ГоловнаСмачногоКотлети з картоплею та фаршем: рецепт котлет з сирою картоплею та з...

Котлети з картоплею та фаршем: рецепт котлет з сирою картоплею та з вареною

Ці два рецепти котлет з фаршем та картоплею стануть в пригоді, якщо не знатимете, що готувати чи у вас не буде багато часу. Простий рецепт котлет в духовці з сирою картоплею та швидкий рецепт, як приготувати котлети з вареною картоплею

Рецепт котлет з сирою картоплею та фаршем в духовці

Приготування котлет в духовці дозволить отримати смачну страву на вечерю. На гарнір можна приготувати пюре і салат. А можна взагалі – котлети та зеленний салат. Смачно і корисно.

Продукти для приготування котлет

  • фарш – 1 кг;
  • картопля – 3 шт. (великі);
  • яйце – 2 шт.;
  • цибуля ріпка – 1 шт. середнього розміру;
  • часник – 3 зубчики (за бажанням можна не додавати);
  • білий хліб – 2 великі скибки;
  • молоко – 200 мл;
  • сіль та спеції на смак;
  • олія, щоб змащувати деко.

Приготування котлет з картоплею в духовці

  1. Овочі (картопля, цибуля, часник) треба помити та почистити.
  2. Хліб треба викласти в миску й залити молоком, залишивши на декілька хвилин.
  3. В цей час, поки хліб всмоктує молоко, картоплю натираємо на крупну тертку, цибулю дрібнимо, а часник чавимо через прес.
  4. Фарш складаємо у велику миску, додаємо туди подрібнені овочі й ретельно перемішуємо.
  5. Хліб віджимаємо й викладаємо в фарш, вбиваємо тули яйце, додаємо сіль і спеції та знову добре перемішуємо.
  6. Духовку включаємо прогріватися до 180 градусів.
  7. З підготовленого фаршу формуємо котлети й викладаємо на деко, яке попередньо змастили олією.
  8. Залишаємо готуватися котлети пів години, потім зменшуємо вогонь до 150 градусів і готуємо ще 20 хвилин.

Котлети з вареною картоплею та фаршем на пательні: рецепт

Цей рецепт особливо добре підходить, якщо у вас є  відварена у мундирі картопля. Або ж просто їх можна зварити, як вказано за рецептом. Отже

Інгредієнти для котлет

  • фарш – 400 -500 г;
  • картопля, відварена в мундирі – 4 шт.;
  • яйце -1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 2-3 столові ложки;
  • сіль, перець та часник – на свій смак.

Приготування котлет з вареною картоплею

  1. Картоплини в мундирі треба очистити, потім натерти на великій тертці.
  2. Цибулю дрібно нарізаємо та додаємо до картоплі.
  3. У велику миску викладаємо фарш, додаємо картоплю та спеції (часник за бажанням) і вбиваємо яйце.
  4. Все добре вимішуємо, формуємо котлети, обвалюємо в борошні.
  5. Сформовані котлети смажимо на розігрітій з олією пательні на середньому вогні з двох сторін до золотавої скоринки.

Смачного!

Дієтичний рецепт котлет з хека з вказанням калорійності: покрокові рекомендації

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст