ГоловнаСмачногоКартопляна бабка у вершково-грибному соусі приготовлена в духовці

Картопляна бабка у вершково-грибному соусі приготовлена в духовці

Не знаєте, що приготувати з картоплі? Пропонуємо рецепт страви, яка дуже ситна і сподобається всім членам родини. Це картопляна бабка картопляна бабка у вершково-грибному соусі приготовлена в духовці, яка має ніжну текстуру і насичений смак.

Картопляна бабка у вершково-грибному соусі: інгредієнти

Дана кількість продуктів дана з розрахунку на дві порції. В залежності від того, на скількох людей ви готуєте, можна пропорційна змінювати кількість інгредієнтів.

Інгредієнти для основної страви

  • картопля — 4-5 шт. (середнього розміру);
  • борошно — 20 г;
  • цибуля — 1 шт. (велика);
  • бекон — 50 г;
  • помідори черрі — 5 шт.;
  • вершкове масло і олія для смаження

інгредієнти для соусу:

  • печериці — 5 шт.;
  • сметана – 3 столові ложки;
  • молоко – 50 мл
  • сіль, перець — за смаком
  • кріп — невеликий пучок.

Картопляна бабка у вершково-грибному соусі: рецепт приготування

Приготування даної страви складається з двох етапів: 1 – готується сама основна страва – бабка, 2 – готуємо соус. Слід зазначити, що сама по собі картопляна бабка має ніжну консистенцію, тому, за бажанням, соус можна не готувати.

Приготування бабки

  1. Картоплю вимити, очистити та натерти на тертці.
  2. Цибулю очистити, половину натерти на дрібній тертці, змішати з картопляною масою. Другу половину цибулини дрібно нарізати.
  3. Бекон нарізати маленькими квадратиками.
  4. На пательні розігріваємо олію і припускаємо подрібнену цибулю, потім додаємо бекон і все разом обсмажуємо протягом 5 хвилин.
  5. У картопляну масу додати борошно і 1 ложку сметани, сіль, перець за смаком. Потім додаємо обсмажену цибулю та бекон і ретельно перемішуємо.
  6. Форми для випікання слід змастити вершковим маслом, а потім викласти в них картопляну масу. Духовку нагріти до +180 ° С і випікати бабку протягом 20 хв. до рум’яної скоринки.

Замість порціонних, можна взяти одну велику форму для випікання.

Приготування вершково-грибного соусу.

Поки наша бабка запікається в духовці, можна приготувати соус

  • Печериці помити і порізати (пластинками).
  • У пательні нагріваємо олію і обсмажуємо печериці до золотистого кольору.
  • Потім тонкою цівкою до грибів треба влити молоко, додати сметану, що залишилася, дрібку солі. Все перемішати до однорідності і зняти з вогню.
  • Кріп миємо, дрібно нарізаємо і додаємо в соус.
  • Готовий соус в невеликій кількості наливаємо в тарілку (бажано теплу),  і викладаємо підрум’янену в духовці  бабку.

За бажання зверху знову можна полити соусом, покласти помідори черрі (попередньо розрізавши на чверть).

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

error: Контент захищений авторським правом!