Ці два рецепти котлет з фаршем та картоплею стануть в пригоді, якщо не знатимете, що готувати чи у вас не буде багато часу. Простий рецепт котлет в духовці з сирою картоплею та швидкий рецепт, як приготувати котлети з вареною картоплею
Рецепт котлет з сирою картоплею та фаршем в духовці
Приготування котлет в духовці дозволить отримати смачну страву на вечерю. На гарнір можна приготувати пюре і салат. А можна взагалі – котлети та зеленний салат. Смачно і корисно.
Продукти для приготування котлет
- фарш – 1 кг;
- картопля – 3 шт. (великі);
- яйце – 2 шт.;
- цибуля ріпка – 1 шт. середнього розміру;
- часник – 3 зубчики (за бажанням можна не додавати);
- білий хліб – 2 великі скибки;
- молоко – 200 мл;
- сіль та спеції на смак;
- олія, щоб змащувати деко.
Приготування котлет з картоплею в духовці
- Овочі (картопля, цибуля, часник) треба помити та почистити.
- Хліб треба викласти в миску й залити молоком, залишивши на декілька хвилин.
- В цей час, поки хліб всмоктує молоко, картоплю натираємо на крупну тертку, цибулю дрібнимо, а часник чавимо через прес.
- Фарш складаємо у велику миску, додаємо туди подрібнені овочі й ретельно перемішуємо.
- Хліб віджимаємо й викладаємо в фарш, вбиваємо тули яйце, додаємо сіль і спеції та знову добре перемішуємо.
- Духовку включаємо прогріватися до 180 градусів.
- З підготовленого фаршу формуємо котлети й викладаємо на деко, яке попередньо змастили олією.
- Залишаємо готуватися котлети пів години, потім зменшуємо вогонь до 150 градусів і готуємо ще 20 хвилин.
Котлети з вареною картоплею та фаршем на пательні: рецепт
Цей рецепт особливо добре підходить, якщо у вас є відварена у мундирі картопля. Або ж просто їх можна зварити, як вказано за рецептом. Отже
Інгредієнти для котлет
- фарш – 400 -500 г;
- картопля, відварена в мундирі – 4 шт.;
- яйце -1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- борошно – 2-3 столові ложки;
- сіль, перець та часник – на свій смак.
Приготування котлет з вареною картоплею
- Картоплини в мундирі треба очистити, потім натерти на великій тертці.
- Цибулю дрібно нарізаємо та додаємо до картоплі.
- У велику миску викладаємо фарш, додаємо картоплю та спеції (часник за бажанням) і вбиваємо яйце.
- Все добре вимішуємо, формуємо котлети, обвалюємо в борошні.
- Сформовані котлети смажимо на розігрітій з олією пательні на середньому вогні з двох сторін до золотавої скоринки.
Смачного!
Дієтичний рецепт котлет з хека з вказанням калорійності: покрокові рекомендації