Як засолити червону рибу вдома за 2 години підкаже покроковий рецепт. Засолка червоної риби з медом, досить давній рецепт, за яким риба не випустить занадто багато соку, а м’якоть буде пружною. До того ж, рецепт засолки червоної риби з медом досить простий і швидкий у виконанні – всього за 2 години Ви вже можете поставити чудову на смак рибу на Ваш стіл.
Як засолити червону рибу вдома за 2 години: інгредієнти
Щоб приготувати рибу за цим рецептом, нам потрібно підготувати інгредієнти:
- червона риба – 1 кг;
- вода – 500 мл;
- сіль (крупна, не Екстра) – 4 ст.л.;
- мед – 2 ст.л.;
- рослинна олія – 3 ст.л.;
- спеції за смаком.
Як засолити червону рибу вдома: приготування
- З вищезазначених інгредієнтів готуємо розсіл поступово перемішуючи усі складові і відставляємо миску з ним в сторону.
- Рибу чистимо і видаляємо кісточки та ріжемо на шматочки 3-4 см. Якщо у Вас готове філе, просто ріжемо.
- Викладаємо порізані шматки червоної риби у глибоку таріль та заливаємо розсолом і залишаємо на 45 хвилин.
- Після цього знімаємо надлишки розсолу з поверхні риби так, щоб на шматочках залишився невеличкий тонкий шар розсолу. Якщо розсолу багато знімаємо ложкою, а потім злегка промокаємо серветкою. Після чого кондитерською щіткою змащуємо кожен шматочок риби олією.
- Складаємо підготовлені шматки червоної риби у скляну банку чи глибоку миску, накриваємо і ставимо у холодильник.
- Через годину потому, Ви можете уже скуштувати – у Вас повинна бути слабо солона червона риба. Якщо хочеться більш солоного, потримайте рибу у холодильнику ще годину.
Засолена червона риба у медовому розсолі за 2 години готова до вживання. Вона буде смачна сама по собі у вигляді канапки, чи можете її додавати до своїх салатів.
Важливо: не використовуйте для соління риби дрібну чи йодовану сіль, лише крупну кам’яну, бо це впливає на якість засоленої риби.
Отже, такий неймлвірний і водночас простий рецепт, який підказує, як можна швидко засолити червону рибу з медом, дозволить всього за 2 години мати чудову закуску до столу.