Іноді буває, що в холодильнику залишається пюре. Господині можуть використати його і приготувати ніжний пиріг з пюре і начинкою з курки та грибів. Такий періг можна легко і швидко приготувати і у Вас буде смачна страва, і не пропадуть продукти.

Рецепт ніжного пирога з картопляного пюре і курки: інгредієнти

  • цибуля ріпчата – 1 шт.;
  • картопляне пюре – 350 гр;
  • куряча грудка – 1 шт.;
  • гриби шампінйони – 200 гр;
  • мука пшенична – 100 гр;
  • сир твердий – 100 гр;
  • яйце – 1 шт.;
  • соль, спеції – за смаком.

Рецепт ніжного пирога з картопляного пюре і курки: приготування

Цибулю треба подрібнити і підсмажити на олії до золотавого кольору. Курячу грудку подрібнити і додати до підсмаженої цибулі, посолити і додати спецій, як тільки м’ясо стане білого кольору. Перемішуючи, довести до готовності.

Гриби порізати пластнками та підсмажити на оліїї на окремій пательні, випарувавши воду і довевши грибочки до золотавої скоринки.

Якщо Ваше пюре з холодильнику, холодне, потрібно його добре підігріти, попередньо розтовкти виделкою і додавши теплого молока чи води.

Отриману масу пюре поєднуємо з мукою і яйцем, вимішуємо до однорідної маси. У Вас повинно вийти в’язке тісто.

Форму для запіканні потрібно брати з високими бортиками і змазати олією чи застелити пергамнтним папером для випікання. Туди викладаємо наше картопляне тісто – більшу його частину і вирівнюємо лопаткою.

Наступним шаром викладаємо м’ясо з цибулею, зверху – підсмажені гриби. Якщо Вам буде смакувати, можна додати ще спецій. Зверху накриваємо тонким шаром залишків тіста з пюре.

За бажанням, в середину пирога можна додати подрібнену зелень.

Форму закриваємо фольгою і ставим у розігріту до +180 °C духовку. Випікати приблизно 25 хвилин.

Готову страву посипаємо потертим твердим сиром і Ваш смачний та ніжний пиріг з картопляного пюре і куркою можна смакувати всією родиною.