Солодко-пряний маринад буде відрізнятися соковитим і оригінальним смаком. Халапеньо у цьому маринаді буде незамінною добавкою для приготування соусів для м’яса та страв мексиканської кухні.

Халапеньо у солодко-пряному маринаді для соусу: інгредієнти

  • перець халапеньо – 5 шт.;
  • оцет яблучний – 1/2 склянки;
  • вода – 1/2 склянки;
  • перець чорний горошок – 5-6 шт.;
  • коріандр – 0, 5 чайної ложки;
  • лавровий листок – 1 шт.;
  • часник – 1 зубок;
  • мед рідкий – 1 чайна ложка.

Халапеньо у солодко-пряному маринаді для соусу: приготування

Для приготування цього перцю халапеньо, потрібно використовувати цілі стручки, зробивши в них невеличкі розрізи, щоб вони при варці не вибухали.

  1. Перець миємо під проточною водою і робимо невеличкі надрізи.
  2. Часник почистити і подрібнити.
  3. Всі інгредієнти перемішати у невеликій каструлі і поставити на вогонь.
  4. Маринад доводимо до кипіння і варимо на слабому вогні 5 хвилин.
  5. В заздалегідь стерилізовану банку викладаємо перці і заливаємо гарячим маринадом.
  6. Важливо! Між кришкою і краєм маринаду потрібно залишити вільне місце не менше, ніж 1,5 см.
  7. Готову банку з перцем халапеньо у маринаді ставимо на водяну баню. Вода повинна закривати банку не менше, ніж 5 см від дна.
  8. Пастеризуємо на водяній бані 10 хвилин.
  9. Охолоджуємо банки до кімнатної температури і ставимо на зберігання у прохолодне місце.

Після відкривання банки, халапеньо у солодко-пряному маринаді потрібно зберігати тільки у холодильнику і бажано використати не пізніше 2 тижнів.

Халапеньо у солодко-пряному маринаді буде чудовим інгредієнтом для соусу чи у приготуванні страв з м’яса або для піци.

Рецепт гострого соусу з халапеньйо

Смачного!