Солодко-пряний маринад буде відрізнятися соковитим і оригінальним смаком. Халапеньо у солодко-пряному маринаді буде незамінною добавкою для приготування соусу для м’яса та страв мексиканської кухні.
Халапеньо у солодко-пряному маринаді для соусу: інгредієнти
- перець халапеньо – 5 шт.;
- оцет яблучний – 1/2 склянки;
- вода – 1/2 склянки;
- перець чорний горошок – 5-6 шт.;
- коріандр – 0, 5 чайної ложки;
- лавровий листок – 1 шт.;
- часник – 1 зубок;
- мед рідкий – 1 чайна ложка.
Халапеньо у солодко-пряному маринаді для соусу: приготування
Для приготування цього перцю халапеньо, потрібно використовувати цілі стручки, зробивши в них невеличкі розрізи, щоб вони при варці не вибухали.
- Перець миємо під проточною водою і робимо невеличкі надрізи.
- Часник почистити і подрібнити.
- Всі інгредієнти перемішати у невеликій каструлі і поставити на вогонь.
- Маринад доводимо до кипіння і варимо на слабому вогні 5 хвилин.
- В заздалегідь стерилізовану банку викладаємо перці і заливаємо гарячим маринадом.
- Важливо! Між кришкою і краєм маринаду потрібно залишити вільне місце не менше, ніж 1,5 см.
- Готову банку з перцем халапеньо у маринаді ставимо на водяну баню. Вода повинна закривати банку не менше, ніж 5 см від дна.
- Пастеризуємо на водяній бані 10 хвилин.
- Охолоджуємо банки до кімнатної температури і ставимо на зберігання у прохолодне місце.
Після відкривання банки, халапеньо у солодко-пряному маринаді для приготування соусу потрібно зберігати тільки у холодильнику і бажано використати не пізніше 2 тижнів.
Халапеньо у солодко-пряному маринаді буде чудовим інгредієнтом для соусу чи у приготуванні страв з м’яса або для піци.
Рецепт гострого соусу з халапеньйо