Цей рецепт сподобається всім, хто любить пікантні страви. Покроковий рецепт підкаже, як легко й просто приготувати малосольні помідори з часником та зеленню в пакеті. Просолюватися помідори будуть 4-5 днів
Як приготувати Малосольні помідори з часником та зеленню в пакеті
Це дуже простий рецепт. За яким під силу приготувати духмяну закуску навіть недосвідченим господиням. Плюси цього рецепту – доступність продуктів, особливо в сезон помідорів та легкість приготування – тут нічого не можна зіпсувати.
Для маринування краще брати дрібні помідори або ж помідорки чері.
Інгредієнти
- помідори – 1 кг;
- часник – 1 головка;
- кріп – невеликий пучок;
- перець горошком – 10 штук;
- чорний перець мелений – 1 чайна л ложка;
- червоний перець мелений – пів чайної ложки;
- сіль крупна (кам’яна) – 2 столові ложки;
- цукор – 1 столова ложка;
- 2 пакети.
Зазначимо, що, якщо ви не любите гострі страви, кількість перцю можна зменшити й додавати за своїм уподобанням. Щодо зелені, за даним рецептом пропонується взяти кріп, але можна взяти петрушку, кінзу тощо
Покроковий рецепт приготування малосольних помідорів
- Помідори добре миємо й обсушуємо рушником.
- Прибираємо плодоніжку й ножем робимо там надріз навхрест.
- Часник чистимо й зубчики дрібнимо ножем.
- Зелень миємо обсушуємо, дрібнимо.
- Помідори складаємо в пакет, зверху додаємо часник, порізаний кріп та всі спеції, що йдуть за рецептом.
- Потім кладемо все ще в один пакет й добре струшуємо, щоб спеції розподілилися між помідорами. Але не треба трусити надто сильно, щоб не пом’яти помідори.
- Після чого кладемо пакет на тацю чи в судочок та ставимо в холодильник.
- Протягом дня періодично пакет з помідорами дістаємо та струшуємо (ворушимо пакет), щоб маринад рівномірно розподілявся.
За 4-5 днів ми будемо мати смачні малосольні помідори з часником, але вживати цю духмяну закуску можна вже за декілька годин.
Смачного!
Малосольні огірки в пакеті з часником (відео) чудово смакують