Дієтологи рекомендують вживати сезонні продукти, адже саме в цей період фрукти, ягоди й овочі мають найбільшу концентрацію поживних речовин і дуже смачні. Тому рецепт, як приготувати ягідний кисіль з полуниці, смородини, малини чи вишні по мірі їх дозрівання, тобто з сезонних продуктів, буде в пригоді влітку. А крім цього, запропонуємо вам рецепт кисілю від відомого українського кухаря Євгена Клопотенко
Як приготувати ягідний кисіль з полуниці, смородини, малини чи вишні
Цей густий, насичений, ягідний кисіль, приготовлений з сезонних продуктів, матиме чудовий смак і ніжний аромат.
Які продукти знадобляться для приготування кисілю з ягід
- вода – 2 літри;
- ягоди – 1 склянка;
- цукор – 1 склянка;
- картопляний або кукурудзяний крохмаль – 2 столові ложки.
Рецепт приготування ягідного кисілю
Ягоди перебираємо, миємо і перетираємо. Якщо це вишні, кісточки треба видалити.
Перед приготуванням треба в холодній кип’яченій воді розчинити крохмаль (2 столові ложки).
- Воду (2 літри) доводимо до кипіння і потім всипаємо туди склянку цукру, перемішуючи.
- В гарячий сироп вливаємо попередньо розчинених крохмаль і перемішуємо, щоб все рівномірно розчинилося.
- Потім в сироп додаємо перетерті ягоди полуниці, смородини чи іншої ягоди та добре перемішуємо.
- Цю ягідну суміш слід довести до кипіння і потім зняти з вогню.
- Гарячий кисіль охолоджуємо. За бажанням можна додати декілька листочків м’яти для підсилення аромату свіжості.
Ягідний кисіль добре смакує охолодженим. Але любителі, можуть пити його й теплим.
Рецепт ягідного кислю від Євгена Клопотенка
Популярний український кухар Євген Клопотенко пропонує свій варіант рецепту кисілю зі свіжих або заморожених ягід. В цьому рецепті є певні відмінності, але результат – смачний і корисний напій.
Інгредієнти
- ягоди на ваш вибір 400 г (свіжі або можна варити із заморожених);
- вода питна – 2,5-3 л;
- цукор – 10 столових ложок;
- крохмаль кукурудзяний – 5 столових ложок.
Приготування ягідного кисілю
- Беремо велику каструлю і виливаємо туди воду, додаємо цукор за рецептом. Помішаємо, щоб цукор повністю розчинився.
- Ставим на вогонь і додаємо 400 г підготовлених ягід (попередньо перебрали та помили) і варимо приблизно 7-10 хвилин. За цей час ягоди віддадуть свій смак і аромат сиропу.
- Кукурудзяний крохмаль – 5 столових ложок треба розчинити в склянці води,
- Потім тоненькою цівкою цей розчинений крохмаль треба влити у ягідний сироп, ретельно помішуючи, щоб уникнути грудочок. За бажанням перед цим ягоди можна вийняти шумовкою, але можна й залишити.
- Після вливання крохмалю кисіль треба варити ще декілька хвилин, щоб він загустів.
Подавати до столу охолодженим.