Лечо – улюблена багатьма страва, яка має безліч рецептів приготування, основа яких – тверді частинки продукту: помідори, баклажани, перець. Лечо з баклажанів на зиму і цей простий покроковий рецепт приготування дозволить зробити зимову заготовку, яка сподобається любителям пряних і гострих закусок. Якщо не подобаються гострі страви, можна виключити з ігредієнтів гострий перець або зменшити його кількість.
Лечо з баклажанів на зиму: продукти
Цей рецепт лечо з баклажанів сподобається тим, хто любить пряні і гострі закуски. Отже, для приготування лечо нам знадобляться
Інгредієнти
- баклажани – 2 кг;
- перець солодкий – 0,5 кг;
- перець гострий – 1-2 стручка;
- часник – 100 г;
- сік томатний – 1 л;
- цукор – 100 г;
- сіль – 2 столові ложки;
- олія – 1 склянка;
- оцет 9% – 100 мл.
Покроковий рецепт приготування лечо з баклажанів
- Всі овочі миємо, відрізаємо плодоніжку, видаляємо насіння.
- Баклажани нарізаємо крупними шматками, солодкий перець ріжемо соломкою.
- Часник і гострий перець треба дрібно порубати гострим ножем.
- Змішуємо всі інгредієнти для заливки – томатний сік, масло, оцет, сіль і цукор і цю суміш слід закип’ятити.
- Туди ж додаємо подрібнений часник і гострий перець, доводимо до кипіння.
- Після цього кладемо в овочеву суміш нарізані баклажани і солодкий перець і варимо на помірному вогні до готовності баклажанів.
- Порада: готовність баклажанів можна перевірити, проткнувши їх зубочисткою – зубочистка повинна легко проходити. Тобто ви відчуєте м’якість баклажанів, що вказує на їх готовність.
- Готові овочі складаємо у стерилізовані банки (щільно укладаємо) і заливаємо заливкою, в якій вони варилися і закатати.
- Після чого закатуємо в банки і ставимо охолоджуватися під теплою ковдрою.
Смачного!
Баклажани: корисні поради як приготувати смачні страви з баклажанів і зимові заготовки
Консервація баклажанів на зиму: 3 рецепти
Рецепт гострої закуски з маринованих баклажанів
Низькокалорійна паста з баклажанів
Баклажани у сметанно-томатному соусі
Як засолити баклажани на зиму: 2 простих рецепти смачної закуски
Існує багато рецептів страв з баклажанів і кожна господиня обирає той, який їй більше до смаку.