтів і добре перемішуємо, щоб вони були рівномірно розподілені по масі борошна.
  3. Яйце збити з медом, олією, водою і змішати з сухими інгредієнтами
  4. Духовку розігріваємо до +180 °С.
  5. У готову суміш додаємо холодне вершкове масло і швидко замішуємо тісто.
  6. Потім розкатуємо тісто завтовшки 3-4 мм і вирізаємо фігурки. (Тут можна надати вашим малюкам поле для творчої діяльності під вашим наглядом).
  7. Деко застеляємо пергаментним папером і на нього викладаємо готові фігурки з тіста.
  8. Випікати імбирне печиво слід 20 хвилин при температурі 180 °С.
  9. Готове печиво можна присипати цукровою пудрою або покрити глазур’ю.

Смачного!

Більше смачних святкових і повсякденних рецептів від Євгенії Новікової, можна побачити на Youtube

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст