Іноді буває, що в холодильнику залишається відварена картопля. Господині можуть використати її, а покроковий рецепт ніжного пирога з картопляного пюре і курки і приготувати підкаже як це легко зробити. Такий пиріг можна легко і швидко приготувати і у вас буде смачна страва, і не пропадуть продукти.
Рецепт ніжного пирога з картопляного пюре і курки: інгредієнти
- цибуля ріпчата – 1 шт.;
- картопляне пюре – 350 гр;
- куряча грудка – 1 шт.;
- гриби шампіньйони – 200 гр;
- борошно пшеничне – 100 гр;
- сир твердий – 100 гр;
- яйце – 1 шт.;
- сіль, спеції – за смаком.
Рецепт ніжного пирога з картопляного пюре і курки: приготування
- Цибулю треба подрібнити і підсмажити на олії до золотавого кольору. Курячу грудку подрібнити і додати до підсмаженої цибулі, посолити і додати спецій, як тільки м’ясо стане білого кольору. Перемішуючи, довести до готовності.
- Гриби порізати пластинками та підсмажити на олії на окремій пательні, випарувавши воду і довівши грибочки до золотавої скоринки.
- Якщо Ваше пюре з холодильнику, тобто воно холодне, потрібно його добре підігріти, попередньо розтовкти виделкою і додавши теплого молока чи води.
- Отриману масу поєднуємо з мукою і яйцем, вимішуємо до однорідної маси. У Вас повинно вийти в’язке тісто.
- Форму для запіканні потрібно брати з високими бортиками і змазати олією чи застелити пергаментним папером для випікання. Туди викладаємо наше картопляне тісто – більшу його частину і вирівнюємо лопаткою.
- Наступним шаром викладаємо м’ясо з цибулею, зверху – підсмажені гриби. Якщо вам буде смакувати, можна додати ще спецій. Зверху накриваємо тонким шаром залишків тіста з пюре.
- За бажанням, в середину пирога можна додати подрібнену зелень.
- Форму закриваємо фольгою і ставим у розігріту до +180 °C духовку. Випікати приблизно 25 хвилин.
Готову страву посипаємо потертим твердим сиром і ваш смачний та ніжний пиріг з картопляного пюре і куркою можна смакувати всією родиною.
За бажанням, можна трохи змінити начинку і додати, наприклад, дрібно порізані відварені яйця. А, якщо ці яйця перемішати з невеликою кількістю майонезу, смак пирога буде ще ніжнішим.