Для любителів рибних страв, які до того ж, не люблять витрачати багато часу на приготування, цей рецепт припаде до душі. Хек в духовці з сиром можна приготувати на вечерю за пів години.
Покроковий рецепт приготування філе хека під сиром в духовці
Ця страва готується швидко, але, зрозуміло, що розморожувати філе хека треба заздалегідь. Наприклад, якщо ви плануєте використати цей рецепт для приготування вечері, тоді філе виймаємо з морозилки й ставимо в тарілку в холодильник. До вечора риба поступово розтане і буде готова до приготування.
Інгредієнти, які нам знадобляться
- філе хека – 3 шт.;
- сметана – 3 столові ложки;
- твердий сир – 100 грамів;
- помідор (за бажанням) – 1 шт.;
- зелень декілька стебел;
- сіль та спеції за своїми вподобаннями.
Хек в духовці готуємо за пів години
Після розморожування філе хека треба ополоснути під холодною водою та обсушити паперовим рушником. (якщо філе не почищене, звісно, треба позбутися луски).
- Розрізаємо філе на декілька шматочків, щоб вони були приблизно однакового розміру.
- Потім шматочки викладаємо на деко, застелене пергаментним папером та солимо й посипаємо спеціями.
- Помідор треба помити й нарізати кільцями чи напівкільцями та покласти зверху на шматочки риби.
- Сир натираємо на твердій тертці та перемішуємо зі сметаною (можна додати ще спецій та/або трошки подрібненої зелені).
- З суміші сметани та сиру формуємо кульки та викладаємо зверху на помідор.
- Випікати в духовці при температурі +180 градусів і це займе, в залежності від духовки, 20 – 30 хвилини.
Шматочки хеку просочяться сирно-сметанним соусом й набудуть ніжного смаку. Шматочки хеку можна подавати з гарніром з картоплі, гречки, рису чи будь-якого іншого за вашим смаком.
Смачного!
Цей покроковий рецепт може стати базою і його можна інтерпретувати. Наприклад, додати цибулю такими ж кільцями, як помідор. Або ж в соус додати майонез замість сметани – так страва набуде більш солодкуватиго присмаку.
Рецепти, як використовувати олію з-під консервів: рецепт соусу для пасти та наповнювача для каші