Не знаєте, що приготувати з картоплі? Пропонуємо рецепт страви, яка дуже ситна і сподобається всім членам родини. Це картопляна бабка картопляна бабка у вершково-грибному соусі приготовлена в духовці, яка має ніжну текстуру і насичений смак.
Картопляна бабка у вершково-грибному соусі: інгредієнти
Дана кількість продуктів дана з розрахунку на дві порції. В залежності від того, на скількох людей ви готуєте, можна пропорційна змінювати кількість інгредієнтів.
Інгредієнти для основної страви
- картопля – 4-5 шт. (середнього розміру);
- борошно – 20 г;
- цибуля – 1 шт. (велика);
- бекон – 50 г;
- помідори черрі – 5 шт.;
- вершкове масло і олія для смаження
інгредієнти для соусу:
- печериці – 5 шт.;
- сметана – 3 столові ложки;
- молоко – 50 мл
- сіль, перець – за смаком
- кріп — невеликий пучок.
Картопляна бабка у вершково-грибному соусі: рецепт приготування
Приготування даної страви складається з двох етапів: 1 – готується сама основна страва – бабка, 2 – готуємо соус. Слід зазначити, що сама по собі картопляна бабка має ніжну консистенцію, тому, за бажанням, соус можна не готувати.
Приготування бабки
- Картоплю вимити, очистити та натерти на тертці.
- Цибулю очистити, половину натерти на дрібній тертці, змішати з картопляною масою. Другу половину цибулини дрібно нарізати.
- Бекон нарізати маленькими квадратиками.
- На пательні розігріваємо олію і припускаємо подрібнену цибулю, потім додаємо бекон і все разом обсмажуємо протягом 5 хвилин.
- У картопляну масу додати борошно і 1 ложку сметани, сіль, перець за смаком. Потім додаємо обсмажену цибулю та бекон і ретельно перемішуємо.
- Форми для випікання слід змастити вершковим маслом, а потім викласти в них картопляну масу. Духовку нагріти до +180 ° С і випікати бабку протягом 20 хв. до рум’яної скоринки.
Замість порціонних, можна взяти одну велику форму для випікання.
Приготування вершково-грибного соусу.
Поки наша бабка запікається в духовці, можна приготувати соус
- Печериці помити і порізати (пластинками).
- У пательні нагріваємо олію і обсмажуємо печериці до золотистого кольору.
- Потім тонкою цівкою до грибів треба влити молоко, додати сметану, що залишилася, дрібку солі. Все перемішати до однорідності і зняти з вогню.
- Кріп миємо, дрібно нарізаємо і додаємо в соус.
- Готовий соус в невеликій кількості наливаємо в тарілку (бажано теплу), і викладаємо підрум’янену в духовці бабку.
За бажання зверху знову можна полити соусом, покласти помідори черрі (попередньо розрізавши на чверть).