ГоловнаСмачногоХек в духовці на вечерю за пів години: покроковий рецепт приготування рибної...

Хек в духовці на вечерю за пів години: покроковий рецепт приготування рибної страви

Для любителів рибних страв, які до того ж, не люблять витрачати багато часу на приготування, цей рецепт припаде до душі. Хек в духовці з сиром можна приготувати на вечерю за пів години.

Покроковий рецепт приготування філе хека під сиром в духовці

Ця страва готується швидко, але, зрозуміло, що розморожувати філе хека треба заздалегідь. Наприклад, якщо ви плануєте використати цей рецепт для приготування вечері, тоді філе виймаємо з морозилки й ставимо в тарілку в холодильник. До вечора риба поступово розтане і буде готова до приготування.

Інгредієнти, які нам знадобляться

  • філе хека – 3 шт.;
  • сметана – 3 столові ложки;
  • твердий сир – 100 грамів;
  • помідор (за бажанням) – 1 шт.;
  • зелень декілька стебел;
  • сіль та спеції за своїми вподобаннями.

Хек в духовці готуємо за пів години

Після розморожування філе хека треба ополоснути під холодною водою та обсушити паперовим рушником. (якщо філе не почищене, звісно, треба позбутися луски).

  • Розрізаємо філе на декілька шматочків, щоб вони були приблизно однакового розміру.
  • Потім шматочки викладаємо на деко, застелене пергаментним папером та солимо й посипаємо спеціями.
  • Помідор треба помити й нарізати кільцями чи напівкільцями та покласти зверху на шматочки риби.

Покроковий рецепт приготування філе хека

  • Сир натираємо на твердій тертці та перемішуємо зі сметаною (можна додати ще спецій та/або трошки подрібненої зелені).

Покроковий рецепт сирно-сметанкового соусу

  • З суміші сметани та сиру формуємо кульки та викладаємо зверху на помідор.

Покроковий рецепт філе хуку в духовці: З суміші сметани та сиру формуємо кульки та викладаємо зверху на помідор.

  • Випікати в духовці при температурі +180 градусів і це займе, в залежності від духовки, 20 – 30 хвилини.

Шматочки хеку просочяться сирно-сметанним соусом й набудуть ніжного смаку. Шматочки хеку можна подавати з гарніром з картоплі, гречки, рису чи будь-якого іншого за вашим смаком.

Смачного!

Цей покроковий рецепт може стати базою і його можна інтерпретувати. Наприклад, додати цибулю такими ж кільцями, як помідор. Або ж в соус додати майонез замість сметани – так страва набуде більш солодкуватиго присмаку.

Рецепти, як використовувати олію з-під консервів: рецепт соусу для пасти та наповнювача для каші

Як засолити червону рибу вдома за 2 години

Солоний лосось по-скандинавські або гравлакс з буряком

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст