ГоловнаСмачногоРецепти, як використовувати олію з-під консервів: рецепт соусу для пасти та наповнювача...

З консервів можна зробити майже «безвідходний» продукт. Адже саму рибку з консервів ми з’їдаємо або готуємо різні страви, а банки можна здати, щоб зробити окопні свічки, а олію краще не виливати, а можна зробити смачні страви чи додатки до них. Рецепти, як використовувати олію з-під консервів, стануть в нагоді й рецепт соусу для пасти та наповнювача для каші, сподобаються багатьом. А ще господині поділилися, як зробити заправку для салатів з олією з рибних консервів – смачно та економно.

Де і як можна використовувати олію з-під консервів

Коли вміст консерви витягли, в банці залишається чимало олії. Деякі люблять пити її, але це не найкращий варіант, тому що вона дуже калорійна. Але олія з-під консервів може стати чудовою основою для різноманітних соусів та заправок.

Рецепти соусу для пасти та наповнювача для каші, щоб використовувати олію з-під рибних консервів

Найпростіший варіант, це додати в кашу, рисову, олію з-під рибних консервів, наприклад, з-під скумбрії. Каша отримає насичений смак і не буде злипатися, адже ця олія добре змастить крупинки.

Вівсянка

  • це улюблена страва багатьох людей на сніданок. Якщо ви любите рибу, тоді можна приготувати вівсянку, використовуючи для її запарювання як основу олію з-під рибних консервів, наприклад, лососевих. Ця пісня страва буде мати пікантний смак.

Рецепт соусу для пасти

  • Ще один цікавий, швидкий і, головне, смачний рецепт з використанням олії з-під рибних консервів. Відварюємо довгу пасту (спагеті). Відриваємо банку консервованого лосося і викладаємо в миску. В таких консервах шматочки лосося досить великі, тому їх можна трошки подрібнити та потім все ретельно перемішати (лосось разом з олією, в якому він був у консерві). До готової рибної суміші можна додати дрібно порізану цибулю, перемішати і вже цим готовим рибним соусом заправити нашу пасту.

Великий плюс цього рецепту це те, що ми використовуємо повністю всю консерву – і рибу, і олію з-під неї, а приготування триває стільки, скільки готується наша паста – приблизно 7 хвилин. Адже, як тільки ми поставили пасту варитися, в цей час ми встигаємо зробити цей соус.

Рецепти та поради, як використовувати олію з-під консервів

Використовувати олію з-під консервів можна різноманітними способами. Рецепти можна варіювати та придумувати самостійно – залежить від ваших смаків та вподобань. Ми лише покажемо, в який бік можна спрямувати вашу кулінарну фантазію, щоб готувати смачні страви й не викидати їстівну частину, яка залишається після продуктів.

ще один рецепт для італійської пасти

  • олію можна використовувати, як соус до основної страви. Її можна розбавити водою та лимонним соком. Інколи такою олією змащують пасту одразу після відварювання (замість оливкової олії чи вершкового масла – в залежності від того, як ви звикли готувати пасту). Рецепт соусу для пасти пропонує використовувати олію з-під рибних консервів, додавши до неї подрібнений помідор, зубчик часнику і дрібку солі. Все перемішати й заправити пасту;

заправка до салату

  • подібну заправку часто використовують для салату  “Цезар”, але й з іншими «зеленими» салатами вона буде смакувати. Беремо олію з-під консервів, наприклад, з-під шпротів, додаємо декілька крапель лимонного соку та гірчицю, можна діжонську з зернятками. Все перемішуємо і цією заправкою змащуємо наш салат;

тісто

  • якщо вам подобається рибний смак, тоді під час приготування тіста на піцу, пиріжки тощо, можна додати цю олію замість звичайної соняшникової, яка йде за рецептом;

яєчня та омлет, смажена риба

  • тут все просто: коли готуємо яєчнею чи омлет, або смажимо рибу, пательню змащуємо не соняшниковою олією, як зазвичай, а використовуємо ароматну олію з-під консервів. Така олія посилить смак риби та надасть яєчні незвичайний присмак.

Чому олія стріляє на пательні: корисні поради, як смажити їжу, щоб не було бризок та опіків

Ви не можете копіювати текст