Існує безліч страв з гарбуза. Зараз зібрано урожай і варто більше вживати цього корисного овочу – гарбуза. Запіканка з гарбуза і сиру без використання яєць буде гарним десертом для тих, хто обмежує себе у кількості калорій.

Запіканка з гарбуза і сиру без використання яєць: інгредієнти

  • гарбуз м’якоть – 200 г;
  • курага – 100 г;
  • сир (не дуже жирний) – 600 г;
  • куркума – 1 чайна ложка;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 чайна ложка;
  • цедра апельсину – за смаком;
  • цукор – за смаком, але не обов’язково;
  • вершкове масло – для змащування форми.

Запіканка з гарбуза і сиру без використанні яєць

Запіканка з гарбуза і сиру без використання яєць: приготування

  1. Гарбуза нарізаємо невеликими шматочками і у каструлі заливаємо водою.
  2. Готуємо гарбуза на середньому вогні 20-30 хвилин, щоб він став м’яким.
  3. Відкидаємо на дур шлаг, щоб позбутися зайвої води.
  4. Поки наш гарбуз вариться, беремо курагу і замочуємо у окропі на кілька хвилин. Потім зливаємо воду і нарізаємо курагу маленькими шматочками.
  5. Викладаємо у миску сир, цукор (якщо його додаємо), куркуму, цедру апельсина і крохмаль.
  6. Отриману масу збиваємо міксером до однорідності.
  7. У суміш додаємо відварений гарбуз і курагу, перемішуємо.
  8. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і викладаємо підготовлену сирно-гарбузову суміш, вирівнюємо поверхню.
  9. Накриваємо форму фольгою і випікаємо у духовці при температурі 180 °C протягом 20 хвилин.
  10. Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще трохи, поки поверхня запіканки не стане рум’яною.

Перед подачею запіканку охолоджуємо.

Смачного!