Томатний соус з яблуками на зиму, чудово підходить для м’ясних страв, для приготування піци й для інших страв. Його досить легко готувати і в цьому допоможе покроковий рецепт. Звичайно, рецептів томатного соусу існує дуже багато, але можливо, цей рецепт вам припаде до душі
Томатний соус з яблумкаи на зиму: інгредієнти
З цих продуктів вийде (приблизно) 3 банки по 0,5 томатного соусу.
- томати – 1, 5 кг;
- яблука – 250 г;
- цибуля ріпчаста – 120 г;
- цукор – півтори склянки;
- сіль (крупна) – 1,5 столові ложки;
- оцет яблучний – 50 мл;
- перець чорни молотий і червоний молотий – по пів чайної ложки кожного.
Томатний соус з яблуками на зиму: покроковий рецепт приготування
- Помідори і яблука миємо.
- У помідорів треба вирізати плодоніжки і нарізати їх на 6-8 частин і кладемо у велику каструлю (краще емальовану).
- Цибулю чистимо і нарізаємо крупними кубиками і додаємо в каструлю з помідорами.
- Яблука чистимо, видаляємо серцевину з насінням і нарізаємо на кубики та кладемо в миску з томатами.
- Каструлю ставимо на маленький вогонь і доводимо до кипіння. Продовжуємо не невеликому вогні проварювати, поки цибуля стане прозорою. Це приблизно 20 хвилин.
- Після чого блендером збиваємо томатну масу до однорідної консистенції і продовжуємо варити на маленькому вогні ще 40 хвилин, постійно помішуючи.
- Потім в томатну масу треба додати перець, цукор і сіль, влити яблучний оцет і варити ще 15 хвилин.
Важливо: кількість перцю можна змінити за своїм бажанням і корегувати смак томатної пасти слід зараз, наприклад, можна додати менше перцю.
8. Готовий соус треба розлити в теплі після стерилізації банки, закатати ключем і перевернувши догори дном, залишити охолоджуватися під теплою ковдрою.
Наш соус готовий
Смачного!
Соус на зиму: рецепти домашньої заготовки
Покроковий рецепт кисло-гострого соусу з кизилу
Халапеньо у солодко-пряному маринаді для соусу